I-am fi spus "La multi ani"! MICHAEL JACKSON ar fi implinit azi 51 de ani

Michael Jackson

Au trecut doua luni de cand Regele Michael ne-a parasit pentru totdeauna. Timp in care s-au facut mii de speculatii legate de felul in care a murit, locul in care va fi inmormantat, averea sau custodia copiilor.


Joi, 25 iunie, ora 21.26 GMT (vineri, 00.26 ora Romaniei). O stire-soc zdruncina din temelii intreg mapamondul: Michael Jackson, regele muzicii pop, a murit, in urma unui stop cardiac, la numai 50 de ani.

In 24 de ore, peste 5 milioane de minute din timpii de emisie ai televiziunilor din intreaga lume au fost dedicate acestui subiect.

Milioane de fani, dar si oameni care nu l-au iubit atat de mult, au ramas inmarmuriti. Asta pentru ca dincolo de scandalurile in care a fost implicat si de stilul de viata considerat excentric, Michael Jackson a fost si va ramane un simbol pentru generatii intregi, prin geniul muzical incontestabil si carisma cu care a fost inzestrat.

Ancheta fara sfarsit

Citește și
Michael Jackson
ProFM si MTV au inaugurat Aleea Michael Jackson in Herastrau
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

La o zi dupa moartea lui Michael, presa americana scria ca superstarul ar fi murit din cauza unui amestec de medicamente, calmante si antidepresive. Familia Jackson ii acuza pe angajatii si pe medicii acestuia. In lipsa unor informatii oficiale, canalele media abundau de teorii.

Primele date credibile apar abia la doua zile dupa deces: medicii legisti exclud ipoteza unei crime. Totusi, raportul primei autopsii releva o serie de detalii contradictorii, precum coaste rupte si urme de intepaturi de ace de seringa.

Intr-un context in care se ridicau atat de multe semne de intrebare, Conrad Murray, medicul personal al lui Michael si ultima persoana care l-a vazut in viata, a decis sa se puna la dispozitia anchetatorilor.

Dincolo de zvonurile aparute in presa sau de mersul oficial al anchetei, membrii familiei lui Michael Jackson au privit de la inceput cu mult scepticism intreaga situatie. Au cerut o a doua autopsie, ca sa fie siguri ca rezultatele sunt reale.

La doua saptamani dupa moartea artistului, ancheta politiei americane se concentra in jurul a doua aspecte: cel al dependentei de medicamente si cel al rolului medicilor care i-au prescris retete lui Jackson. La 9 iulie, erau anchetati nu mai putin de cinci dintre ei.

O zi mai tarziu, tatal cantaretului, Joe Jackson, sustinea intr-un interviu ca fiul sau a fost ucis. Banuielile familiei s-au dovedit a nu fi chiar nefondate. La 15 iulie, Politia din Los Angeles trata pentru prima oara cazul mortii lui Michael Jackson ca pe o crima. Tot atunci, anchetatorii incep sa ia in seama rolul avut de medicul personal al starului, Conrad Murray.

Au urmat mai multe perchezitii la birourile sale din Houston si locuinta din Los Angeles. Anchetatorii au aflat, printre altele, ca medicul cardiolog acumulase datorii de 453.000 de dolari in ultimii doi ani si ca Michael Jackson folosea nu mai putin de 19 pseudonime pentru retele medicale.

A fost nevoie de doua luni de cercetari pentru a se ajunge la o concluzie plauzibila. Desi rezultatele celei de-a doua autopsii nu au fost facute inca publice, medicii legisti au stabilit ca a fost vorba de omucidere. Desi anchetat de politie, medicul Conrad Murray nu a fost numit niciodata, in mod oficial, suspect.

Custodia copiilor

Inca de la inceput, mama lui Michael, Katherine Jackson a obtinut custodia temporara a celor trei copii ai starului pop: Michael Joseph Jackson Jr., in varsta de 12 ani, Paris Michael Katherine Jackson, in varsta de 11 ani si Prince Michael Jackson II, in varsta de 7 ani.

Lucrurile nu au fost, insa, atat de simple. Debbie Rowe, fosta sotie a lui Michael, si mama celor doi copii mai mari ai lui Jackson a cerut, la randu-i, custodia lor. Mai mult, a sustinut ca cei doi copii ar fi fost conceputi prin insemniare artificiala si ca Michael nu ar fi fost tatal lor.

Dupa o luna de negocieri intre familia lui Michael si Debbie Rowe, Katherine Jackson a devenit tutorele permanent al celor trei copii.

Administrarea averii

La nici cinci zile dupa moartea cantaretului, testamentul din 2002 al artistului a fost dat publicitatii. Bunurile sale se imparteau intre mama sa, cei trei copii si una sau mai multe fundatii de caritate. Tatal, Joseph Jackson, nu primea nimic.

Initial, administrarea provizorie a averii i-a revenit lui Katherine Jackson. Decizia instantei a fost contestata de executorii testamentului, avocatul John Branca si producatorul John McClain. Acestia au capat, intr-un final, rolul mult dorit. Tot ei au fost aceia care au dezvaluit, in fata magistratilor, ca regretatul artist valora 500 de milioane de dolari, o suma care acoperea datoriile de 400 de milioane de dolari, acumulate intainte de a muri.

Inmormantarea

Ranch-ul Neverland parea locul ideal pentru inmormantare. Era locul pe care Michael Jackson l-a iubit cel mai mult. Dupa ceremonia de la Staples Center din Los Angeles, de la 7 iulie, speculatiile au inclinat tot mai mult spre un al doilea loc: cimitirul Forest Lawn.

Misterul a fost spulberat de membrii familiei. La 18 august, acestia anuntau oficial ca starul va fi inmormantat in cadrul unei ceremonii private, pe 29 august - ziua in care urma sa implineasca 51 de ani - la cimitirul Forest Lawn Glendale, din Los Angeles.

Nu avea, insa, sa se termine aici: trei zile mai tarziu, un nou anunt facut de clanul Jackson lasa de inteles ca funeraliile vor fi amanate pentru 3 septembrie.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Michael Jackson, plans de vedete. Il regreta cu adevarat?
Michael Jackson, plans de vedete. Il regreta cu adevarat?

Moartea neasteptata a lui Michael Jackson a starnit un adevarat cutremur printre vedete.  Acestea au trimis mesaje de condoleante, cu zecile, pe Twitter sau au facut declaratii magulitoare la adresa regelui pop, "profitand" de moment.

ProFM si MTV au inaugurat Aleea Michael Jackson in Herastrau
ProFM si MTV au inaugurat Aleea Michael Jackson in Herastrau

Romanii i-au adus un omagiu regelui pop, chiar in ziua in care artistul atat de iubit in intreaga lume ar fi trebuit sa implineasca 51 de ani! Sambata seara, in Parcul Herastrau, a fost inaugurata Aleea Michael Jackson si a fost ridicat un monument.

"Michael Jackson traieste!" Clipul - bataie de joc la adresa fanilor

Internetul vuieste pe seama unor imagini ce l-ar avea drept protagonist pe Michael Jackson. Cantaretul coboara, chipurile, din dubita legistilor dupa...moartea sa. Clipul e la fel de credibil ca existenta inorogilor, scrie controversatul site tmz.com.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.