Repetitii la Dansez pentru tine - vanatai, febra musculara si o accidentare

Dansez pentru tine

Vedetele noului sezon “Dansez pentru tine” au inceput deja de cateva zile repetitiile pentru prima editie care va incepe din 15 octombrie, la ProTv, iar semnele efortului nu intarzie sa apara.

Plini de vanatai, cu febra musculara parca din firul de par si pana-n talpa, cu dureri mari la muschi despre care nici nu stiau ca exista si cu accidentari la spate, vedetele sezonului zece simt deja cat de greu este sa incerci sa implinesti un vis prin dans.

Adela Popescu, Paula Seling, Doinita Oancea, Nicola, Razvan Fodor, Jorge, Bogdan Vladau si Octavian Strunila s-au atasat deja de partenerii lor de dans, si-au testat rezistenta la efort si abilitatile de dansatori si au parte, dupa caz, fie de somn mai lin, fie de insomnii date de repetarea coregrafiei in minte si numararea pasilor in gand.

Adela Popescu, actrita din serialul “Iubire si onoare” de la Acasa, l-a descoperit in primele zile de repetitii pe “Michael Jackson in copilarie”. Asa ii spun ea si ceilalti colegi de ring partenerului ei, Alexandru, care este un veritabil artist. Pe langa faptul ca iubeste muzica, dansul si literatura, Alexandru care este student la Facultatea de Arte, i-a aratat Adelei Popescu si mapa lui de picturi: “Alex este o revelatie pentru mine, realmente am cunoscut un om deosebit, de la care am foarte multe de invatat. Mi-a aratat niste poze pe mail cu picturile lui, cu desenele lui, insa poza cu care a deschis acest sir era una in care erau mama si cei doi frati ai lui sub tablita pe care scria Facultatea de Arte. Mama lui a crescut fara familie, la orfelinat si si-a cladit familia ei cu credinta ca aceasta nu are voie sa se destrame niciodata. Pentru mama lui, viata de abia incepe prin stabilitatea si linistea pe care ar trebui sa i-o ofere copiii ei”, povesteste Adela Popescu care de cand a inceput repetitiile de dans are corpul “ciuruit” de vanatai.

Si cand nu este la Buftea, la repetitii, Adela isi repeta in gand coregrafia cu ajutorul unui filmulet pe telefon in care ii are dansand pe Alexandru, partenerul ei si pe Victoria Bucun, coregrafa lor. Si daca inainte de “Dansez pentru tine”, Adela avea fobie de a dormi singura in casa, de cateva zile, de cand a inceput repetitiile, s-a vindecat si doarme ca un prunc din cauza oboselii si a efortului pe care il depune in fiecare zi.

Citește și
Jorge si Liliana Mitu
Dansez pentru tine: Jorge si Liliana vor o viata mai buna pentru familia ei
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Doinita Oancea, Minodora din serialul “Mostenirea”, de la Pro Tv, simte ca are febra musculara din firul de par si pana in talpa, insa repetitiile i se par productive, pentru ca ei prind repede miscarile propuse de coregraful lor, Bursucu’.

Chiar daca isi imparte ziua intre “Dansez pentru tine” si filmarile pentru serial, Doinita se simte plina de energie, pentru ca ii place la nebunie echipa pe care o face alaturi de partenerul ei Claudiu si de coregraful mereu pus pe sotii si pe show, Bursucu’: “Claudiu este un baiat cuminte, cu o vointa puternica, care e constient din ce motive participa la acest show si cred ca isi doreste sa fie cel mai bun tocmai pentru a-i implini visul tatalui sau si a-si ajuta familia numeroasa”, povesteste Doinita care a simtit deja pe pielea ei ce inseamna pedepsele lui Bursucu': “Cand vine vorba de recompensa....daca ne spune un “bravo”, e suficient. Ne sanctioneaza momentan cu genuflexiuni si repetarea pasului de nenumarate ori daca nu ne iese cum isi doreste el”.

Pentru Jorge si partenera lui, repetitiile nu au inceput chiar cu dreptul. Desi se inteleg de minune, de parca s-ar cunoaste de o viata, Jorge si Liliana trec deja prin primul impas al acestui concurs: “Din pacate, Lili s-a accidentat si are probleme cu coloana vertebrala. Chiar din primele zile acuza dureri in zona soldului si, dupa investigatii, medicii au spus ca nervul sciatic este de fapt cauza”, povesteste Jorge care insa nu abandoneaza lupta si incearca sa o sustina pe Liliana cum poate el mai bine alaturi de coregraful lor, Bogdan Boanta.

“Niciunul din noi nu este dansator profesionist. Din pacate faptul ca Lili s-a accidentat, ar parea un punct slab, insa acest punct slab s-a transformat si ne-a dezvoltat punctul forte, ambitia. Acum suntem mai motivati ca niciodata si foarte constienti ca trebuie sa muncim dublu si vom demonstra ca formam o echipa puternica, vom dansa in orice conditii”, povesteste artistul care isi ia energia si buna dispozitie din intalnirile cu fetita lui, Karina si cu sotia sa de la sfarsitul zilei de repetitii.

Cu fiecare zi de repetitii care trece, Paula Seling se simte mai norocoasa ca face echipa cu Tudor, partenerul ei si cu Caprioara, coregrafa lor, pe care ii considera extrem de talentati si de atenti.

Chiar daca face sport de ani de zile, Paula a simtit o usoara febra musculara, in special de la exercitiile de mobilitate pe care le face la repetitii. Cu somnul lin nu se poate lauda, ba din contra, pentru ca Paula se simte ca la repetitii si cand doarme: "Ma trezesc in miezul noptii repetand coregrafia, in gand ... E de vina stresul, cred, si faptul ca imi doresc sa fie totul foarte bine”, povesteste Paula care lucreaza in paralel la doua albume muzicale, unul alaturi de Ovi si unul de colinde.

Paula considera ca punctul lor slab este in acelasi timp si punct tare: sensibilitatea, iar visul lui Tudor de a-si rasplati mama dupa o viata de chin este cel mai bun motiv de lupta pentru ei.

Nicola a avut cateva zile de repetitii “de acomodare”, dar si cu foarte multa munca. Si-a cunoscut mai bine partenerul, pe Stefan si crede din toata fiinta ca baietelul lui, tintuit intr-un scaun cu rotile, merita o viata mai buna. “Stefan e un om incercat de viata. E trist ca trece prin atatea, dar vad in ochii lui un suflet bun care face tot ce-i sta in putinta ca baietelului lui sa-i fie mai bine. E un om plin de speranta, optimist, pozitiv”.

Cu o usoara febra musculara, Nicola simte ca dansul ii antreneaza toti muschii corpului si o ajuta sa aiba un somn mai lin. Motorul echipei este coregrafa Andra Gheorghe sau cum ii spun cu totii, Cocuta: “E un foarte bun pedagog in primul rand, cu multa rabdare, comunicativa. Uneori ne-ntelegem din priviri”, povesteste Nicola care asteapta sa-i iasa coregrafia cat mai bine, sa primeasca aprecieri din partea coregrafei, dar si recompensa promisa de aceasta: pauza de un sfert de ora.

Razvan Fodor nu a fost mare prieten cu dansul inainte sa vina la “Dansez pentru tine”, iar acum munceste enorm ca sa recupereze anii in care mergea la discoteca doar ca sa se intalneasca cu fete frumoase. Nu a avut ghinionul sa aiba entorse sau accidentari la repetitii, in schimb are o febra musculara de nedescris, la muschi de existenta carora nici nu stia. Cele mai bune remedii impotriva oboselii dupa o zi plina de repetitii sunt o baie fierbinte, un ceai cald, o aspirina si cel mai important, sotia in bratele lui, iar apoi “doarme ca un pui”.

Razvan considera ca punctele slabe ale echipei lui sunt in gradina lui, pentru ca se sperie inainte sa invete sa execute un pas, iar punctele tari sunt Lena, partenera lui pe care o apreciaza nespus pentru puterea de a trece peste tragedii si coregrafa Doina Botis care i-a promis ca il va face sa reuseasca sa faca ceea ce nici nu visa.

Octavian Strunila a avut parte de zile extenuante de repetitii, mai ales ca in programul lui de zi cu zi sunt si multe filmari pentru serialul “Mostenirea”, de la ProTv. Insa pe cat au fost de grele repetitiile, pe atat au fost de intense si utile, pentru ca Octavian a reusit sa-si cunoasca mai bine partenera si dramele crunte prin care a trecut pana la varsta ei de 17 ani, dar si pe coregraful lor Lilian, “un artist complex”, asa cum ii place lui Octavian sa-l numeasca. “Ella este un copil minunat care din pacate a trecut prin mult prea multe nenorociri pentru varsta ei. Mama a fost injunghiata de catre tatal ei si a ramas paralizata pe viata. Tatal ei adoptiv, singurul sprijin din ultimii ani, a fost ars cu acid sulfuric de catre bunicul ei si acum se afla intr-o stare grava la spital. La numai 17 ani Ella are in maini soarta familiei sale si are mare nevoie de ajutor”, spune Octavian care are dupa primele zile de antrenament febra musculara, dar si somn mai linistit. La refacerea lui dupa o zi grea contribuie si fetita lui cu care se joaca in fiecare seara pana la epuizare.

Fotomodelul Bogdan Vladau se lauda ca dupa o saptamana de repetitii nu a facut deloc febra musculara, asta poate si pentru ca el merge des la sala si nu a renuntat la acest obicei nici acum cand se pregateste pentru “Dansez pentru tine”. Ritualul lui de fiecare seara este sauna care vine dupa antrenamentul de dans si dupa cel de la sala, ca sa-i relaxeze muschii.

Bogdan descrie zilele lor de repetitie ca fiind “happy” ca si ei, Furnica este un coregraf pozitiv si tonic, iar Ana Maria, partenera lui este toata un zambet: “In ciuda necazurilor si a dramelor prin care a trecut, Ana Maria reuseste sa debordeze de fericire, este un zambet tot timpul si tot ce face, face de parca ar fi o binecuvantare ca poate face acel lucru! Este cea mai fericita persoana pe care am cunoscut-o, desi in situatia ei mai toata lumea ar plange”, spune Bogdan care considera cu un subiectivism asumat si declarat ca partenera lui este “cel mai frumos om si cel mai frumos suflet de la aceasta editie a emisiunii “Dansez pentru tine”.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Dansez pentru tine: Afla povestea Ellei, partenera lui Octavian Strunila
Dansez pentru tine: Afla povestea Ellei, partenera lui Octavian Strunila

La doar 17 ani, Ella, una dintre concurentele de la "Dansez pentru tine", are o infioratoare poveste de viata. Dupa o copilarie cu un tata agresiv, care i-a condamnat mama la scaunul cu rotile, fata a fost martora si la un alt atac terifiant.

Dansez pentru tine: Jorge si Liliana vor o viata mai buna pentru familia ei
Dansez pentru tine: Jorge si Liliana vor o viata mai buna pentru familia ei

Desi de multe ori s-a simtit parasita de parinti, care au plecat la munca in strainatate, Liliana isi doreste mai mult ca orice sa danseze pentru familia ei si sa le ofere o viata mai buna.

Dansez pentru tine: Afla povestea impresionanta a Ana Mariei Iordan
Dansez pentru tine: Afla povestea impresionanta a Ana Mariei Iordan

Are doar 19 ani si o vointa de fier. Ana Maria a intrat plina de speranta in competita de la "Dansez pentru tine". Isi doreste enorm ca tatal vitreg sa fie mandru de ea, dar mai ales sa depaseasca problemele de sanatate. 

Recomandări
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, conform procedurii, cererile de urmărire penală față de fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”

Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian, informează marţi E