Un film horror turnat în România este lider în box office-ul nord-american

×
Codul embed a fost copiat

Filmul de groază ''The Nun'' a urcat în fruntea box-office-ului nord-american în primul weekend de la lansare, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de firma de specialitate Exhibitor Relations, relatează AFP.

Cea mai recentă peliculă din universul ''Conjuring'', ''The Nun'' spune povestea unui preot, care alături de o tânără novice şi un sătean, anchetează prezenţa unui demon la o mănăstire din România anului 1952.

Filmul produs de Warner Bros şi avându-i în rolurile principale pe Demián Bichir, Taissa Farmiga şi Jonas Bloquet a încasat 53,5 milioane de dolari.

„Călugărița" a fost filmat în totalitate, în România. Castelul Corvinilor, Palatul Mogoșoaia, Casa Poporului și Castelul Bethlen din Criș, au devenit decorurile unei povești înfricosătoare, în care măicuțele dintr-o mănăstire din Transilvania, sunt bântuite de un demon. În film joacă și șase actrițe românce.

Citește și
Mărturia tinerei care a mers să reclame că un polițist a violat-o. „L-am întrebat dacă recunoaște că i-am spus «Nu!» în mod repetat”. Umilințele pe care acuză că le-a trăit în secția de poliție

Același demon care a dat fiori în filmele horror Annabelle și The Conjuring, apare acum într-o mănăstire din România, în anii '50.

"The Nun" sau "Călugărița: Misterul de la Mănăstire" a fost filmat în vara anului trecut. Regizorul american Corin Hardy și echipa lui au ales ca scenă principală să fie filmată în grădina Palatului Mogoșoaia.

Întreg decorul mănăstirii bântuite din Transilvania a fost compus din frânturi din Castelul Bethlen din Criș, din Castelul Corvinilor și chiar din interiorul Casei Poporului.

Pe lângă actorii principali, Demian Bichir, nominalizat la Oscar și Taissa Farning, cunoscută din "American Horror Story", pe marele ecran o vom vedea și pe românca Ingrid Bișu, care a jucat în "Toni Erdmann", film nominalizat la Oscar.

Alte cinci actrițe românce joacă alături de Ingrid Bisu în acest film, iar costumele au fost realizate în România.

Filmul rulează în toate cinematografele din țară.

BOX-OFFICE

Pe cea de-a doua poziţie în box-office, cu încasări de 13,6 milioane de dolari, se află ''Crazy Rich Asians'', adaptare după cartea cu acelaşi nume de Kevin Kwan.

''Peppermint'', care ocupă cea de-a treia poziţie în box-office cu încasări de 13,2 milioane de dolari, spune povestea unei femei (Jennifer Garner) ai cărei soţ şi fiică sunt asasinaţi şi care începe o luptă pe cont propriu cu grupările mafiote, cu poliţiştii şi judecătorii corupţi.

Poziţia a patra este ocupată de ''The Meg'', cu Jason Statham în rolul principal, despre un rechin preistoric de 23 de metri lungime. Filmul a realizat încasări în valoare de 6 milioane de dolari în acest weekend şi de 131, 5 milioane de dolari de la lansare.

''Searching'', un thriller despre un tată care îşi caută fiica, se află pe poziţia a cincea, cu 4,5 milioane de dolari încasări în acest weekend, 14,3 milioane de dolari în trei săptămâni.

Topul 10 din box office-ul nord-american este completat de următoarele producţii cinematografice:

6. ''Mission: Impossible - Fallout'', cu neobositul Tom Cruise (3,8 milioane de dolari în acest weekend, 212 milioane de dolari în total de la lansare)

7. ''Christopher Robin'' (3 milioane de dolari în acest weekend, 91,7 milioane de dolari de la lansare)

8. ''Operation Finale'', un film istoric care merge pe urmele ofiţerului nazist Adolf Eichmann în Argentina (3 milioane de dolari în acest weekend, 14 milioane în total de la lansare)

9. ''Alpha'' (2,5 milioane de dolari în acest weekend, 32,4 în total de la lansare)

10. ''BlacKkKlansman'' (1,5 milioane de dolari în acest weekend, 43,4 milioane de dolari în cinci săptămâni)

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Smiley și Pavel Bartoș au acordat ultimul buton auriu al sezonului fenomen! Românii au talent, lider absolut de audiență
Smiley și Pavel Bartoș au acordat ultimul buton auriu al sezonului fenomen! Românii au talent, lider absolut de audiență

”Sunt extrem de încântată de ceea ce s-a întâmplat aici”, a spus Andra, aseară, la finalul unui moment care a făcut-o să aplaude și să se bucure, încă o dată, de spectacolul total care are loc pe scena show-ului!

„Departamentul Poeților Torturați”. Taylor Swift a dat lovitura cu noile albume
„Departamentul Poeților Torturați”. Taylor Swift a dat lovitura cu noile albume

Bucurie mare pentru fanii cântăreței americane Taylor Swift. Artista a lansat cel de-al 11-lea album de studio, intitulat „Departamentul Poeților Torturați”.

 

Taylor Swift a lansat un nou album, „The Tortured Poets Department
Taylor Swift a lansat un nou album, „The Tortured Poets Department", care ar face trimitere la un fost iubit

Noua regină a muzicii pop, cântăreaţa americană Taylor Swift, a lansat vineri un nou album, cel de-al 11-lea material discografic al fostei artiste country care a devenit un megastar şi care a spulberat record după record în ultimii ani, informează AFP.

Recomandări
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE

Marcel Ciolacu pretinde că inflația este pe un trend descendent în România, cu scăderi lunare. Totuși, țara noastră a rămas cu cea mai mare inflație din Europa, arată statisticile oficiale.

Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”
Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”

România are un rating suveran și o perspectivă stabilă economic, confirmată de agențiile internaționale de rating, „dar asta nu înseamnă că nu există loc de creștere”, afirmă ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”
Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, le-a spus liderilor din Alianța Nord-Atlantică (NATO) de ce ar avea nevoie țara sa pentru a putea face față atacurilor aeriene lansate fără oprire de armata Kremlinului.