Peter Gabriel, in concert la Bucuresti: "Multumesc foarte mult. Va iubesc!" GALERIE FOTO

Concert Peter Gabriel 2014 - 25

Cantaretul britanic Peter Gabriel a descris show-ul sustinut, joi seara, in Pavilionul Central Romexpo ca un festin care cuprinde aperitivul, felul principal si desertul.

FOTO: Teodora Maftei / StirileProTv.ro

El a declarat, in limba romana, ca este fericit ca se afla pentru prima data in Bucuresti si ca iubeste publicul de aici.

Show-ul de la Bucuresti a facut parte din turneul "Back to Front", care marcheaza 25 de ani de la lansarea celui mai cunoscut album al artistului, "So", material care a fost remasterizat si este disponibil incepand cu luna noiembrie 2013 intr-o editie de colectie.

Pe 8 mai 2014, la ora 20.00, Peter Gabriel a intrat pe scena pentru a le prezenta pe cele doua cantarete suedeze care au interpretat cateva piese in deschiderea concertului sau. Artistul britanic a vorbit in limba romana. "Vom incepe seara asta cu doi muzicieni foarte talentati din Stockholm. Si acum, minunatele Linnea Olsson si Jennie Abrahamson", a spus Peter Gabriel.

Citește și
Concert Manu Chao
Concert Manu Chao la Timisoara, la Muzeul Satului Banatean. Numarul locurilor este limitat la 5000
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Cele doua doua tinere suedeze au cantat timp de o jumatate de ora, iar, la 45 de minute trecute de ora 20.00, Peter Gabriel a urcat pe scena din nou, in aplauzele publicului.

Cantaretul britanic si-a intampinat fanii cu un mesaj rostit in limba romana. "Sunt fericit (ca sunt, n.r.) pentru prima data in Bucuresti. Nu vreau sa va mai distrug limba, asa ca am cerut subtitrare", a spus Peter Gabriel, dupa care a prezentat in limba engleza modul in care se va desfasura show-ul, in timp ce pe monitoarele amplasate in stanga si in dreapta scenei erau traduse vorbele sale. Acesta a precizat ca spectacolul va avea trei parti. Despre prima parte, numita aperitiv, Peter Gabriel a spus ca este asemanatoare cu atmosfera de la repetitii. Partea a doua a concertului, care reprezinta felul principal, este dedicata experimentelor muzicale, in care pot fi ascultate acorduri electro, urmata de partea a treia a spectacolului, desertul, compus din piesele de pe albumul "So".

Peter Gabriel i-a avut alaturi, la acest concert, pe muzicienii impreuna cu care colinda mapamondul acum mai bine de doua decenii - Tony Levin (bass), David Rhodes (chitara), David Sancious (clape) si Manu Katche (tobe) -, dar si pe cele doua tinere suedeze Linnea Olsson si Jennie Abrahamson.

Asadar, dupa ce "meniul" a fost stabilit, concertul a inceput. Prima piesa din program a fost "O But", urmata de "Come Talk To Me", "Shock The Monkey" si "Family Snapshot". Acesta a fost aperitivul. Dupa ce Peter Gabriel a trecut la felul principal, publicul s-a molipsit de energia cantaretului britanic si atmosfera s-a insufletit. Cateva persoane care aveau loc pe scaune au renuntat la confort, s-au ridicat si au inceput sa danseze. Odata cu piesa "Digging In The Dirt", efectele vizuale speciale au inceput sa capete contur, iar luminile au inceput sa "se miste" pe muzica lui Peter Gabriel.

Designul initial al show-ului a fost discutat de Peter Gabriel cu Gary Trew, production manager, si Rob Sinclair, unul dintre cei mai apreciati designeri de lumini din lume, recunoscut pentru productiile unor artisti ca Adele, Miley Cyrus, Queen & Adam Lambert, Pet Shop Boys, Goldfrapp si Mumford & Sons. Una dintre ideile de baza a fost aceea de a combina elemente vechi, clasice, cu tehnologia de ultima ora.

Fanii cantaretului au putut astfel urmari cum cele cinci reflectoare suspendate pe brate de macarale uriase, operate manual, au creat impresia unei coregrafii inedite cu roboti gigantici ce cantaresc cinci tone. De asemenea, proiectiile 3D de pe ecranul din spatele scenei au creat un efect vizual suprarealist, completat de jocurile de lumini bine integrate in scenografia show-ului.

Piesele "Secret World", "The Family And The Fishing Net", "No Self Control", "Solsbury Hill" si "Why Don't You Show Yourself?" au completat felul principal al concertului.

In continuarea show-ului au fost interpretate piesele de pe albumul "So". Astfel, desertul a fost ornat cu "Red Rain", "Sledgehammer", "Don't Give Up", "That Voice Again", "Mercy Street", "Big Time", "We Do What We're Told (Milgram's 37)", "This Is The Picture (Excellent Birds)" si "In Your Eyes".

Dupa doua ore de muzica, energie si multa culoare, cantaretul britanic i-a facut pe toti cei aflati in Pavilionul Central Romexpo sa cante, sa danseze si sa aplaude impreuna cu el. "Multumesc foarte mult. Va iubesc", a declarat Peter Gabriel, in limba romana. "Sunteti oameni uimitori", a completat artistul, de aceasta data in limba engleza. Peter Gabriel le-a multumit si celor din echipa sa, "pentru munca fantastica" pe care au facut-o.

Spectacolul s-a terminat, insa aplauzele publicului l-au facut pe artistul britanic sa revina pe scena. Intors in fata publicului, Peter Gabriel a dedicat piesa "Biko" "tuturor tinerilor care s-au jertfit pentru poporul lor si in special pentru Stephen Biko" - care a fost un activist antiapartheid din Africa de Sud in anii 1960 si 1970.

Dupa mai bine de doua ore, concertul lui Peter Gabriel a luat sfarsit, iar fanii artistului au plecat, multi dintre ei cu zambetul pe buze pentru ca l-au putut asculta pe artistul britanic la Bucuresti.

Recent inclus in The Rock and Roll Hall of Fame, Peter Gabriel este unul dintre artistii internationali a caror cariera impresioneaza prin longevitate, inovatie si versatilitate. Cu sase premii Grammy, trei Brit Awards si alte 13 trofee MTV Video Music, Peter Gabriel este unul dintre cei mai influenti artisti din industria muzicala internationala, fiind recunoscut ca atare si la BMI London Awards, odata cu acordarea trofeului BMI Icon pentru intreaga activitate.

Membru fondator al trupei Genesis, Peter Gabriel s-a remarcat odata cu primele concerte ale formatiei, devenind tot mai cunoscut datorita costumatiilor nonconformiste si a povestilor improvizate inaintea fiecarei piese din set-list. Dupa opt ani petrecuti alaturi de membrii Genesis, Peter s-a hotarat sa-si continue drumul in muzica pe cont propriu, decizie ce avea sa-i aduca un succes nebanuit. Daca primele patru albume lansate dupa despartirea de trupa l-au ajutat sa-si defineasca traiectoria muzicala, cel de-al cincilea material, intitulat "So", a fost cel care i-a adus succesul international, consacrandu-l drept un artist complet.

Rasplatit cu nenumarate discuri de platina, atat in Statele Unite ale Americii, cat si pe continentul european, albumul "So" a fost privit ca o adevarata revelatie inca din primele zile de la aparitie, ajungand pe prima pozitie in UK Album Chart si pe locul al doilea in Billboard 200 US.

In toamna anului 2012, cu ocazia implinirii a 25 de ani de la aparitia albumului "So", Peter Gabriel a decis sa remasterizeze piesele incluse initial pe celebrul material discografic, lansand o editie speciala disponibila in trei formate: CD simplu, set ce include atat albumul "So", cat si doua alte CD-uri "Live in Athens 1987", nepromovate pana acum, si deluxe box, in editie limitata, care, pe langa album si cele doua CD-uri "Live in Athens 1987", contine si materialul "So DNA" care ilustreaza mai multe etape din procesul de creatie si inregistrare a albumului. Aceasta lansare a fost urmata de turneul mondial care a readus pe scena cele mai cunoscute piese din repertoriul Peter Gabriel.

Acesta se anunta a fi si ultimul turneu al artistului din perioada imediat urmatoare, Peter Gabriel anuntandu-si deja intentia de a lua o pauza pentru a se putea dedica in totalitate vietii de familie.

Si nu doar spectatorii au plecat acasa vrajiti. Peter Gabriel a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj de multumire pentru fanii din Romania.  

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Concerte pentru fanii ALTERNOSFERA la Galati, Bacau si Iasi
Concerte pentru fanii ALTERNOSFERA la Galati, Bacau si Iasi

Trupa ALTERNOSFERA din Republica Moldova va sustine in luna mai o serie de concerte pentru fanii de dincoace de Prut: vineri, 16 mai, la Galati, joi, 22 mai, la Bacau si vineri, 23 mai, la Iasi.

Concert Manu Chao la Timisoara, la Muzeul Satului Banatean. Numarul locurilor este limitat la 5000
Concert Manu Chao la Timisoara, la Muzeul Satului Banatean. Numarul locurilor este limitat la 5000

Manu Chao a cantat in fata a milioane de oameni, a vandut milioane de albume si, cel mai important, este vocea unei intregi generatii si unul dintre cei mai influenti muzicieni din lume.

GALERIE FOTO de la concertul Metal All Stars 2014 de la Bucuresti. Interviu VIDEO cu Max Cavalera
GALERIE FOTO de la concertul Metal All Stars 2014 de la Bucuresti. Interviu VIDEO cu Max Cavalera

Inainte de a urca pe scena de la Romexpo pentru a canta la Metal All Stars, Max Cavalera a stat de vorba cu DJ Hefe de la MTV.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.