Chef FOA: "Gordon Ramsay s-a semnat pe peretele bucatariei mele. La renovare, am taiat bucata de perete si am pus-o in rama"

×
Codul embed a fost copiat

E tanar, scolit, inventiv si foarte agil in bucatarie. Pe langa toate acestea, Chef FOA de la Masterchef mai are o calitate esentiala: promoveaza imaginea bucatarului modern.

Il ajuta enorm cei doi frati, alaturi de care si lucreaza. Cu mezinul Daniel, cel putin, face o echipa extrem de spectaculoasa. Talentatul pusti nu numai ca ii pregateste ingredientele, dar ii faureste tot felul de teci pentru cutitele profesionale de care Chef FOA este atat de mandru.

"Salut, sunt Foa. De fapt, ma numesc Florin Scripca, dar toata lumea imi spune Foa din cauza mamei si a fratelui meu mai mare, care nu este aici. In schimb, il am pe fratele meu mai mic, care e cu doua capatani mai mare decat mine. Salut!", a spus Chef FOA.

In bucataria unuia dintre cele opt restaurante de top din Bucuresti coordonate de chef FOA, sta Daniel sau Shoo, asa cum i se spune: "Avem usturoi deja curatat. Asa e bine in bucatarie: sa ai, nu neaparat un frate, dar colegi care-ti vin in intampinare".

Cu un look cel putin la fel de interesant ca al fratelui sau, mezinul familiei are sarcina de a implementa meniul creat de Chef FOA.

Citește și
Chef FOA
Romanii consuma, in medie, 1 milion de shaorma pe zi. Chef FOA de la "MasterChef" vrea sa-i tenteze cu o noua reteta de mici
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Cufarul cu cutitele lui Chef Foa este facut chiar de Daniel. Artist veritabil, scolit in gastronomie, pustiul a plecat in Italia. A lucrat in mai multe restaurante si hoteluri si, dupa cativa ani de hoinarit, a decis sa i se alature fratelui.

"Am ajuns si la frate-miu acasa. Shoo, unul dintre fratii mei. Mai am unul, care a preferat sa ramana anonim. Suntem la Shoo acasa. Gateste bine, restaureaza - asa se explica si nicovalele - picteaza, iar cea mai interesanta pentru mine personal este ca imi imbraca cutitele. Iar cufarul - sunt foarte multumit de el. Cu toate ca e destul de greu, imi trebuie doua maini ca sa-l manevrez. Din cauza asta, i-am plasat o noua comanda: i-am dat doi metri de piele, sa faca o geanta", a povestit Chef FOA.

Daniel este expert in design de bufet. Chef FOA se bazeaza pe el ori de cate ori are de pregatit un eveniment. Fac o echipa formidabila in bucatarie. Au clienti celebri si l-au dat gata pana si pe temutul chef Gordon Ramsay.

"Gordon Ramsay a venit la noi in bucatarie. (...) A venit o data incognito, acum vreo trei ani, in Romania, nu stia nimeni ca e acolo. Fratele meu a avut onoarea sa-l cunoasca, eu eram cu un eveniment. Avem aproape un perete intreg de semnaturi: si vedete romanesti, si de peste hotare. Si s-a semnat Gordon si pe peretele nostru si pe un sort de bucatar. Si, la renovare, am taiat bucata de perete si am pus-o in rama", a spus Chef FOA.

"Meseria asta de bucatar o fac de ceva timp, pentru ca e o arta. In farfurie poti picta tot felul de sosuri, de ingrediente. Si cam tot ce ma pasioneaza combin cu bucataria", a spus si Daniel Scripca, fratele lui Chef Foa.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Chef Patrizia Paglieri de la
Chef Patrizia Paglieri de la "MasterChef" dezvaluie cea mai populara reteta de pizza din lume, gustoasa si sanatoasa

In ultimii ani, numarul restaurantelor cu specific italian s-a dublat in Romania. Cei mai multi clienti vor pizza si paste, dar bucataria italienilor inseamna mult mai mult.

Romanii consuma, in medie, 1 milion de shaorma pe zi. Chef FOA de la
Romanii consuma, in medie, 1 milion de shaorma pe zi. Chef FOA de la "MasterChef" vrea sa-i tenteze cu o noua reteta de mici

Studiile, dar si o simpla plimbare pe strazi ne demonstreaza ca suntem un popor care prefera shaorma. Romanii consuma, in medie, 1 milion de shaorma pe zi, iar din urma vin burgerii si carnatii.

Chef Adrian Hadean a implinit 38 de ani. Ce surpriza i-au pregatit colegii lui din juriul
Chef Adrian Hadean a implinit 38 de ani. Ce surpriza i-au pregatit colegii lui din juriul "MasterChef" si Razvan Fodor

Chef Adrian Hadean, de la "MasterChef", a implinit 38 de ani si a fost sarbatorit de colegi pe platoul de filmare. Nu in spatiu inchis, ci la malul marii, unde se filmeaza prima proba in deplasare.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.