Legaturile dintre George Soros si cei doi candidati la presedintia SUA. Miliardarul maghiar, subiect de atac pentru Trump

Ultimul update: Joi 13 Octombrie 2016 07:15
Data publicarii: Luni 10 Octombrie 2016 10:28
Categorie: Special
George Soros si Hillary Clinton

Miliardarul George Soros, subiectul favorit conspirationistilor si politicienilor populisti din tara noastra, a devenit o tema de atac si in campania electorala din Statele Unite.

Soros este “un prieten” al lui Hillary Clinton si a beneficiat de deduceri uriase de taxe. Desi suna ca o acuzatie din politica romaneasca, este de fapt una dintre afirmatiile lansate in a doua dezbatere dintre cei doi candidati la presedintia SUA. Mai precis, Donald Trump a raspuns cu acest argument atunci cand Hillary Clinton i-a reporosat o deducere de taxe de peste 900 de milioane de dolari de care ar fi beneficiat in 1995.

Platesc taxe de milioane de dolari”, a raspuns candidatul republican. “Multi dintre prietenii ei au obtinut deduceri mai mari ca mine – Warren Buffett, care a primit o deducere substantiala, Soros, care e un prieten de-ai ei, a obtinut o deducere substantiala. Multi dintre cei care ii dau bani ca sa poata face mai multe clipuri de campanie in care ma acuza au beneficiat de astfel de deduceri de taxe”, a afirmat Trump.

Acuzatiile privind legaturile dintre George Soros si campania electorala a lui Hillary Clinton au fost formulate initial de FoxNews. Postul TV, care sustine deschis partidul Republican, afirma ca Soros a donat 9 milioane de dolari grupurilor care se ocupa de campania electorala a lui Hillary Clinton - dar recunoaste ca Soros i-ar fi imprumutat 160 de milioane de dolari si lui Trump in 2004, pentru un proiect imobiliar. 

Blogurile si presa conservatoare din SUA sustin acum ca Soros este „papusarul care o manipuleaza pe Hillary”. Astfel de afirmatii sunt sustinute de documentele postate de hackerii care ar fi spart serverele Fundatiei pentru o Societate Deschisa a lui Soros, in care se arata, de pilda, ca miliardarul i-ar fi explicat secretarului de stat american cum sa intervina in afacerile interne ale Albaniei.

Doar ca, potrivit Washington Post, aceste documente nu sunt credibile, dat fiind ca in mai multe cazuri s-a putut demonstra ca ele au fost modificate de hackeri pro-Kremlin, care au incercat sa inventeze legaturi si intre Soros si opozantii lui Vladimir Putin.

George Soros si Hillary Clinton Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Hillary Clinton, Donald Trump, a doua dezbatere Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Liderii republicani isi retrag sprijinul acordat lui Trump:

Liderii republicani isi retrag sprijinul acordat lui Trump: "Dezgustator" si "Destul!". Ce date arata insa ultimul sondaj

Matthew Heimbach

Unul dintre organizatorii marşului rasist din Charlottesville, admirator al Gărzii de Fier

Jurnalista care a petrecut sub acoperire 6 luni în Coreea de Nord: "Este cel mai trist loc din lume"

Analiză Washington Post. Este America în pragul unui război nuclear cu Coreea de Nord?

buncare - 2

Cum se pregătesc miliardarii planetei de Apocalipsă

Cum a schimbat sârma ghimpată Vestul sălbatic al Americii

Primarul care s-a deghizat în om al străzii pentru un experiment. ”Am fost șocat”