Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

''Regele Mihai se simte bine, e senin si are o pace interioara exemplara". Mesajul transmis de duhovnicul fostului suveran

Embed:

''Regele Mihai se simte bine, e senin si are o pace interioara exemplara, dar trebuie menajat, din cauza varstei inaintate''. O spune chiar duhovnicul fostului suveran care s-a intalnit cu Majestatea Sa dupa slujba de Ziua Regalitatii.

Protopopul pentru Elvetia al Bisericii Ortodoxe Romane, preotul Adrian Diaconu, ii este alaturi regelui de 25 de ani.

De ziua Regalitatii, sarbatorita pe 10 Mai, Regele Mihai a participat la slujba speciala savarsita de duhovnicul sau, preotul Adrian Diaconu, in Elvetia.

''Este bine, Slava Domnului'', sunt cuvintele celui care ii este aproape de un sfert de secol.

ADRIAN DIACONU, protopopul BOR in Elvetia, duhovnicul Regelui Mihai: ''A participat foarte atent. A fost o slujba Te Deum, care s-a continuat cu o rugaciune de dezlegare, de iertare si cu impartasirea cu sfintele taine a Majestatii Sale si a urmat o slujba de pomenire a membrilor dinastiei. Nu poti spune ca un om la 96 de ani poti sa stai o ora in picioare la o slujba. Dansul rezista, s-a ridicat de mai multe ori si a stat in picioare, a stat si jos in fotoliu, dar intotdeauna atent si receptiv la slujba si la duhul ei. De fiecare data s- a ridicat, ne-a spus Hristos a Inviat, a raspuns prin Adevarat a Inviat. Am ramas dupa aceea si am luat un pahar si am gustat ceva.''

Relatia duhovniceasca a preotului Adrian Diaconu cu Regele Mihai a inceput in 1992 cu o vizita a parohului la Casa Regala. Parintele a fost impresionat de demnitatea, respectul si credinta nemarginita fata de Dumnezeu a Majestatii Sale.

ADRIAN DIACONU, protopopul pt Elvetia, al BOR, duhovnicul Regelui Mihai: ''Un singur interviu pe care l-am dat a degenerat interpretari. Nu poti fi prieten cu un Rege. Sigur, Majestatea Sa, Regele Mihai imi acorda o incredere duhovniceasca si imi face onoarea de a acorda aceasta incredere ca si Alteta Sa Regala, Principesa Margareta. Asta nu are nimic de-a face cu o relatie de prietenie. Relatia noastra este pur duhovniceasca si asta se face in baza Prea Sfintitului Mitropolit Iosif.''

Regele Mihai a trecut anul trecut prin momente extrem de grele. A pierdut-o pe regina Ana si nu in ultimul rand a fost operat de cancer.

ADRIAN DIACONU, protopopul pentru Elvetia al BOR, duhovnicul Regelui Mihai: ''E senin intotdeauna, are o seninatate si o claritate, dar trebuie sa tinem cont ca are o varsta si trebuie menajat. Va ramane in constiinta colectiva a acestui popor prin cununa virtutilor si calitatilor sale. Un comportament ireprosabil, demnitatea regeasca, rabdare nemarginita, bunatate, cu o pace interioara exemplara".

Doua maicute ortodoxe ii sunt in permanenta alaturi fostului suveran, la fel si o echipa de medici.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 13 Mai 2017
Citeste mai multe despre: Regele Mihai, sanatate, credinta,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed