Pamela Anderson refuza provocarea "galetii cu gheata". Explicatia oferita de actrita pe Facebook

Pamela Anderson

 Pamela Anderson a refuzat "provocarea galetii cu gheata" pentru a strange bani spre ajutorarea persoanelor bolnave de scleroza laterala amiotrofica, actrita criticandu-i pe initiatorii campaniei, intrucat fac teste pe animale.

Intr-un mesaj publicat pe contul sau de Facebook, Pamela Anderson a spus ca ar vrea sa "provoace (asociatia n.r.) ALS sa opreasca testele pe animale".

Fosta vedeta "Baywatch", 47 de ani, a precizat ca experimentele facute pe animale, pentru a se gasi un tratament pentru scleroza laterala amiotrofica, cunoscuta si ca maladia Lou Gehrig, nu au avut rezultate pozitive.

 

De asemenea, starleta i-a incurajat pe fanii sai "să sprijine fundaţiile filantropice care nu rănesc animalele şi care investesc timp şi resurse în găsirea tratementelor avansate, relevante pentru oameni".

Pamela Anderson este cunoscută ca fiind o activistă pentru drepturile animalelor şi a fost numită de organizaţia PETA, în 2010, persoana anului.

Citește și
pamela anderson
Pamela Anderson, marturii terifiante despre copilarie: "Am fost agresata sexual la 6 ani si violata in grup la 13 ani"
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Zeci de mii de persoane, celebrităţi şi oameni obişnuiţi, au început, din luna iulie, să-şi arunce câte o găleată cu gheaţă pe cap, să filmeze momentul şi să îl publice pe reţelele de socializare, provocându-i şi pe alţii să facă acelaşi lucru contra unei donaţii de 100 de dolari.

Campania "ALS Ice Bucket Challenge" are scopul de a susţine asociaţia ALS, care luptă contra maladiei Charcot, cunoscută şi ca maladia Lou Gehrig sau scleroza laterală amiotrofică, o boală neurodegenerativă.

Mai multe vedete din divertismentul american au acceptat această provocare, printre acestea numărându-se Steven Spielberg, Justin Bieber, Lady Gaga, Britney Spears, Justin Timberlake, Taylor Swift, James Franco, Ben Affleck, Lena Dunham şi Oprah Winfrey.

Totodată, politicieni, echipe întregi de sportivi şi personalităţi din lumea afacerilor au intrat în acest joc, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, şi Bill Gates, fondatorul Microsoft, numărându-se printre "jucători".

De asemenea, văduva senatorului Robert Kennedy, Ethel Kennedy, în vârstă de 86 de ani, a acceptat să participe la acest joc şi l-a provocat şi pe preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, să se implice. Potrivit Casei Albe, acesta a refuzat provocarea, însă a promis o donaţie.

La rândul său, fostul fotbalist britanic David Beckham şi mulţi colegi de-ai săi, printre care portughezul Cristiano Ronaldo, bazilianul Neymar da Silva Santos Júnior şi argentinianul Lionel Messi, au acceptat provocarea, care, de altfel, este amuzantă, are un scop caritabil şi a devenit extrem de populară într-un timp foarte scurt.

Potrivit Facebook, de pe 1 iunie până pe 17 august, peste 28 de milioane de persoane au vorbit despre provocarea "care a atins aproape toate ţările din lume" şi 2,4 milioane de videoclipuri au fost publicate.
De asemenea, peste 4,2 milioane de mesaje au fost publicate pe Twitter, de pe 29 iulie până pe 18 august.
Până pe 21 august, se strânseseră 41,8 milioane de dolari, faţă de 1,9 milioane cât au fost strânşi anul trecut în perioada 29 iulie - 19 august.

Aproximativ 5.600 de noi cazuri ale acestei maladii sunt înregistrate în fiecare an în Statele Unite ale Americii, unde 30.000 de persoane suferă de această boală.

Scleroza laterală amiotrofică - boala Lou Gehrig - se caracterizează printr-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase ale creierului şi măduvei spinării, denumite neuroni motori, ce comandă muşchii voluntari, care fac posibilă mişcarea.

Boala este progresivă, invalidantă, fatală - mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale devenind mai dificile cu timpul. Cauzele maladiei sunt necunoscute, însă se ştie că circa 5-10% dintre bolnavi prezintă o formă moştenită a acesteia.

Printre personalităţile care suferă de această boală se numără şi astrofizicianul britanic Stephen Hawking.

Articol recomandat de sport.ro
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
Citește și...
Pamela Anderson divorteaza pentru a doua oara de Rick Salomon. Vedeta invoca
Pamela Anderson divorteaza pentru a doua oara de Rick Salomon. Vedeta invoca "diferente ireconciliabile"

Starleta canadiana Pamela Anderson divorteaza pentru a doua oara de Rick Salomon, cu care s-a casatorit in urma cu sase luni.

Pamela Anderson, marturii terifiante despre copilarie:
Pamela Anderson, marturii terifiante despre copilarie: "Am fost agresata sexual la 6 ani si violata in grup la 13 ani"

Pamela Anderson i-a socat oaspetii unei petreceri organizate in cadrul Festivalului de Film de la Cannes dezvaluind ca a fost molestata cand era mica, violata la 12 ani si violata in grup un an mai tarziu.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.