"Another brick in the wall" a fost LIVE la Bucuresti intr-un cor romanesc, la concertul ROGER WATERS

×
Codul embed a fost copiat

GALERIE FOTO / Stirile ProTv. Cel mai asteptat concert al anului, "The Wall", sustinut miercuri seara de artistul Roger Waters, a fost de-a dreptul spectaculos.

Sursa FOTO: Teodora Maftei / Stirile ProTV.ro

Peste 50.000 de fani au savurat cele 2 ore si jumatate pe care le-au petrecut in fata idolului lor, in Piata Constitutiei.

Show-ul a fost o adevarata capodopera - o combinatie perfecta intre muzica live, proiectii si decoruri fabuloase. Celebra piesa "Another brick in the wall" a fost acompaniata de un cor de copii romani, selectati special.. de echipa artistului.

Dovada ca "si-a facut temele" inainte sa ajunga in tara, Roger Waters a tinut si un mic discurs in limba romana. Membru fondator al trupei Pink Floyd, muzicianul a fost primit cu ropote de aplauze de cei peste 50.000 de fani, care l-au asteptat nerabdatori.

Citește și
roger waters
Despre bebelusi, Ceausescu si criza. INTERVIU cu Roger Waters inainte de a aduce Zidul la Bucuresti
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

ROGER WATERS: "Buna seara, Bucuresti! Bine ati venit! Sunt foarte fericit sa ma aflu aici."

Show-ul a inceput grandios - cu artificii si un avion care s-a "prabusit" pe scena. Spectacolul a fost plin de simboluri, accentul fiind pus pe libertate, anti-globalizare si anti-razboi.

Roger Waters i-a dedicat concertul lui Jean Charles de Menezes, un brazilian care a fost ucis de autoritatile britanice in 2005, dupa atentatele de la Londra, fiind confundat cu un terorist.

ROGER WATERS: "As vrea sa dedic acest concert lui Jean Charles de Menzees si familiei sale pentru lupta lor pentru adevar si dreptate. Si tuturor victimelor terorismului de stat din intreaga lume".

Dupa acest moment, Roger Waters a electrizat multimea cu piesa "Mother", in timp ce pe ecranul din spatele sau era proiectata o interpretare dintr-un turneu din 1980. Au urmat piese celebre precum "Good bye Blue Sky", "Hey you".

Spre finalul celei de-a doua parti a concertului, in aplauzele fanilor, zidul pe care au fost proiectate imaginile a cazut. Dupa 2 ore si jumatate de concert, fanii abia daca-si mai gaseau cuvintele.

Urmatorul concert Roger Waters va avea loc vineri, la Sofia.

Dar la finalul concertului, zecile de mii de spectatori au avut parte si de neplaceri. Strazile din centrul Capitalei au fost luate cu asalt, iar aglomeratia nu a putut fi evitata. Pentru multi, aproape de miezul noptii, drumul spre casa s-a dovedit a fi greu de parcurs. Si cum variantele erau putine, unii au ales sa mearga chiar si pe jos.

"Concertul a fost bestial, dar ne-am luat teapa cu transportul inapoi. Si trebuie sa ajungem in Militari. Deci 10 km pe jos. Deci asta-i Capitala Romaniei." - s-a plans un fan.

Unii spectatori veniti din provincie pentru a-l vedea pe Roger Waters au plecat cu un gust amar. Si nu au fost singurii care si-au dat seama ca nu au cum sa ajunga acasa: "Metroul de la 11 nu mai merge, am fost si am intrebat...Normal trebuiau sa suplimenteze, dar...Autobuze nu, nimic..."

Multi dintre ei au crezut ca cea mai buna solutie este taxiul. Dar Piata Constitutiei a fost mult prea aglomerata, asa ca taxiurile au ajuns cu greu. Cei care au fost totusi norocosi si au gasit o masina libera, au avut parte de alta surpriza neplacuta.

Spectator: "Pana la gara, 40 de lei. Si cat costa o asemenea cursa in mod normal? Cand am venit a fost 8 lei."

Cu toate acestea, taximetristii au o alta parere: "Tot la fel se merge...o cursa si atat. Si nu iese profitul mai mare acum? Pai cu ce sa iasa? Cu o cursa de 10 lei?"

In fata aglomeratiei, unii au cedat si au ales alte modalitati de a strabate orasul: "Pe jos, facem sport." - a spus un domn.

Chiar daca au avut parte de neplaceri, cu gandul la spectacolul pentru care au venit, cei mai multi dintre spectatori au plecat cu zambetul de buze si cu amintiri de nepretuit.

Miercuri, 28 august 2013

LIVE UPDATE

23:00 Concertul lui Roger Waters s-a incheiat.

20:30 Concertul de la Bucuresti al muzicianului Roger Waters, intitulat "The Wall", a inceput in jurul orei 20.30, in Piata Constitutiei.

Zeci de mii de persoane erau adunate in Piata Constitutiei din Bucuresti inainte de debutul concertului "The Wall" sustinut de Roger Waters.

Vizavi de Palatul Parlamentului, impresionanta scena unde are loc concertul era dezvaluita de o crapatura facuta intr-un zid urias.

De asemenea, pe partea stanga a scenei, zidul include o sectiune de graffiti, desenele fiind finalizate cu putin timp inainte de ora 20.00, cand fusese anuntata inceperea show-ului.

Publicul bucurestean se asteapta la un concert grandios, cu efecte pirotehnice si vizuale spectaculoase. Unul dintre elementele show-ului este un avion urias suspendat de o macara si legat de scena printr-o coarda.

CUM SI-A PETRECUT ROGER WATERS PRIMELE ORE IN ROMANIA

Printre repetitii, artistul si-a facut timp sa se intalneasca si cu un grup de militari romani raniti in Irak si Afganistan.

La ora 15:25, avionul care l-a adus pentru prima data in Romania pe Roger Waters a aterizat pe aeroportul Baneasa. Jovial, legendarul artist de la Pink Floyd a schimbat cateva vorbe cu jurnalistii care-l asteptau.

"Abia astept concertul din seara asta. O sa fie grozav", a spus el.

Apoi Roger Waters a plecat spre Piata Constitutiei si a urcat pe scena pentru repetitii.

In tot acest timp, zeci de fani asteptau sa le fie permis accesul in zona de concert.

Artistul si-a dedicat cariera luptei impotriva violentei, mai ales ca si-a pierdut tatal in Al Doilea Razboi Mondial. Roger Waters a vorbit intotdeauna deschis despre recunostinta pe care o poarta militarilor din intreaga lume.

De aceea, a vrut sa se intalneasca la Bucuresti cu militari romani care au au participat la operatiunile din Irak si Afganistan. I-a felicitat pe toti si i-a invitat personal la concertul sau.

Militant activ antirazboi si antiglobalizare, la concertul din aceasta seara, Roger Waters va avea in decor un zid lung de 173 de metri si inalt de 12. Este cea mai mare suprafata de proiectie folosita vreodata intr-un turneu.

CUM VA FI VREMEA IN TIMPUL CONCERTULUI

Super concertul din acesta seara are totusi un dusman imprevizibil: norii de furtuna ce s-ar putea aduna deasupra Capitalei, chiar in timp ce Roger Waters va fi pe scena.

Vestile de la meteorologi nu sunt tocmai bune. Intervalul in care norii de furtuna s-ar putrea dezvolta deasupra Bucurestiului este tocmai perioada concertului. Vorbim, asadar, de sanse mari de ploaie.

Exista insa si o veste buna, daca putem spune asa: ploaia ar putea fi in reprize in care ar putea aparea si tunetele si fulgere sau rafale de vant.

Instabilitatea se diminueaza dupa ora 23:00, atunci cand concertul va fi deja incheiat.

SOSIREA LUI ROGER WATERS IN ROMANIA

UPDATE 17:30 Muzicianul Roger Waters si presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea au lovit, intr-un gest simbolic, cu un ciocan, zidul ce imprejmuieste cladirea Palatului Parlamentului, Zgonea spunand totodata ca Waters, cu care este nascut in aceeasi zodie, "va face un spectacol pe cinste" la Bucuresti.

Gestul simbolic de daramare a zidului Casei Poporului facut de cei doi a avut loc inaintea concertului pe care Roger Waters urmeaza sa il sustina la Bucuresti, in Piata Constitutiei, zona adiacenta Palatului Parlamentului.

Zgonea i-a daruit totodata lui Roger Waters o mica bucatica din zidul Palatului Parlamentului pentru ca acesta sa o pastreze ca amintire a concertului sustinut la Bucuresti si a gestului simbolic facut pentru a darama "ultima bariera dintre Parlamentul Romaniei democratice si cetateni".

Camera Deputatilor provoca arhitectii romani sa caute o solutie viabila de inlaturare a zidurilor Casei Poporului fara a-i afecta structura de rezistenta. Gandul.info a lansat campania "Darama Zidul", prin care sustine transformarea celor 30 de hectare de spatiu verde din curtea Parlamentului intr-un parc public.

"Acest gest simbolic de daramare a acestui zid al Casei Poporului, construita de Ceausescu atunci cand era la apogeul puterii sale si redat Romaniei in '90, apoi devenit casa a Parlamentului Romaniei libere este, daca vreti, ruperea ultimei bariere intre Palatul Parlamentului, Parlamentul Romaniei democratice si cetatenii sai", a spus Zgonea.

Zgonea a afirmat ca Pink Floyd este formatia sa preferata. "Roger Waters, la aproape 70 de ani, in aceeasi zodie cu mine sau, ma rog, eu in aceeasi zodie cu el, va face un spectacol pe cinste". Roger Waters si Valeriu Zgonea sunt ambii nascuti in zodia Fecioarei.

Valeriu Zgonea a mai spus ca i-a multumit lui Rogers Waters in numele romanilor pentru ca face acest spectacol in Romania si pentru ca viziteaza Romania. "I-am spus ca facem acest lucru simbolic si ca daramam ultima bariera dintre Parlamentul Romaniei democratice si cetatenii sai", a mai spus Zgonea.

Rogers Waters si Valeriu Zgonea au tinut in maini impreuna un ciocan imens, intr-un gest simbolic de daramare a zidului cladirii Parlamentului, cei doi stand astfel pentru cateva secunde pentru a fi fotografiati de jurnalisti. Rogers Waters si-a salutat cei cateva sute de fani care au privit la gestul sau si care l-au aclamat si aplaudat.

UPDATE 17:00 Roger Waters a ajuns la Camera Deputatilor. Impreuna cu presedintele camerei, Valeriu Zgonea, a daramat cu un ciocan, in mod simbolic, zidul ce imprejmuieste Casa Poporului.

UPDATE 16:20 Roger Waters se va intalni la ora 17:00 cu Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor.

UPDATE 15:50 Inainte de a sustine concertul din Piata Constitutiei, Roger Waters se va intalni cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. De asemenea, el se va intalni cu militari romani care au fost raniti in Irak si Afganistan, in culise, in pauza acestui concert, potrivit Mediafax..

UPDATE 15:25 Roger Waters a ajuns in Romania. Avionul privat cu care a plecat din Ungaria a aterizat la Baneasa la ora 15:25. Imediat dupa ce avionul a aterizat pe Aeroportul Baneasa, Roger Waters a fost preluat de o masina de lux care il va duce direct in Piata Constitutiei, locul desfasurarii concertului din aceasta seara.

Inainte de a urca in masina, Roger Waters le-a spus celor care l-au intampinat pe aeroport: "Abia astept concertul din seara asta! Va fi grozav!".

Marti, 27 august 2013

Roger Waters a preferat sa ramana doua zile la vecinii nostri unguri, unde a avut ultimul concert, asa ca si-a amanat pana miercuri intalnirea cu fanii romani.

Inainte sa fiti dezamagiti, aflati ca a cerut poze si filmari din Piata Constitutiei si ca invata sarguincios cuvinte in limba romana.

Spectacolul care va incepe miercuri, la ora 20.00, se anunta unul electrizant pentru cei 50.000 de oameni care si-au cumparat bilete.

Pe Aeroportul Baneasa este asteptat sa aterizeze in jurul pranzului avionul privat care-l va aduce pentru prima data in Romania pe Roger Waters. In aceasta aeronava se va afla si fiul sau, de asemenea muzician. Vor pleca direct catre Piata Constitutiei pentru ultimele pregatiri dinaintea concertului.

Va fi o experienta unica pentru fiecare dintre cei 50.000 de oameni care vor fi aici, promite managerul productiei grandioase "The Wall".

Daca la scena se pun la punct ultimele detalii, celebrul zid se construieste intr-un ritm ametitor. Este, de altfel, cel mai lung din intreg turneul - 173 de metri. Aflat inca la Budapesta, legendarul artist se intereseaza de fiecare detaliu al structurii si incearca sa ne invete si limba.

Chris Kansy, manager de productie: "Roger va vorbi audientei in limba voastra. Sunt cuvinte pe care le invata cand vrea sa transmita un mesaj, asa ca o sa invete cateva cuvinte in romana. Ne-am uitat la fotografii si la videouri de la concertele care au avut loc aici, a vazut structura si este foarte incantat".

Speram sa fie incantat si dupa ce va gusta din sarmalutele noastre, care-l vor asteapta in culise, alaturi de alte bunatati si bere rece.

Pe de alta parte, cei care n-au prins bilete mai au o sansa.

Laura Coroianu, organizator: "Mai avem un sector care a fost eliberat, mai sunt 150 de bilete la tribune puse marti la vanzare si mai sunt sub 100 de bilete in golden ring. Este ultima suplimentare pe care o putem face".

Reporter: "Ce simtiti cand aduceti acest show pentru prima data intr-o tara?"

Roger Waters: "Ma simt excelent sa ajung in fata unui public care nu a vazut niciodata spectacolul. Cred ca va fi un eveniment senzational pentru public. Abia astept sa cant la Bucuresti intr-o piata mare! Va fi foarte frumos. Va promit".

Desi concertul este programat sa inceapa la ora 20:00, organizatorii ii sfatuiesc pe cei 50.000 de fani sa vina pe cat de repede posibil. S-ar evita in acest fel aglomerarile inutile.

Accesul se face incepand cu ora 17:00 la cele doua intrari amenajate pe Bulevardul Libertatii: intrarea dinspre Parcul Izvor si cea dinspre bulevardul Regina Maria.

Si ar fi bine sa lasati masinile acasa si sa veniti cu mijloacele de transport in comun, spun tot ei.

De altfel, sunt in vigoare mai multe restrictii de circulatie de marti.

Circulatia rutiera pe Bulevardul Unirii, intre Bulevardul I.C. Bratianu si Bulevardul Libertatii, in Piata Constitutiei si pe Bulevardul Libertatii, intre Calea 13 Septembrie si Bulevardul Natiunile Unite, va fi inchisa pana joi dimineata.

Citeste si: "Boxele principale suna ca un sistem hi-fi". Cum arata scena pe care Roger Waters va ridica Zidul

Citeste si: Despre bebelusi, Ceausescu si criza. INTERVIU cu Roger Waters inainte de a aduce Zidul la Bucuresti

Articol recomandat de sport.ro
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
Citește și...
Cel mai asteptat eveniment al anului in Romania. Cum va arata scena pe care va urca Roger Waters
Cel mai asteptat eveniment al anului in Romania. Cum va arata scena pe care va urca Roger Waters

A inceput numaratoarea inversa pana cand in Piata Constitutiei vom asista la cea mai mare productie muzicala realizata vreodata in Romania, "The Wall".

Despre bebelusi, Ceausescu si criza. INTERVIU cu Roger Waters inainte de a aduce Zidul la Bucuresti
Despre bebelusi, Ceausescu si criza. INTERVIU cu Roger Waters inainte de a aduce Zidul la Bucuresti

Patru zile au mai ramas pana cand Roger Waters va sparge Zidul in Piata Constitutiei, la concertul extraordinar pe care-l va sustine pentru fanii din Romania. Pregatirile sunt in grafic pentru marele show programat miercuri.

Recomandări
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”

Primarul general Nicușor Dan nu a mai avut răbdare să stea până la finalul negocierilor PSD-PNL în seara zilei de luni, în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis soarta candidatului Cătălin Cîrstoiu, așa că s-a jucat cu copiii și ... s-a culcat.

Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin
Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin

"Ce se va întâmpla pe termen lung cu Rusia?" este marea întrebarea pe care foarte multă lume și-o pune, mai ales că nici măcar "Țarul de la Kremlin", Vladimir Putin, nu poate scăpa de moarte.

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.