Elizabeth Taylor. 7 soti, 8 casnicii, violente si droguri

Elizabeth Taylor

Cunoscuta drept ultimul mare star al perioadei de aur a Hollywood-ului, viata lui Liz Taylor a fost un spectacol in sine. Opt casnicii, sapte soti si numeroase controverse legate de consumul in exces de medicamente.

Imagini necenzurate. Elizabeth Taylor, goala in "Cleopatra". GALERIE FOTO

Elizabeth Taylor a murit

Caracterizata de o colega de platou, Joan Collins, cum ca "ar fi in stare sa se culce si cu un sarpe daca ar avea sansa", actrita a uimit o lume intrega prin frumusetea ei. Drept dovada stau si numeroasele cuceriri, majoritatea concretizate in mariaje.

Liz Taylor si-a facut debutul fulminant la varsta de 12 ani si a devenit in scurt timp "actrita inimilor" la Hollywood. Sase ani mai tarziu, in anul 1950, s-a casatorit cu primul sot, Conrad Hilton Jr. Dupa doar 9 luni, actrita l-a parasit pe mostenitorul vestitului lant hotelier.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Un an mai tarziu, in 1952, s-a casatorit cu actor britanic Michael Wilding. De aceasta data, Elizabeth Taylor a spus "da la bine si la rau” pentru cinci ani. La doar o luna dupa divortul de cel de-al doilea sot, seducatoarea actrita si-a trecut in “palmares” o alta cununie in 1957. La bratul sau l-a avut pe producatorul de teatru si film Michael Todd, care a decedat un an mai tarziu intr-un accident de avion in New Mexico. Ironia sortii a facut ca avionul sa poarte numele de Liz cea norocoasa.

Urmatorul mariaj a starnit noi controverse. Liz a fost acuzata ca i-a furat sotul unei alte actrite, Debbie Reynolds. Casatorita doar pentru cateva luni cu Eddie Fisher, iubareata de la Hollywood a ramas in doar cateva luni singura din nou. In timpul acestui mariaj, actrita a primit primul sau premiu Oscar pentru rolul din filmul Butterfield 8. Pe atunci filma deja la filmul “Cleopatra” cand, grav bolnava de pneumonie, a trecut razant pe langa moarte.

Una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste de la Hollywood: Liz si Richard Burton

Pelicula "Cleopatra", cel mai scump film produs pana atunci la Hollywood, ii aducea lui Liz un onorariu de un milion de dolari. Pe langa aceste doua recorduri, filmul i-a prilejuit actritei intalnirea cu Richard Burton, altfel spus barbatul vietii sale. Scenele de dragoste dintre Liz Taylor, care o interpreta pe regina Nilului, si Burton, alias Marc Antoniu, l-au facut pe regizorul Joseph Mankiewicz  sa declare ca se simte prins "intr-o cusca cu doi lei".

Desi Burton era casatorit, acest impediment a fost inlaturat de actrita si in 1964 a debutat cu surle si trambite primul mariaj cu acesta. Burton, deloc un sot model, s-a dovedit a fi infidel si dependent de alcool. Nici bine nu s-a terminat luna de miere ca certurile au debutat. Pe de o parte era viata lor tumultoasa, de cealalta parte prestatiile apreciate din filme.

Cei doi au jucat in 12 pelicule impreuna, cea mai apreciata fiind "Cine se teme de Virginia Wolf?"

Burton obisnuia sa isi spela pacatele cu daruri opulente precum diamantele. In colectia ei de bijuterii erau si unele dintre cele mai pretioase bijuterii din lume precum diamantul Krupp, un diamant Cartier denumit apoi Taylor-Burton in valoare de un milion de dolari, brosa cu diamante a Ducesei de Windsor si diamantele Taj Mahal.

"Am iubit bijuteriile de cand ma stiu. Mama mi-a spus ca n-am deschis ochii opt zile dupa ce m-am nascut, dar cind i-am deschis, primul lucru la care m-am uitat a fost inelul ei de logodna. Eram vrajita", a declarat Liz Taylor in 2002.

Zece ani de pasiune si chin. Atat au pututu duce cei doi in primul mariaj care s-a incheiat in 1974. In ciuda neintelegerilor, Liz si Richard au adoptat o fetita pe nume Maria Carson in timpul primei casatorii. Nua u rezistat prea mult unul fara celalalt si in 1975, cuplul de aur al Hollywood-ului s-a reunit, insa tot pentru o scurta perioada de un an.

Dupa cel de-al doilea divort, cariera actritei a intrat intr-un con de umbra. Excesele din viata personala lasandu-si amprenta asupra siluetei actritei.

Totusi nu a renuntat la iubire si in 1976 s-a casatorit cu politicianul John Warner alaturi de care a stat pana in1982.

Ultimul ei mariaj, cu muncitorul in constructii Larry Fortensky, a durat cinci ani si s-a incheiat in 1996.

Elizabeth Taylor isi petrecea majoritatea timpului intr-un scaun cu rotile, dupa ce in ultimii 25 de ani a fost internata de mai mult de o suta de ori in spital, avand o interventie chirurgicala la sold si doua interventii foarte riscante la spate.

Totodata, ea a cazut de pe cal in timpul unor filmari, a suferit de pneumonie si cancer de piele, a fost supusa unei traheotomii, a fost dependenta de alcool si analgezice, a fost supusa mai multor interventii chirurgicale la plamani, creier, sold si inima.

In 1997 actrita a suferit un atac cerebral in urma unei operatii de extirpare a unei tumori pe creier si a fost chiar in moarte clinica.

Elizabeth Taylor a fost cunoscuta si pentru numeroasele sale acte de caritate, cum ar fi strangerea de fonduri pentru cei bolnavi de SIDA.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Elizabeth Taylor a murit
Elizabeth Taylor a murit

Elizabeth Taylor a murit miercuri dimineata la spitalul Sinai-Cedars din Los Angeles. Cauza decesului a fost insuficienta cardiaca, potrivit TMZ.com. Actrita avea 79 de ani.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.