Legenda care a inspirat filmul romanesc premiat la Cannes. Cine si unde a ingropat de fapt "Comoara" strabunicilor

×
Codul embed a fost copiat

Spectatorii au ras in hohote la prima proiectie in Romania a filmului regizat de Corneliu Porumboiu, "Comoara" - premiat la Cannes. In sala, au fost prezenti regizorul si actorii, abia intorsi de la festival.

Filmul "Comoara" este inspirat de o legenda, care circula in satul unuia dintre protagonisti. Se spune ca strabunicul actorului Adrian Purcarescu ar fi ingropat o comoara in curtea casei, dar nimeni nu a gasit-o.

"Comoara" trebuia sa fie,initial, un documentar care sa redea povestea din satul actorului Adrian Purcarescu, prieten cu Corneliu Porumboiu. Dar pentru ca filmarile nu au decurs asa cum isi dorea, regizorul a decis sa transforme totul intr-o fictiune.

Corneliu Porumboiu, regizorul filmului "Comoara": "Mi-a povestit despre o legenda care circula prin islaz, cum ca strabunicii sai ar fi ingropat o comoara inainte de nationalizare. Noi nu am gasit nimic, din pacate"

Adrian Purcarescu
, actor in "Comoara": "Legenda spune ca cei care au avut o situatie mai buna in sat, in momentul in care se apropia razboiul, incercau sa isi ascunda averile sub diverse forme".

Cu mult umor, Porumboiu a redat legenda initiala, iar filmarile au avut loc acasa la stramosii actorului. Finalul cautarilor este, insa, surprizator pentru toata lumea. Lui Adrian Purcarescu nu ii vine nici acum sa creada ca legenda din satul sau a ajuns celebra, iar filmul premiat la Cannes.

Citește și
Corneliu Porumboiu - stiri
Cannes 2015. Filmul lui Corneliu Porumboiu, "Comoara", laudat dupa premiera de joi. Cronicile elogioase aparute in presa
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Adrian Purcarescu, actor: "Mi s-a parut chiar un pic socant. intr-o zi, alataieri m-am intrebat daca am fost la Cannes sau n-am fost la Cannes"

Experienta din "Comoara" a fost emotionanta si pentru actorul Cuzin Toma care pentru prima data, a jucat alaturi de sotie si de fiul lor.

Cuzin Toma, actor: "Daca cred intr-o comoara si le place aventura, sa vina la comoara"

Ce descopera protagonistii filmului in curtea casei si cum li se vor schimba vietile, puteti vedea din 29 mai in cinematografele din toata tara.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
CANNES 2015.
CANNES 2015. "Dheepan", castigatorul Palme d'Or, atrage atentia asupra situatiei grave a imigrantilor din Europa

In pofida tuturor asteptarilor si pariurilor, Franta a luat partea leului la Cannes: a castigat trei premii majore, desi cele cinci filme inscrise in competitia oficiala au dezamagit.

Cannes 2015. Filmul lui Corneliu Porumboiu,
Cannes 2015. Filmul lui Corneliu Porumboiu, "Comoara", laudat dupa premiera de joi. Cronicile elogioase aparute in presa

Succes dupa succes pentru romani, la Cannes. Prezentat ieri in premiera, filmul lui Corneliu Porumboiu, "Comoara", are cronici foarte bune in publicatiile de profil, care se intrec in laude pentru talentul regizorului.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.