Portretul lui Mitica Dragomir, presedintele care "a pus silicoane pe putregaiul de fotbal comunist"

×
Codul embed a fost copiat

Dupa 17 ani in fruntea unui fotbal tarat prea des prin scandaluri de coruptie, Dumitru Dragomir a pierdut sefia LPF si a ajuns in vizorul procurorilor. 

Pe 14 noiembrie 2013, Dumitru Dragomir a fost detronat din fruntea fotbalului romanesc. L-a invins Gino Iorgulescu, fostul sef al echipei FC National, care a devenit noul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Cu speranta unui fotbal mai curat, 11 dintre cele 18 cluburi din Liga I au votat pentru demiterea lui Dragomir.

"Politicul a pus mana si pe fotbalul romanesc", a acuzat imediat cel supranumit Mitica de la Liga, dupa ce, cu o seara inainte de vot, contra-candidatul sau s-a intalnit cu premierul Victor Ponta si cu vicepremierul Liviu Dragnea la un hotel din Bucuresti.

Dragomir a parut insa sa treaca peste dupa infrangere. Nici nu-i de mirarea o renta de 4.000 de euro de la Federatia Romana de Fotbal si si-a depus dosarul de pensie, care i-ar mai putea aduce lunar alte cateva mii de euro. Asa ca si-a facut un site, "Oracolul de la Balcesti", unde pe langa faimoasele sale previziuni ii mai si ataca din cand in cand pe cei care i-au urzit detronarea. Viata lui Dragomir parea roz pana cand a ajuns in vizorul procurorilor.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Marirea si decaderea nasului fotbalului romanesc
Pe 14 noiembrie, Dragomir si-a recunoscut infrangerea: "Sunt un fost, ce vreti mai mult? Nu m-am nascut presedinte la Liga si nici nu o sa mor presedinte la Liga. Am stat destul!" Dar cel supranumit Corleone a continuat sa puna infrangerea pe seama implicarii politicului.

"Influenta politica a fost majora si ii felicit pe cei politici ca au vrut sa puna mana pe votbal si au pus. Au venit doi care au spus: domne, daca nu votez raman fara serviciu." - Dumitru Dragomir.

In seara de dinaintea alegerilor de la liga, Gino Iorgulescu s-a intalnit cu premeirul Victor Ponta si cu vicepremierul Liviu Dragnea. Reporterii Cancan.ro au surpins momentul in care cei doi lideri PSD intra, la ora 22:00, in hotelul din Bucuresti in care Iorgulescu cerea votul patronilor din Liga 1.

dumitru dragomir

Victor Ponta, prim-ministrul Romaniei, a explicat, intrebat de un reporter:

- Ieri v-ati intalnit cu domnul Gino Iorgulescu si cu domnul Dragnea. Ne puteti spune ce ati discutat?
- Merge foarte bine cultura cu sportul pentru ca sunt foarte hotarat sa modificam legea sponsorizarii.

"Nu puteam sa nu stau de vorba cu niste factori de conducere care vin inatamplator acolo si vin sa ne salute, cand au auzit ca suntem la niste discutii pe teme politice", a declarat si Gino Iorgulescu, noul presedinte LPF.

Cel infrant nu crede insa in coincidente: "Am fost batut si pe valoarea lui, dar si pe valoare politica. S-au implicat puternic"

In urma cu o saptamana, premierul declara pentru Stirile ProTV din Sport ca nu se va implica in batalia pentru liga.

"M-am tinut departe ca sa nu spuna cineva ca se baga politicul in fotbal, dar nu o sa ascund ca sunt prieten cu Gino de foarte multi ani", declarat Victor Ponta in 7 noiembrie 2013.

dumitru dragomir

Cu sau fara ajutor politic, Iorgulescu l-a invins pe Dragomir, cu toate ca acesta era gata sa-si parieze toata averea ca va mai sta multi ani la conducerea fotbalului romanesc.

Dumitru Dragomir spunea in 12 noiembrie 2013:

- Simtiti ca puteti sa luati un alt mandat?
- Sunt sigur 100%. Eu am fost presedinte, sunt presedinte si voi fi presedintele LPF

Joi, 14 noiembrie, acelasi Dragomir declara: "Eu sunt un infrant, ma duc la afacerile fiului meu"

"NU M-AU VOTAT CURVELE PE CARE EU LE-AM AJUTAT CEL MAI MULT"

dumitru dragomir

Nu doar oamenii politici l-au lasat fara sefia Ligii, mai spune Dragomir, dezlantuit la adresa sefilor de club din Romania.

"Sunt unii care au jurat pe copii si pe Biblie si au dat-o cotita. N-au votat curvele astea pe care eu le-am ajutat cel mai mult in decursul anilor. Am fost vultur si nu pot sa mai fiu iar sa nu zic cioara, sa fiu porumbel", a declarat Dumitru Dragomir.

Dupa ce ii va mai trece supararea, Dragomir are in plan sa scrie o carte autobiografica, in care promite dezvaluiri despre dedesubturile fotbalului romanesc.

- Daca nu vand un milion de exemplare sa ziceti ca sunt un fraier. Pentru ca eu sunt o enciclopedie.
- Ce ar fi fost Dumitru Dragomir daca nu ar fi fost 17 ani presedinte la Liga?
- Miliardar in dolari.

CINE ESTE GINO IORGULESCU, NOUL SEF AL LIGII PROFESIONISTE DE FOTBAL

dumitru dragomir

Cat despre noul sef de la Liga, acesta are 57 de ani si a fost in trecut presedinte la FC National, echipa desfiintata intre timp.

Gino Iorgulescu a jucat fotbal la Sportul Studentesc, unde a fost coleg cu actualul presedinte FRF Mircea Sandu.

"Cunosc foarte multa lume in politic, vreau ca politicul sa ne ajute de acum incolo cu facilitatile fiscale si incercam sa ii tinem aproape pentru ca fara politic nu putem sa ajutam sportul. Domnul Ponta acum 10 sau 12 ani era cu mine la FC National in Consiliul de Administratie. Normal ca s-a bucurat si m-a sustinut moral, pentru ca e un om de calitate."

"Domnul Dragomir are niste merite in ultimii 17 ani: a facut un sediu al ligii, a tinut bine salariatii, a tinut competitia sub control. O sa incercam sa preluam ceea ce a fost bun si sa imbunatatim ceea ce a fost mai putin bun. Am promis presedintilor ca o sa fiu un presedinte deschis, cu care se poate lucra si sa luam hotararile impreuna pentru recredibilizarea fotbalului.", a declarat Gino Iorgulescu, dupa ce a castigat alegerile la LPF.

PORTRETUL LUI DUMITRU DRAGOMIR, OMUL CARE "A PUS SILICOANE PE PUTREGAIUL DIN FOTBALUL COMUNIST" (C.T.P.)

dumitru dragomir

Printre zambete si glume, Dumitru Dragomir a dirijat fotbalul romanesc in ultimii 17 ani. Dintotdeauna i s-a spus "Mitica" un nume simbol pentru personajele lui Caragiale, la fel si pentru Liga I.

Chiar daca nu a jucat niciodata fotbal la nivel inalt, a pozat intotdeauna intr-un cunoscator al fenomenului. Nu e de mirare ca a primit si porecla "Oracolul din Balcesti".

"Domnul Mitica Dragomir n-a facut altceva vreme de peste 20 de ani decat sa puna silicoane pe putregaiul din fotbalul comunist pe care l-a mostenit. A condus si a facut ce a vrut in acesti ani, si-a batut joc de toata lumea.", a declarat Cristian Tudor Popescu, senior editor Gandul.info.

"Esecul lui Dragomir inseamna sansa Ligii I sa scape de apelativul "Liga lui Mitica". Au fost ani multi cu multe blaturi, scandaluri, circ si cu prea putine realizari.", spune si Lucian Lipovan, redactor sef ProSport.

Cariera de conducator si-a inceput-o in comunism, fiind pe rand presedinte la Chimia Ramnicu Valcea, Viitorul Scornicesti si FCM Brasov. Revolutia l-a prins in fruntea clubului de fotbal al securitatii, Victoria Bucuresti.

Dupa caderea lui Ceausescu, a inceput ascensiunea catre varful fotbalului romanesc. Nu au contat cele doua condamnari la inchisoare: in 77 a fost inchis pentru ca a jucat poker, iar in '89 a primit o condamnare pentru abuz in serviciu.

Asa ca in 1996 a urcat pe fotoliul de presedinte al Ligii si nu s-a mai dat jos pana astazi. Era lui Mitica de la liga a fost plina de scandaluri, timp in care cel mai afectat a fost fotbalul romanesc, pe care Dragomir se angajase sa-l duca in elita Europei.

Echipe simbol ale Romaniei, cum ar fi Universitatea Craiova, Poli Timisoara sau FC Arges, al lui Dobrin au disparut brusc in ultimii ani, iar sefii din fotbal au inceput sa treaca tot mai des pe la DNA si pe la parchet.

Dragomir a dat si el cu subsemnatul in fata anchetatorilor in dosare precum cel al dezafilierii Universitatii Craiova sau in cazul scandalului privind drepturile de televizare pentru liga I.

Intr-un fotbal in care nu trece etapa sa nu se vorbeasca de blaturi, nimeni nu a fost condamnat pana astazi pentru ca ar fi trucat un meci. Tacerea suspecta a sefilor din fotbal parea a fi rupta chiar de Dragomir in urma cu 10 ani, cand a vorbit pe sleau despre un blat intre Dinamo si Ceahlaul Piatra Neamt. Rezultatul? Niciunul.

dumitru dragomir

Liga I a devenit o mare familie, iar Dragomir capul ei. Asa ca supranumele Corleone a venit de la sine.

Afacerile din familia Dragomir au inflorit in toata aceasta perioada. A ridicat un hotel si un bloc de apartamente in Bucuresti, a deschis restaurante si...a intrat si in politica.
8 ani a fost deputat in Parlamentul Romaniei sub sigla PRM-ului lui Vadim, cu care s-a certat la despartire.

Ca deputat a ramas in istorie, dupa ce a initiat legea care interzice violenta pe stadioane si prevede sanctiuni aspre pentru suporterii care "scandeaza injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare". Interesant este ca aceasta lege nu s-a aplicat, insa, niciodata pentru oamenii din fotbal care au folosit aceleasi injurii.
Functia de deputat, nu l-a ajutat totusi atunci cand Primaria Sectorului 1 i-a demolat o terasa din Herastrau.

Prieten de table si de poker cu Gigi Becali, Mitica Dragomir s-a certat cu seful Stelei din cauza comisionului pe drepturile de televizare.

Cei doi nu doar ca s-au impacat, dar au pozat apoi in cei mai buni prieteni. Dupa toate acestea, Mitica Dragomir se va retrage in afaceri imobiliare si promite ca va respecta in continuare legea tacerii.

dumitru dragomir

"Daca mai vorbesc, mi-e ca patesc ca si Condescu. Mai bine merg pe blat. Eu am fost toata viata ca un sarpe caruia i-ai tras batista prin gura. Am avut gura mare, dar n-am avut venin" - DUMITRU DRAGOMIR, fostul presedinte LPF.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Replica misterioasa a lui Ponta dupa victoria lui Gino:
Replica misterioasa a lui Ponta dupa victoria lui Gino: "Deci, a cazut Mitica, cred ca pica si ..."

Fostul conducator al FC National, Gino Iorgulescu, a fost ales in functia de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF). El l-a invins la alegerile de joi pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.