Sutienul care se transforma in masca de gaze! Si alte inventii trasnite

sutien

Inventatorii sutienului se numara printre castigatorii de anul acesta ai premiilor Ig Nobel, acordate de Universitatea Harvard celor mai trasnite, ciudate si inutile descoperiri stiintifice, o alternativa la serioasele premii Nobel.

Premiul pentru Sanatate Publica i-a revenit Elenei Bodnar, o ucraineanca ce locuieste un Hinsdale (Illinois), si colegilor ei, care au creat un sutien ce poate fi rapid transformat in doua  masti de gaze - una pentru persoana care poarta sutienul, iar cealalta pentru o persoana din apropiere care are nevoie de o masca de gaze.

Alte premii care te lasa masca

Ofiterii de politie din Irlanda au primit premiul Ig Nobel pentru literatura, pentru ca au scris peste 50 de amenzi aceleiasi persoane, Prawo Jazdy, care a incalcat cu regularitate regulile in trafic, circuland cu viteza. In limba poloneza, numele "infractorului" inseamna "permis de conducere".

Stephan Bolliger si colegii sai de la Universitatea din Berna (Elvetia) au castigat premiul Ig Nobel pentru un studiu prin care au incercat sa determine daca o sticla de bere goala provoaca mai multe fracturi craniului uman decat o sticla plina cu bere, in timpul unei batai dintr-un bar.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Gideon Gono, guvernatorul Rezervelor Bancii Nationale din Zimbabwe, care se confrunta de multi ani cu o inflatie galopanta, a primit premiul Ig Nobel "pentru ca le-a oferit oamenilor o ocazie simpla, zilnica, de a manipula o serie larga de numere" - de la cele mai mici pana la cele mai mari. Banca din Zimbabwe a emis bancnote cu valori cuprinse untre un cent Zimbabwe si pana la 100 de trilioane de dolari Zimbabwe.

Donald Unger din California a fost onorat pentru un experiment care a durat extrem de mult: el si-a trosnit numai degetele de la mana stanga, timp de 60 de ani, pentru a arata ca acest lucru nu provoaca artrita.

Discursurile de multumire

Discursurile premiantilor sunt limitate la un minut. Daca acestia depasesc timpul alocat, o fetita de numai opt ani care indeplineste rolul de gazda se apropie de invitat si-i spune: "Opreste-te, te rog, pentru ca ma plictisesc".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
De-a rasu' plansu'! Cele mai tari 100 de faze de pe internet!
De-a rasu' plansu'! Cele mai tari 100 de faze de pe internet!

Din cauza crizei economice am uitat sa mai radem, sa ne mai distram si sa zambim la fiecare peripetie. Astfel va propunem un top al celor mai trasnite patanii ale vedetelor sau chiar ale oamenilor simpli! Nu trebuie decat sa le savurati!

Recomandări
Atac ucrainean asupra civililor în Rusia. Bilanțul morților | VIDEO
Atac ucrainean asupra civililor în Rusia. Bilanțul morților | VIDEO

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local sâmbătă dimineaţa, notează AFP.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.