Videoclip nou de la 2Cellos: "The Trooper Overture", de la Iron Maiden. 2Cellos concerteaza in Bucuresti pe 8 noiembrie

2Cellos

Veste buna pentru fanii Iron Maiden. Formatia 2Cellos a lansat un noul videoclip, "The Trooper Overture", o interpretare inedita a celebrei piese de la Iron Maiden.

Fanii vor avea ocazia sa o asculte live aceasta trupa pe 8 decembrie 2014 la Sala Palatului din Bucuresti, alaturi de multe alte hituri ale unor formatii consacrate precum Nirvana, Prodigy, AC/DC, Guns n’ Roses, Coldplay, Michael Jackson, U2, Kings of Leon, Nine Inch Nails, Sting sau Elton John.

Luka Sulic si Stjepan Hauser, duo-ul dinamic care a luat cu asalt intai internetul, apoi marile sali de concerte din lume, au reusit sa uneasca fanii rockului si ai muzicii clasice. Acompaniati de Dusan Kranjc la tobe, cei doi interpreteaza piesele in aranjamente in care repetitia temei muzicale puncteaza intrepatrunderea dintre atmosfera power a baladelor si forta furtunoasa a solourilor de chitara.

Cei doi tineri care au "rasturnat regulile muzicii clasice" Stjepan Hauser si Luka Šulić au facut inconjurul planetei, dupa ce coverul "Smooth Criminal" (Michael Jackson) a devenit un hit pe platforma YouTube, adunand peste 3 milioane de vizualizari in mai putin de doua saptamani si peste 10 milioane ulterior. Succesul pe care l-au avut le-a adus in cele din urma un contract cu casa de discuri Sony Masterworks si un turneu alaturi de Elton John.

Citește și
Antimatter
Britanicii de la Antimatter se alatura linep-ului Metalhead Meeting 2015
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Foarte repede, talentul si stilul eclectic al celor doi i-au atras atentia producatorului Bob Ezrin, care s-a ocupat de muzicieni precum Pink Floyd, Alice Cooper si Kiss.

Trupa are doua albume, "2Cellos" (2011) si "In2ition" (2013). Primul a castigat titlul de cel mai bun album international si s-a clasat pe locul intai in topul de muzica clasica Billboard US, iar al doilea, bogat in colaborari cu artisti precum Elton John, Steve Vai si Lang Lang, se bucura in continuare de critici pozitive.

Ceea ce ii face pe cei doi sa fie apreciati este faptul ca imbina stilul clasic cu cel contemporan si au grija intotdeauna sa insereze elemente-surpriza, dandu-le unor piese precum "Thunderstruck" (AC/DC), "VooDoo People" (The Prodigy) si "Welcome to the Jungle" (Guns'n Roses) o turnura total neasteptata. Amandoi exceleaza in manuirea arcusului si au o tehnica atat de avansata incat devin dificil de urmarit, se arata in comunicatul citat. De asemenea, pentru a crea un sunet plin, violoncelistii folosesc frecvent efecte de distorsionare si delay, un lucru neconventional in muzica clasica, dar foarte intalnit in genul rock.

Biletele pentru concertul de la Sala Palatului sunt disponibile la preturi ce variaza intre 110 lei si 300 de lei si pot fi achizitionate din reteaua Eventim - magazinele Vodafone, Germanos, Orange, Domo, librariile Humanitas si Carturesti, precum si online, prin www.eventim.ro.
 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
A 9-a editie a festivalului de muzica de camera SoNoRo,
A 9-a editie a festivalului de muzica de camera SoNoRo, "Bridges” 2014. Punti muzicale intre orasele lumii

A IX-a editie a Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo are loc intre 31 octombrie si 17 noiembrie 2014, la Bucuresti, Cluj si Iasi.

Britanicii de la Antimatter se alatura linep-ului Metalhead Meeting 2015
Britanicii de la Antimatter se alatura linep-ului Metalhead Meeting 2015

Trupa britanica de melancholic rock Antimatter va canta anul viitor la cea de-a patra editie a festivalului Metalhead Meeting, intre 12 si 14 iunie 2015, la Bucuresti.

Legendarul Tom G. Warrior vine la Bucuresti. Triptykon este a doua trupa confirmata la Metalhead Meeting 2015
Legendarul Tom G. Warrior vine la Bucuresti. Triptykon este a doua trupa confirmata la Metalhead Meeting 2015

Thomas Gabriel Fischer, legendarul solist Hellhammer si Celtic Frost, vine la METALHEAD Meeting 2015, alaturi de proiectul sau avant-garde metal, Triptykon.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.