Romanii nu se grabesc sa invadeze Anglia. Parlamentarii britanici au venit degeaba la aeroport

calatori, aeroport, Marea Britanie

Tabloidele si politicienii de la Londra au asteptat degeaba o invazie romano-bulgara in prima zi a lui 2014, dupa eliminarea restrictiilor pe piata fortei de munca. Keith Vaz a terminat foarte repede cu numaratoarea imigrantilor.

 Parlamentarul laburist Keith Vaz este unul dintre cei mai respectati politicieni britanici, presedinte al Comisiei pentru Afaceri Interne a Parlamentului si membru al Consiliului Privat al Reginei. Vaz a fost primul inalt oficial englez care a intampinat in aceasta dimineata valul de romani si bulgari de care se temeau britanicii dupa eliminarea restrictiilor pe piata muncii. Alaturi de el a fost si un alt parlamentar, din Partidul Conservator insa, Mark Reckless

Romanii nu s-au batut pe bilete de avion spre Londra
Motivul pentru care cei doi respectabili politicieni s-au trezit devreme dupa Revelion: Vaz a promis in Parlament ca va fi pe aeroportul Luton in dimineata de 1 ianuarie pentru a intampina prima cursa venita din Romania si a-i numara pe emigranti. Cat despre adversarul sau politic, Mark Reckless a spus ca vrea sa verifice daca autoritatile din tara sa controleaza strict imigratia. Amandoi au a avut o surpriza placuta.

Invazia romanilor si bulgarilor dornici sa traiasca bine pe spinarea contribuabililor britanici nu a avut loc . Faptul a fost recunoscut si de tabloidul Daily Mail, care zilele trecute starnea panica in Regatul Unit anuntand ca romanii si bulgarii se bat pe bilete doar “dus” pentru Londra. In loc de 2.000.000 de navalitori, cati estima presa din regatul Unit, abia daca au fost 100 in aceasta dimineata.

Citește și
frontiera
Un deputat englez vrea sa controleze "personal" frontiera la 1 ianuarie, ca sa vada cati romani vin
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Chair si ziarele britanice au recunoscut ca primul avion cu romani care a aterizat pe Luton nu era nici pe departe plin iar majoritatea calatorilor erau romani care se intorceau in Marea Britanie, unde aveau casa si serviciu. Asa incat Keith Vaz i-a invitat la o cafea pe cei dintre ei care nu se grabeau nicaieri.

Consilierul Reginei a baut o cafea cu un roman care spala masini
Asa a ajuns in Daily Mail Victor Spiresau, care, conform tabloidului britanic, a venit dintr-un sat transilvanean ca sa munceasca intr-o spalatorie auto si sa trimita bani acasa. “Nu vreau sa raman in Marea Britanie”, a declarat romanul, potrivit Daily Mail, “vreau doar sa-mi renovez casa si sa imi fac o viata buna in Romani. Mi-e mult mai usor sa traiesc in Romania pentru ca viata e mai ieftina.

Un alt roman care a baut o cafea cu Keith Vaz este Adrian Pop, un medic de urgente angajat de un spital de langa Londra. Conform BBC, parlamentarul britanic a conchis ca “nu exista nicio dovada ca romanii s-au inghesuit sa cumpere bilete ca sa vina in Marea Britanie doar pentru ca e 1 ianuarie si nu mai exista restrictii”.

Hoardele de romani si bulgari
Nu toata opinia publica britanica e insa de aceeasi parere. Tabloidul Daily Star titra azi: “Romanii, in topul infractiunilor din Regatul Unit... chiar inainte sa ajunga aici”, cu un subtitlu si mai inspaimantor: “Cresc temerile privind un val de infractiuni dupa ce hoarde de romani si bulgari au cumparat toate biletele de avion si autocar spre Marea Britanie”.

Folosind aceeasi imagine (care dateaza de fapt de acum doua luni), Daily Express scrie ca “Marea Britanie lovita azi de primul val de imigranti romani si bulgari dornici sa primeasca ajutoarele sociale pentru care platesc darnicii nostri contribuabili”.

Mai aducem si alti navalitori cu noi: moldoveni si turci
Cat despre The Sun, cel mai citit cotidian britanic are o noua temere, dupa ce invazia romano-bulgara a intarziat sa aiba loc. Ziaristii de la The Sun cred ca moldovenii vor cere cetatenie romana iar sarbii si macedonenii, cetatenie bulgara, pentru a putea ajunge in Anglia. “Sute de mii de imigranti din afara UE ar putea potopi Regatul Unit cu pasapoarte romanesti sau bulgaresti”, scrie publicatia. Aceeasi temere e intretinuta si de respectabilul cotidian conservator Daily Telegraph, care ii adauga la lista cetatenilor extra-comunitari ce ar putea cere cetatenie romana sau bulgara pentru a invada apoi Anglia si pe ucraineni si turci.

Pe de alta parte, The Times titra, tot azi: “Companiile britanice cauta 60.000 de romani pentru a ocupa locurile de munca vacante”. Dat fiind cat de insignifianta a fost invazia romaneasca de 1 ianuarie, companiile britanice risca sa fie dezamagite.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Liber la munca in Europa. De la 1 ianuarie dispar restrictiile pentru romani in toate tarile UE
Liber la munca in Europa. De la 1 ianuarie dispar restrictiile pentru romani in toate tarile UE

Noul an incepe cu o veste buna pentru romanii cu chef de munca. Din prima zi a lui 2014, ei vor putea lucra fara restrictii in orice tara a Uniunii Europene.

Un deputat englez vrea sa controleze
Un deputat englez vrea sa controleze "personal" frontiera la 1 ianuarie, ca sa vada cati romani vin

Deputatul laburist Keith Vaz a anuntat ca va controla personal frontiera britanica la 1 ianuarie 2014 cand vor fi eliminate restrictiile de libera circulatie pentru romani si bulgari, relateaza cotidianul Huffington Post in editia electronica.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.