Misterul persista in procesul mortii lui Michael Jackson. Luni va fi audiat ultimul martor

Michael Jackson

Cinci saptamani de dezbateri, 40 de martori si multe ore de demonstratii stiintifice nu au fost suficiente pentru a elucida misterul care inconjoara ultimele ore din viata cantaretului Michael Jackson.

Procesul medicului Conrad Murray, acuzat ca si-a neglijat pacientul, se apropie de sfarsit.

Incepand de luni, procesul intra in a sasea saptamana, odata cu contrainterogatoriul medicului Paul White, ultimul dintre martorii apararii care a depus marturie.

Acest contra-interogatoriu va fi eventual urmat de marturia - putin probabila - a acuzatului, inainte ca procurorul David Walgren sa isi incheie rechizitoriul si sa isi sustina pledoaria finala.

Juriul va putea apoi sa se retraga pentru a delibera. A cincea saptamana de audieri, in cadrul careia au fost adusi la bara martorii apararii, a fost marcata de prezentarea oficiala a tezei avocatilor medicului Murray, potrivit carora Michael Jackson este singurul vinovat de propriul deces.

Citește și
Michael Jackson
Dr. Murray: "Michael Jackson si-a administrat singur doza letala. Nu putea sa doarma fara Propofol"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Potrivit autopsiei, "regele muzicii pop" a murit pe 25 iunie 2009 din cauza unei "grave intoxicatii" cu propofol, un sedativ puternic pe care starul in folosea pe post de somnifer, cu acceptul medicului Murray, care a recunoscut faptul ca i-a administrat starului acest medicament, in dimineata zilei in care artistul american a murit, dar si in lunile precedente.

Doi martori - medicul Allan Metzger si infirmiera Cherilyn Lee - au declarat ca Michael Jackson le-a cerut cu insistenta, cu cateva luni inainte de a muri, sa ii procure propofol pentru a-si trata insomnia cronica de care suferea.

Aceasta insomnie era "probabil" cauzata de dependenta starului de un medicament administrat contra durerii, Demerol, pe care dermatologul Arnold Klein i-l administra in doze mari, intre sesiunile de injectii cu botox, a afirmat un expert in dependenta de medicamente, medicul Robert Waldman.

Insa marturia cheie a venit din partea medicului Paul White, un specialist in propofol renumit pe plan mondial, care a respins, pe rand, concluziile formulate de unul dintre fostii lui elevi, medicul Steven Shafer, un martor al parchetului californian, care depusese cu cateva zile inainte o marturie spectaculoasa contra medicului Conrad Murray.

Potrivit medicului Paul White, cantaretul si-a injectat singur o doza suplimentara de propofol atunci cand medicul sau era intors cu spatele si a inghitit opt comprimate de lorazepam - un alt sedativ -, care a contribuit la moartea artistului, potrivit autopsiei.

Opinia unui expert contra opiniei unui alt expert, teorie contra teorie: medicii Steven Shafer si Paul White sunt indiscutabil doi experti in propofol, dar concluziile lor, sprijinite cu numeroase grafice, simulari de dozare medicamentoasa si cu demonstratii farmacologice, sunt simple interpretari ale unei situatii. Nimic pana astazi, nici chiar testele toxicologice, nu permit aflarea cu certitudine a evenimentelor petrecute in camera lui Michael Jackson in dimineata zilei in care aceste a murit, in absenta altor martori in afara de Conrad Murray insusi.

Pentru procurorul David Walgren, care si-a construit acuzarea pe neglijenta si incompetenta medicului Conrad Murray, declarand ca acesta si-a "abandonat" pacientul in ciuda unui salariu lunar de 150.000 de dolari, acel dubiu nu este cel mai important element al cazului.

David Walgren a demonstrat faptul ca medicul Conrad Murray a parasit intr-adevar camera starului - medicul a recunosct el insusi acest lucru in fata politiei - dupa ce ii administrase propofol pe cale intravenoasa. Aceasta procedura este riscanta, mai ales cand este realizata in afara unui spital. In plus, medicul Murray a amanat foarte mult apelul telefonic pentru serviciile de urgente, dupa ce a descoperit ca megastarul nu mai respira.

Aceste erori profesionale - doua, din cele 17 pe care procurorul Walgren le-a descris ca fiind "uriase" si "potential mortale" - sunt mai mult decat suficiente pentru a sprijini intreg rechizitoriul realizat de parchetul californian.

De altfel, apararea nu a dorit sa riste, incercand sa demonstreze faptul ca acuzatul a avut o conduita ireprosabila. Apararea vrea sa convinga juriul ca dependenta de medicamente, nu neglijenta medicului Murray, a cauzat decesul "regelui muzicii pop", la varsta de 50 de ani.

In cazul in care va fi condamnat, medicul Conrad Murray, acuzat de ucidere involuntara, risca o pedeapsa de pana la patru ani de inchisoare si pierderea dreptului de a practica medicina. In prezent, doctorul in varsta de 58 de ani este eliberat pe cautiune, dupa ce a fost pus sub acuzare in februarie 2010.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Imagini SOCANTE. Prima fotografie cu trupul gol al lui Michael Jackson pe masa de autopsie
Imagini SOCANTE. Prima fotografie cu trupul gol al lui Michael Jackson pe masa de autopsie

Procurorii tocmai au aratat, in timpul procesului lui Conrad Murray, o fotografie cu cadavrul lui Michael Jackson, aflat pe masa de autopsie.

Dr. Murray:
Dr. Murray: "Michael Jackson si-a administrat singur doza letala. Nu putea sa doarma fara Propofol"

Michael Jackson dormea de doua luni numai datorita Propofolului, puternicul anestezic care l-a si ucis. Este declaratia pe care a facut-o medicul sau, aflat acum in banca acuzatilor, la finalul celei de-a doua saptamani in sala de judecata.

VIDEO. Descoperirea tulburatoare despre Michael Jackson. Ce avea in pat atunci cand a murit
VIDEO. Descoperirea tulburatoare despre Michael Jackson. Ce avea in pat atunci cand a murit

Detalii tot mai surprinzatoare din viata lui Michael Jackson ies la iveala la procesul medicului Conrad Murray, acuzat ca este vinovat de moartea megastarului, dupa ce i-ar fi administrat o doza fatala de propofol.

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că a plătit la ultima factură de energie electrică suma de 199 lei şi nu ştie de ce a fost „o factură destul de mare”, în contextul în care nu este un mare consumator de energie.