MasterChef. Andreea, Godeanu, Simona si Mehrzad au plecat din concurs. Astazi aflam CASTIGATORUL

masterchef

Prima parte a finalei ''MasterChef'' a avut foarte multe surprize. In finala au ramas 4 concurenti. Citeste-le dorintele!

Dupa editia de marti seara alti patru concurenti au parasit MasterChef. Vezi AICI cele mai importante MOMENTE VIDEO.

_____________________________________

Cei 4 finalisti care se vor intrece pentru marele premiu de 50.000 de euro raspund la intrebarea ce si-ar dori sa faca dupa terminarea show-ului.

Petru Buiuca:

Citește și
masterchef
Finala la multe grade Celsius, in doua runde. Miercuri afla cine e Masterchef
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Dupa acest show imi doresc sa explorez din ce in ce mai mult domeniul gastronomiei. Mi-ar placea sa pun in practica mai des tot ce am invatat in acest show, dar si cunostintele acumulate la cursurile de bucatar pe le-am facut. Din pacate, pana la acest show, nu am avut ocazia sa lucrez intr-o bucatarie profesionista, dar dupa tot ce am trait la MasterChef mi-ar placea foarte mult sa experimentez toate senzatiile traite in aceasta perioada. Daca ar fi dupa mine, as absorbi toate cartile scrise pe acest subiect si as experimenta cu ele! Nu in ultimul rand, mi-as dori sa-mi pot ajuta familia.

Petru are 23 de ani, a crescut in Constanta, dar locuieste in Bucuresti, unde a a venit odata cu admiterea la o facultate cu profil economic. Petru lucreaza ca office manager la un birou de arhitectura. Cu toate acestea, gatitul este marea sa pasiune. Spune ca intotdeauna i-a placut sa gateasca, iar la varsta de 5 ani isi aminteste ca se ducea in bucatarie sa-si ajute tatal la gatit.

Cand avea 9 ani si mamei sale i-a fost rau isi aminteste ca s-a vazut nevoit sa o ajute si sa-i incalzeasca lapte. Desi aragazul i se parea un monstru si stia ca nu e bine sa umble singur cu focul, i-a incalzit laptele si i-a pus si scortisoara, devenind eroul mamei. De atunci spune ca nu “a mai iesit” din bucatarie.

A invatat sa gateasca singur si marturiseste ca isi doreste ca in curand sa manance sarpe, homar gigant si tarantule. Gateste orice, iar in momentul in care vede ingredientele ii vin in minte multe retete. Petru iubeste atat de mult gatitul incat si noaptea viseaza ca scrie retete. Cel mai mult ii place sa gateasca cu sofran. “MasterChef... pentru mine inseamna, in sfarsit, locul in care sa vad oameni pasionati de mancare”, spune Petru, “de invovatie in bucatarie, oameni care sa isi lase sufletul in farfurie si sa il impartaseasca celorlalti. Oameni care vor sa se autodepaseasca in bucatarie." 

Alexandru Petricean:

Imi doresc sa cobor in bucataria profesionista si sa fac cariera in acest domeniu. Am ganduri mari si-mi doresc nespus sa fac din aceasta pasiune un mod de viata, o sursa de venit si un nesecat izvor de idei care sa revolutioneze bucataria romaneasca.

Alexandru are 24 de ani si cand a venit la preselectiile MasterChef a marturisit ca si-a dat demisia dintr-un job in publicitate pentru a se concentra pe acest show.

Inca de la 10 ani Alexandru a inceput sa practice scrima, un sport prin care si-a castigat multi prieteni, a calatorit in zeci de tari, a invatat ce inseamna disciplina, munca, ordinea si a cucerit peste 40 de titluri (cupe si medalii). Treptat si-a descoperit o alta pasiune: aceea de a gati. Impreuna cu un grup de colegi apropiati a decis ca in fiecare duminica sa gateasca tematic, traditional, conform fiecarei nationalitati: ingrediente regionale, bauturi specifice, preparate sofisticate, gusturi speciale si contradictorii.

Bogdan Alexandrescu:

Mi-ar placea enorm sa lucrez in domeniul culinar, sa pot sa schimb mentalitati... o sa incerc sa ma implic in cat mai multe proiecte menite sa educe publicul sa manance sanatos, gustos si sa renunte putin la mix grill, ceafa de porc si alte “romanisme”. 

Bogdan are 23 de ani si lucreaza ca asistent manager. A invatat sa gateasca singur. Pe la 8 ani si-a asteptat parintii acasa cu cartofi prajiti… “carbonizati”.

De atunci si pana acum s-au schimbat insa multe pentru ca Bogdan si-a desoperit pasiunea pentru gatit si pentru improvizatia in bucatarie. Recunoaste ca nu a furat “meserie” de la mama sa, ca majoritatea copiilor, pentru ca nu ii plac preparatele traditionale, insa tatal sau l-a inspirat intotdeauna nu neaparat ca stil, ci ca pasiune pentru gatit. “Nu imi place sa urmez retete”, spune Bogdan, “in cel mai rau caz le adaptez, le imbunatatesc. Imi place sa gatesc din pasiune, nu cand imi impune cineva. Sunt inclinat spre mancare asiatica, folosesc mult curry, soya sauce, sofran, lamaie, imi plac aromele tari si culorile vii, combinatiile antitetice”. 

Mimi Nicolae:

O sa-mi continui viata de dinainte, insa mi-ar placea foarte mult sa fac un curs de bucatarie... si cine stie?!!! Gatitul este pasiunea mea de o viata si mai ales experienta pe care o traiesc acum la MasterChef ma face sa cred ca as putea sa devin chef intr-o bucatarie. Ceea ce am gatit pana acum in bucataria MasterChef imi da foarte multa incredere si cred ca am un mic avantaj fata de concurenti prin faptul ca gustul preparatelor mele au fost de cele mai multe ori apreciate de catre cei 3 chefi.

Are 39 de ani si este directorul unei firme de transport. Este a treia dintre cei 4 frati. Dupa ce a terminat 10 clase s-a angajat, a lucrat ca vanzator timp de 6 ani, apoi in 1991 l-a cunoscut pe viitorul sot.

Dupa doi ani s-a nascut baietelul lor, care are acum 18 ani. Mimi a trait prima experienta in bucatarie de la 16 ani. Cand s-au mutat in Bucuresti, au locuit cu bunica, insa aceasta a decedat si a trebuit ca impreuna cu fratii ei sa se descurce singuri. Mimi spune ca ii placea sa incerce orice reteta, dar preferata sa este muschiul de vita cu ciuperci. Mimi isi aminteste de o experienta inedita legata de gatit: era in Munti Apuseni, ora 21, fara electricitate, afara ploua si inauntru erau 20 de persoane flamande; in schimb, avea un ceaun, cateva legume si o branza de la stana. “A iesit o cina nemaipomenita”, isi aminteste Mimi.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Florin Dumitrescu de la MasterChef a dezvaluit la Alarma ProFM ce reteta a inventat de curand. VIDEO
Florin Dumitrescu de la MasterChef a dezvaluit la Alarma ProFM ce reteta a inventat de curand. VIDEO

Cel mai tanar jurat Masterchef din lume, Florin Dumitrescu a venit in aceasta dimineata la „Alarma ProFM".

Finala la multe grade Celsius, in doua runde. Miercuri afla cine e Masterchef
Finala la multe grade Celsius, in doua runde. Miercuri afla cine e Masterchef

Ne asteapta doua seri de foc la ProTv, condimentate cu retete exclusiviste, probe pe muchie de cutit si o competitie la multe grade Celsius.

Petru, laudat de Chef Florin in fata tuturor:
Petru, laudat de Chef Florin in fata tuturor: "Ii apreciez stilul autoritar!"

Show-ul e integral pe voyo.ro.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.