Minculescu, Valter Popa si Borobeica parasesc Iris. Nelu Dumitrescu: Trupa merge mai departe intr-o formula "extraordinara"

Iris

Solistul Cristi Minculescu, chitaristul Valter Popa si basistul Doru Borobeica parasesc grupul Iris la finalul lunii august, a confirmat pentru News.ro tobosarul si fondatorul trupei, Nelu Dumitrescu.

Acesta a declarat ca formatia merge mai departe, intr-o noua formula ”extraordinara”, si va lansa noi piese incepand cu luna septembrie.

Contactat telefonic, Nelu Dumitrescu a declarat pentru News.ro ca va continua sub numele Iris cu Relu Marin (clape) si cu alti artisti pe care ii va anunta in curand.

”Eu m-am tratat de cancer timp de sapte luni. Dupa ce am venit din spital, mi-au intors spatele. Asa se intampla de un an. In timpul asta, el (Cristi Minculescu, n.r.) i-a convins pe ceilalti doi, Valter Popa si Doru Borobeica, sa isi faca drumul lor. Eu o sa raman cu Relu Marin”, a explicat Nelu Dumitrescu.

El a precizat ca in luna august se incheie contractul pe care Minculescu l-a semnat cu Iris si ca, din acel moment, fiecare va incepe alte proiecte.

Citește și
vama
Trupa "Vama", spectacol in limba engleza la Festivalul Untold. Tudor Chirila: "Va fi o surpriza pentru publicul roman"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

”La o varsta inaintata, nu te mai poti juca. Esti in linie dreapta. Este treaba lor. O sa spuna ca nu ne mai intelegem muzical”.

Contractul muzicienilor se incheie pe 26 august, cand Cristi Minculescu & Iris vor concerta la Zalau. ”O sa vin cu alta formula, pe care o sa o anunt saptamana viitoare. Este o formula extraordinara si avem deja cantari stabilite pentru septembrie si octombrie”.

Nelu Dumitrescu a adaugat: ”M-am zbatut toata viata si am incercat. L-am primit cu bratele deschise inapoi, in conditiile date de el - Cristi Minculescu & Iris -, dar sa faci asa ceva... Colegii, presa si oamenii apropiati au dorit sa fim din nou impreuna. Mereu au fost probleme, dar asta se intampla peste tot si se rezolva. Acum el a facut pasul asta. El a creat dezbinare in trupa. Iris merge mai departe. Vom lansa si piese noi - pentru ca tot el nu a vrut in perioada asta sa compuna. In septembrie vom lansa un single, iar la anul vom sarbatori 40 de ani, pentru ca, de ce sa nu spun, nu a avut chef sa se implice anul asta, cand se implineau”.

La finalul anului 1975, Nutu Olteanu – chitara, Emil Lechinteanu – bas si Nelu Dumitrescu - tobe au pus bazele grupului Iris. Formatia a debutat in 1977. De atunci, trupa a sustinut peste 5.000 de concerte. De-a lungul timpului, din trupa au facut parte Sorin Chifiriuc - chi

tara (1979), Adrian Ilie - chitara (1980), Florin Ochescu - chitara (1982) si Dan Bittman - voce (1983).

Cristi Minculescu s-a alaturat formatiei in 1980, Doru Borobeica - bas, in 1984, Valter Popa - chitara, in 1986, si Relu Marin - clape, in 2002. Iris a lansat 16 albume (materiale de studio, compilatii si inregistrari live), iar printre cele mai cunoscute single-uri se numara ”Trenul fara nas”, ”Pe ape”, ”Strada ta”, ”Floare de iris”, ”Cine ma striga in noapte”, ”Valuri”, ”Somn bizar” si ”Matase alba”.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Romanii de la Gray Matters si-au lansat primul videoclip:
Romanii de la Gray Matters si-au lansat primul videoclip: "See the Sun". Electronic rock "despre dorinta de autodepasire"

Trupa bucuresteana de "electronic rock / alternative metal" Gray Matters si-a lansat primul videoclip oficial, "See the sun", piesa fiind mixata de Adrian Despot si masterizata in Statele Unite ale Americii.

Trupa
Trupa "Vama", spectacol in limba engleza la Festivalul Untold. Tudor Chirila: "Va fi o surpriza pentru publicul roman"

Festivalul ''Untold'' va avea un invitat special anul acesta. Este vorba despre ''Trupa Vama'' care in a doua zi a evenimentului va sustine un spectacol in limba engleza. Vama se pregateste astfel, pentru intrarea pe piata muzicala internationala.

Un
Un "cersetor" din Australia a oferit bani trecatorilor. Cine se ascundea in spatele mastii de "om fara adapost". VIDEO

O trupa din Australia a decis sa faca un experiment social pe o strada aglomerata din Melbourne.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.