Oprah Winfrey, victima unei "manifestari rasiste". Gafa unei vanzatoare care n-a recunoscut-o

×
Codul embed a fost copiat

Celebra animatoare si producatoare de televiziune Oprah Winfrey sustine ca a fost, recent, victima unei "manifestari rasiste" intr-un butic de lux din Zurich.

Oprah, care este si una dintre cele mai bogate femei din lume, spune ca vanzatoare a refuzat in repetate randuri sa-i arate o geanta unicat, spunandu-i ca "e prea scumpa pentru ea".
"A fost o neintelegere", a incercat sa explice patroana magazinului. 

Regina talk showului american a fost la sfarsitul lunii trecute la Zurich, pentru nunta Tinei Turner. La un moment dat a iesit singura din hotel si s-a dus la cumparaturi.

"Am intrat intr-un magazin, n-am sa-i dezvalui numele. I-am spus vanzatoarei: "Scuzati-ma, as putea sa vad geanta aceea, chiar deasupra capului dumneavoastra?". Iar ea mi-a raspuns: "Nu, e prea scumpa." - Oprah Winfrey, realizatoare si producatoare TV

Era o geanta din piele de crocodil, creata de designerul Tom Ford special pentru actrita Jennifer Aniston. Se afla in spatele unei vitrine securizate si costa 35.000 de dolari!

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Vanzatoarea habar n-avea insa ca vorbeste cu o vedeta a televziunii cu o avere estimata la 2,8 miliarde de dolari. Iar cand Oprah a insistat sa vada geanta, angajata i-ar fi replicat:

"Nu, nu vreti s-o vedeti pe aceea, vreti s-o vedeti pe aceasta, pentru ca cealalta costa prea mult. Nu v-o puteti permite."

Apoi i-a aratat alte cateva genti mai mici... Oprah a mai facut o incercare, dar a fost din nou refuzata.

"Mi-a spus: "Nu vreau sa va jignesc", atunci eu i-am raspuns: "Ok, multumesc mult, probabil ca aveti dreptate, nu mi-o permit... Si am iesit din magazin"

 

In schimb, organizatia care promoveaza turismul in Elvetia a prezentat scuze celebrei realizatoare TV.

"Incidentul cu Oprah Winfrey este cat se poate de regretabil. Suntem cunoscuti ca un oras fara prejudecati, iar acest incident ne afecteaza imaginea" - Christian Trottman, Zurich Tourism.

Heidi Moore de la The Guardian vede incidentul dintr-o alta perspectiva, sesizand atat diferentele social-culturale dintre cele doua continente, dar si problemele create de cultura organizationala a societatii.

Jurnalista explica intr-un articol ca vanzatoarea a refuzat sa-i prezinte geanta celebrei prezentatoare, doar pentru ca a vrut sa o protejeze. Pe continentul european, Oprah nu este cunoscuta publicului larg, la prima vedere aceasta fiind un simplu posibil client.

Un alt motiv poate fi felul in care vanzatorii sunt antrenati in dezvoltarea unei relatii cu un client. Atat in magazinele de produse de lux cat si pe Wall Street, personalul este antrenat sa fie atent la anumite detalii.

Daca economistii de pe Wall Street sunt atenti la mimica si gestica, haine si accesori, iar in functie de asta isi pot da seama cat sunt dispuse unele persoane sa cheltuiasca, vanzatorii din magazinele de lux mai tin cont de un lucru.

Pe langa cele enumerate, clientii sunt judecatii dupa greutate pe care o au. Unele studii au aratat o legatura directa intre greutatea femeii si statutul socio-economic, aratand ca femeile cu venituri mai mici au tendinta de a avea o greutate mai mare.

In general, multe dintre magazinele de lux desi pun la dispozitie haine cu dimensiuni mai mari, acestea sunt disponibile doar in mediu online, acestea fiind de parere ca persoanele supraponderale le-ar strica imaginea purtandu-le.
Pentru vanzatoare una dintre cele mai bogate femei de pe planeta, Oprah Winfrey, era in acel moment o simpla clienta, iar judecand dupa fizicul era o persoana care nu isi putea permite o geanta in valoare de 35.000 de dolari!

 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Steven Spielberg, către Denis Villeneuve: ”Dune 2 este unul dintre cele mai strălucite filme SF pe care le-am văzut”
Steven Spielberg, către Denis Villeneuve: ”Dune 2 este unul dintre cele mai strălucite filme SF pe care le-am văzut”

Steven Spielberg a avut numai cuvinte de laudă pentru filmul ”Dune: Partea a doua” în timp ce a stat de vorbă cu Denis Villeneuve în cel mai recent episod al podcastului "Director's Cut" al DGA.

Rihanna a întors toate privirile în California. Ce ținută a purtat la un eveniment caritabil | GALERIE FOTO
Rihanna a întors toate privirile în California. Ce ținută a purtat la un eveniment caritabil | GALERIE FOTO

Rihanna a întors toate privirile când și-a făcut apariția marți la un eveniment caritabil din West Hollywood, California, scrie Daily Mail.

Formația de blues-rock AXIS revine la București cu un concert de excepție, pentru promovarea albumului ”Electric Peace”
Formația de blues-rock AXIS revine la București cu un concert de excepție, pentru promovarea albumului ”Electric Peace”

Formația de blues-rock AXIS - formată din Silviu, Dejan şi Ranko - revine pe 30 martie 2024 la Bucureşti într-un concert de excepție la The PUB Universităţii!

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.