Renumele statiunii Mamaia a ajuns pana la Jackie Chan. Ce stie faimosul actor despre Romania

Jackie Chan

Actorul Jackie Chan, care ajunge joi la Bucuresti pentru Zilele Filmului Chinezesc, spune ca stie Romania de la Jocurile Olimpice, de la Cupa Mondiala si de la turneele de tenis.

Jackie Chan vine joi, 11 septembrie 2014, la Bucuresti, la invitatia Administratiei de Presa, Publicitate, Radio, Televiziune si Cinematografie din China si a Casei Romano-Chineze.

El va deschide evenimentul Zilele Filmului Chinezesc si isi va lansa filmul "Zodiacul Chinezesc", pe care l-a regizat si in care interpreteaza si rolul principal. Evenimentul de lansare are loc la Grand Cinema & More din Baneasa Shopping City.

Potrivit unui comunicat remis Mediafax, intrebat fiind ce stia despre Romania inainte de a veni in tara noastra, Jackie Chan a spus: "Ca un tip din Hong Kong, stiu Romania de la Jocurile Olimpice, de la Cupa Mondiala si de la turneele de tenis. Chiar astept cu nerabdare sa vizitez Mamaia si Castelul lui Dracula, dar, din pacate, stau aici (in Romania, n.r.) doar pentru sase ore".

Casa Romano-Chineza, in calitate de organizator principal al Zilelor Filmului Chinezesc in Romania, ii ofera lui Jackie Chan titlul onorific de ambasador al relatiilor culturale dintre cele doua tari, pentru a promova produsele culturale romanesti in China. Acceptand sa fie ambasador cultural pentru Romania si China, Jackie Chan crede ca astfel "oamenii se pot intelege mai bine unii cu altii si acesta ar putea fi un mod de a mentine pacea".

Citește și
Jackie Chan
Jackie Chan neaga ca si-a fi anuntat retragerea din lumea filmului. "Engleza mea nu este foarte clara"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

De asemenea, despre cum a inceput sa joace in filme, Jackie Chan a declarat: "Provin dintr-o familie foarte saraca, iar parintii mei m-au inscris la Peking Opera School din Hong Kong, cand aveam 6 ani. Nu am avut de ales, pentru ca nu aveam educatie. L-am urmat pe (cineastul, n.r.) Sammo Hung pentru a deveni cascador, dublura pentru cascadorii, regizor de cascadorii, apoi actor si regizor".

Actorul a transmis si un mesaj pentru Romania: "Salutare tuturor! Multumesc pentru sprijinul vostru. Sper sa pot sa mai vin in Romania si, poate, chiar sa fac un film aici".

Jackie Chan, nascut in 1954, este unul dintre cei mai cunoscuti si mai iubiti actori originari din Hong Kong, reusind sa-si construiasca o cariera de succes in filmele cu arte martiale. in 2002, a castigat un premiu Taurus pentru intreaga cariera la World Stunt Awards (Oscarurile in domeniul cascadoriilor) si in acelasi an a primit o stea pe Walk of Fame. De asemenea, a castigat un premiu MTV Movie pentru intreaga cariera, in 1995, si alte doua premii MTV Movie pentru rolurile din prima si a doua parte a seriei "Ora de varf/ Rush Hour". In 1999, a fost numit actorul anului la Hollywood Film Festival.

Printre filmele in care a jucat se numara "Fracul magic", "Ocolul Pamantului in 80 de zile", seria "Ora de varf", "Spionul din vecini", "Karate Kid" si a asigurat vocea Maimutei in seria "Kung Fu Panda".

In Capitala, evenimentul Zilele Filmului Chinezesc se va desfasura intre 11 si 18 septembrie, la cinematograful Union, deschiderea urmand sa aiba loc la Grand Cinema Baneasa. Lungmetrajul care va deschide Zilele Filmului Chinezesc este "Zodiacul Chinezesc/ CZ12", regizat de Jackie Chan. Programul festivalului mai include filmele "Beijing Love Story", de Chen Sicheng, "The Flying Swords of Dragon Gate", de Tsui Hark, "Full Circle", de Zhang Yang, si "The Grandmaster", de Wong Kar Wai, cu Ziyi Zhang, actrita care va veni si ea la deschiderea evenimentului organizat in Bucuresti.

"Zodiacul Chinezesc", un film de actiune, a avut un succes deosebit in Asia, realizand, la un an de la lansarea sa pe marile ecrane (in 2012), un profit de 1,8 milioane de dolari, numai in aceasta parte a lumii.

Jackie Chan a stabilit un record mondial Guinness in filmul "Zodiacul Chinezesc", pentru "cele mai multe functii intr-un singur film atribuite unei singure persoane". Chan este responsabil pentru 15 dintre cele mai importante functii, inclusiv cele de regizor, producator, actor, coregraf si compozitor, doborand in felul acesta recordul anterior de 11 credite, detinute de Robert Rodriguez.

O vreme s-a speculat ca "Zodiacul Chinezesc" va marca si finalul carierei de actor a lui Jackie Chan. insa, intr-un interviu prilejuit de lansarea filmului in Marea Britanie, actorul a marturisit ca are prea multe proiecte cinematografice care il asteapta pentru a renunta la cariera, specificand ca intentioneaza chiar sa realizeze o continuare a peliculei "Zodiacul Chinezesc".

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Fiul unuia dintre cei mai cunoscuti actori din lume a fost arestat intr-un scandal cu droguri
Fiul unuia dintre cei mai cunoscuti actori din lume a fost arestat intr-un scandal cu droguri

Jaycee Chan, fiul vedetei Jackie Chan, a fost arestat in Beijing, in legatura cu o posibila utilizare de droguri, informeaza variety.com, conform Mediafax.

Jackie Chan neaga ca si-a fi anuntat retragerea din lumea filmului.
Jackie Chan neaga ca si-a fi anuntat retragerea din lumea filmului. "Engleza mea nu este foarte clara"

Desi presa i-a anuntat retragerea, Jackie Chan nu e pregatit sa se pensioneze inca. Actorul de origine chineza este foarte iscusit in arte martiale, dar recunoaste ca nu stapaneste la fel de bine limba engleza.

Pretentiile lui Jackie Chan pentru 9 ore in Romania: 6 garzi de corp si acelasi apartament in care a stat Madonna
Pretentiile lui Jackie Chan pentru 9 ore in Romania: 6 garzi de corp si acelasi apartament in care a stat Madonna

Jackie Chan va fi pazit de 6 garzi de corp pe parcursul vizitei in Romania. Cunoscut pentru rolurile sale de actiune si comedie din ''Ora de Varf'', ''Cavalerii din Shanghai'' si ''Bubuiala in Bronx'', actorul va ajunge in Bucuresti pe 11 septembrie.

Jackie Chan vine la Bucuresti sa-si prezinte ultimul film din cariera. Cat timp va sta la noi in tara celebrul actor
Jackie Chan vine la Bucuresti sa-si prezinte ultimul film din cariera. Cat timp va sta la noi in tara celebrul actor

Simpaticul actor Jackie Chan, cunoscut in folclor drept ''Cichi-Chan '', vine in Romania.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.