Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Legaturile dintre George Soros si cei doi candidati la presedintia SUA. Miliardarul maghiar, subiect de atac pentru Trump

George Soros si Hillary Clinton

Miliardarul George Soros, subiectul favorit conspirationistilor si politicienilor populisti din tara noastra, a devenit o tema de atac si in campania electorala din Statele Unite.

Soros este “un prieten” al lui Hillary Clinton si a beneficiat de deduceri uriase de taxe. Desi suna ca o acuzatie din politica romaneasca, este de fapt una dintre afirmatiile lansate in a doua dezbatere dintre cei doi candidati la presedintia SUA. Mai precis, Donald Trump a raspuns cu acest argument atunci cand Hillary Clinton i-a reporosat o deducere de taxe de peste 900 de milioane de dolari de care ar fi beneficiat in 1995.

Platesc taxe de milioane de dolari”, a raspuns candidatul republican. “Multi dintre prietenii ei au obtinut deduceri mai mari ca mine – Warren Buffett, care a primit o deducere substantiala, Soros, care e un prieten de-ai ei, a obtinut o deducere substantiala. Multi dintre cei care ii dau bani ca sa poata face mai multe clipuri de campanie in care ma acuza au beneficiat de astfel de deduceri de taxe”, a afirmat Trump.

Hillary Clinton, Donald Trump, a doua dezbatere

Acuzatiile privind legaturile dintre George Soros si campania electorala a lui Hillary Clinton au fost formulate initial de FoxNews. Postul TV, care sustine deschis partidul Republican, afirma ca Soros a donat 9 milioane de dolari grupurilor care se ocupa de campania electorala a lui Hillary Clinton - dar recunoaste ca Soros i-ar fi imprumutat 160 de milioane de dolari si lui Trump in 2004, pentru un proiect imobiliar. 

Blogurile si presa conservatoare din SUA sustin acum ca Soros este „papusarul care o manipuleaza pe Hillary”. Astfel de afirmatii sunt sustinute de documentele postate de hackerii care ar fi spart serverele Fundatiei pentru o Societate Deschisa a lui Soros, in care se arata, de pilda, ca miliardarul i-ar fi explicat secretarului de stat american cum sa intervina in afacerile interne ale Albaniei.

George Soros si Hillary Clinton

Doar ca, potrivit Washington Post, aceste documente nu sunt credibile, dat fiind ca in mai multe cazuri s-a putut demonstra ca ele au fost modificate de hackeri pro-Kremlin, care au incercat sa inventeze legaturi si intre Soros si opozantii lui Vladimir Putin.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 10 Octombrie 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed