Marile probleme ale unei Capitale cotropite de maidanezi. Autoritatile ridica iresponsabil din umeri

×
Codul embed a fost copiat

Un incident atroce s-a petrecut in Bucuresti. Un copil de 4 ani a murit in chinuri, dupa ce a fost sfasiat de o haita de maidanezi.

Filmul tragediei din Parcul Tei

Fratele lui putin mai mare a fost si el muscat, dar a avut un noroc urias si a scapat doar cu o rana la picior. Oroarea s-a petrecut in zona Parcului Tei, unde copiii iesisera la plimbare cu bunica. Explicatiile autoritatilor incompetente care au luat act de aceasta nenorocire sunt jignitoare si fara folos.

In loc sa-si recunoasca vina, ca de 20 de ani nu au gasit o solutie pentru animalele fara stapan, s-au multumit sa se apere.

S-a rupt sufletul in acest barbat cand a aflat ca Ionut, baietelul lui care avea doar 4 ani, a fost sfasiat de caini. Luni dimineata, copilasul se juca impreuna cu fratele lui in Parcul Tei din Bucuresti.

Citește și
maidanezi
Record dramatic. Aproape 5000 de bucuresteni au fost muscati de caini in primele 6 luni
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Bunica se afla impreuna cu cei doi nepoti in parc. La un moment dat copiii au intrat pe unde trebuia sa fie o poarta pe un teren viran si au disparut. La un moment dat, cel de 6 ani s-a intors la bunica si i-a zis ca fratele lui a fost inconjurat de o haita de caini.

Innebunita de groaza, femeia a sunat la 112, iar echipajele de interventie au pornit in cautarea celui mic. L-au gasit sfasiat, intr-un tufis. Ionut murise.

Toti cei care locuiesc in zona sunt oripilati. Abia dupa acest incident infricosator parcul s-a umplut de hingheri care au inceput sa vaneze animalele fara stapan.

Medicii vor incerca sa stabileasca pe baza unor teste care dintre acesti caini l-a muscat pe copil.

"Unul dintre cainii care au fost luati de hingheri avea sange pe el. Cainii din incinta respectiva nu erau inregistrati, au adunat niste caini vagabonzi din Tei acum cateva zile", spune Razvan Bancescu, reprezentant ASPA.

Puse in fata unei situatii de o gravitate iesita din comun autoritatile ridica din umeri:

Pana cand vor stabili cine este vinovat, politistii cerceteaza acest caz ca pe o moarte suspecta. Trebuie sa stabileasca inclusiv al cui este terenul si daca nu cumva cainii au fost hraniti de cineva. In functie de aceste raspunsuri,ar putea fi trasi la raspundere penala fie reprezentanti primariei sectorului doi, fie patronii societatii respective. Cel de-al doilea copil muscat de caine a primit ingrijiri medicale, dar nu a ramas internat.

Marea problema a cainilor fara stapan

"In Romania trebuie sa moara un om ca sa realizam ca e o problema"

Este rezumatul incompetentei tuturor administratiilor care s-au perindat prin primariile din Bucuresti. Functionari, primari, directori, birocrati si politicieni la un loc - cu totii timp de doua decenii au inteles sa risipeasca milioane de euro pe studii, rapoarte, monitorizari si propuneri, dar animalele au ramas tot pe strazi, tot mai flamande si mai agresive.

In acelasi timp autoritatile s-au vaitat mereu ca NU au BANI.

Asa am ajuns sa avem acum peste 65.000 de maidanezi intr-un oras cu doar doua milioane de locuitori. La fiecare 30 de oameni exista un caine, situatie nemaintalnita in nicio alta capitala europeana.

"Si eu am un copil de 4 ani. M-am pus in postura mamei si nici nu vreau sa-mi imaginez", spune un parinte.

In timp ce numarul cazurilor tragice creste alarmant de la un an la altul, autoritatile se lauda cu adaposturi pentru caini neincapatoare si campanii de sterilizare nefinalizate.

Rezultatul stradaniei de fatada: numai in primele 6 luni din 2013 peste 8.000 de oameni au ajuns la spitalul de boli infectioase Matei Bals. Dintre acestia aproape 2.000 sunt copii.

Daca esti muscat de un caine agresiv, poti ramane pe viata cu aceasta trauma. Au existat si cazuri in care victimele au fost mutilate.

Priviti cati caini am gasit pe aceasta strada. Aparent sunt inofensivi. Dar cine ne garanteaza ca daca vom face o miscare brusca nu ne vor musca sau - mai grav - ca daca va trece un copil pe langa ei nu il vor ataca. Chiar si iubitorii de animale recunosc ca locul lor nu e pe strada.

Vazut din afara, Bucurestiul adaposteste in acest moment o mare haita de caini maidanezi. O HARTA facuta anul acesta de ONG-uri arata clar ca avem o problema cronica, intre blocuri, in parcari si pe terenurile virane, care nu sunt imprejmuite, fie ele proprietati private sau publice.

Unii dintre ei stau la cativa metri de copii, in locurile de joaca pentru copii.

"Sunt haite intregi. Ce facem la iarna cand ne trimitem copiii la scoala?", se intreaba un parinte.

"Doamne! Dar te mananca, te sfasie. Dar lumea e de vina nu altcineva, ca le-arunca mancare in strada", se plange si o bunica

Istoria atacurilor care s-au incheiat tragic

Cazul de luni, in care un copil de 4 ani a fost sfasiat trezeste amintiri negre din trecut. "Incerc ...sa-i adunam pe cei care nu sunt sterilizati si sa ne continuam un program coerent de sterilizare", spunea primarul Sorin Oprescu Sorin in 2011.

"In orice varianta de lege cainii nu au ce sa caute pe strada iar bugetul primariei trebuie sa tina cont si de acest aspect", spune Mihai Atanasoaie, fostul prefect al Capitalei.

Vorbele sunt aceleasi, cazurile grave difera. Acum 6 ani, un cetatean japonez a fost omorat de un maidanez. La fel s-a intamplat si acum doi ani cand o femeie a fost sfasiata de o haita in curtea unui sediu al primariei sectorului 5.

"Este absurd sa mergi pe strada si sa stai cu frica ca vei fi atacat de caini. Este vina primariei pentru ca acei caini umbla liberi si ataca oameni pe strada. Ar trebui construite adaposturi in afara orasului. Intradevar, este costisitor, dar este ilogic sa dai bani pe amenajarea unor locuri publice, construirea de strazi etc. cand cetatenii sunt omorati de caini", a scris Alex pe stirileprotv.ro

"La noi se pune problema impozitului pe animal de companie, bani care vor umple gaurile din buget. Nu se pune problema unui control asupra inmultirii, asa cum ar fi normal", ne-a scris un alt utilizator, Serban

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Un copil de 4 ani a fost ucis de maidanezi in Capitala. Ponta:
Un copil de 4 ani a fost ucis de maidanezi in Capitala. Ponta: "E o problema extrem de serioasa"

Incident tragic in Parcul Tei din Capitala. Un copil de 4 ani si-a pierdut viata, iar fratele lui, de 6 ani, a fost ranit, dupa ce au fost atacati de cainii maidanezi din parc.

Record dramatic. Aproape 5000 de bucuresteni au fost muscati de caini in primele 6 luni
Record dramatic. Aproape 5000 de bucuresteni au fost muscati de caini in primele 6 luni

Aproape 5.000 de bucuresteni au fost muscati de caini in primele 6 luni ale anului. Sunt datele Institutului Matei Bals, care scot la iveala un record, daca e sa ne raportam la ultimii 10 ani.

Problema maidanezilor, in atentia presei din SUA.
Problema maidanezilor, in atentia presei din SUA. "O tara civilizata nu isi trateaza asa animalele"

Jurnalistii de la Huffington Post au dedicat un articol situatiei cainilor maidanezi din Romania, facand apel la autoritatile romane si europene pentru a lua masuri, in vederea solutionarii acestei probleme.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.