Ellen DeGeneres va prezenta gala premiilor Oscar 2014, dupa o pauza de 7 ani

Ellen DeGeneres

Vedeta de televiziune americana Ellen DeGeneres a fost desemnata prezentatoarea principala a galei de decernare a premiilor Oscar din 2014, potrivit The Hollywood Reporter.

Ellen DeGeneres ii urmeaza actorului de comedie Seth MacFarlane, creatorul serialului animat "Family Guy", care a prezentat gala premiilor Oscar din acest an.

Anuntul a fost facut chiar de catre Ellen DeGeneres, vineri, pe contul sau de pe reteaua de socializare Twitter. "Este oficial: Voi gazdui Oscarurile!", a scris DeGeneres.

Totodata, Ellen DeGeneres a multumit reprezentantilor Academiei de film americane, pentru ca au ales-o sa gazduiasca gala de decernare a premiilor Oscar 2014, si sotiei sale, actrita Portia de Rossi.

Citește și
pierce brosnan
Pierce Brosnan, devastat de moartea fiicei sale Charlotte: "Suntem indurerati"
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață
Va fi pentru a doua oara cand Ellen DeGeneres va prezenta o gala a premiilor Oscar. Ea a mai prezentat gala de decernare a prestigioaselor premii in 2007.

Potrivit The Hollywood Reporter, Academia de film americana a inceput din timp pregatirile pentru cea de-a 86-a gala a premiilor Oscar, care va avea loc pe 2 martie 2014. Astfel, in luna aprilie, Academia i-a readus in echipa organizatoare a galei premiilor Oscar pe producatorii Craig Zadan si Neil Meron.

Totodata, anuntul ca Ellen DeGeneres va gazdui urmatoarea gala a premiilor Oscar vine dupa ce Cheryl Boone Isaacs a devenit, miercuri, primul presedinte afroamerican al Academiei de film americane, organizatia care decerneaza in fiecare an prestigioasele premii.

Cheryl Boone Isaacs a anuntat ca prima ei decizie va fi sa stabileasca, impreuna cu Craig Zadan si Neil Meron, persoana care va prezenta gala premiilor Oscar 2014.

"Sunt incantata sa gazduiesc gala premiilor Oscar pentru a doua oara. Stiti cum se spune - a treia oara este cu noroc", a declarat Ellen DeGeneres. La randul lor, Craig Zadan si Neil Meron au afirmat: "Toata lumea o iubeste (pe Ellen DeGeneres, n.r.) si ne asteptam ca publicul de la Dolby Theatre (locul unde se va desfasura gala premiilor Oscar, n.r.), si telespectatorii din intreaga lume sa fie la fel de incantati de acest anunt ca noi".

Totodata, Cheryl Boone Isaacs, recent aleasa presedinte al Academiei de film americane, a declarat: "Am fost imediat de acord cu Craig si Neil ca Ellen este gazda ideala pentru aceasta editie a premiilor Oscar. Asteptam cu nerabdare acest show, care va fi unul plin de divertisment, antrenant si amuzant".
Cea de-a 86-a editie a premiilor Oscar va avea loc duminica, 2 martie 2014, la Hollywood, in fostul Kodak Theatre, redenumit in mai anul trecut Dolby Theatre.

Nominalizarile pentru Oscarurile din 2014 vor fi anuntate anul viitor pe 16 ianuarie, iar cei 6.000 de membri ai Academiei de film americane vor putea sa voteze actorii si filmele preferate pana pe 25 februarie 2014.

Marele invingator de la cea de-a 85-a editie a premiilor Oscar a fost lungmetrajul "Argo", desemnat castigator la trei categorii de premii: "cel mai bun film", "cel mai bun scenariu adaptat" si "cel mai bun montaj".

Ellen DeGeneres, in varsta de 55 de ani, este una dintre cele mai influente vedete de televiziune din lume. Ea se afla pe locul al zecelea in topul anual al celor mai influente celebritati din lume, intocmit de revista Forbes si publicat in iunie 2013.

Ellen DeGeneres, prima vedeta din televiziunea americana care a dezvaluit in direct ca este lesbiana, in 1997, a primit o stea pe Bulevardul Gloriei - Walk of Fame - din Hollywood, intr-o ceremonie care a avut loc in septembrie 2012, la Los Angeles.

Tot anul trecut, DeGeneres a primit si cel mai prestigios premiu de comedie din industria de divertisment din Statele Unite - Mark Twain Prize for American Humor pe 2012.

Nascuta in New Orleans, Ellen Degeneres si-a inceput cariera intr-un club de comedie din orasul ei natal. In 1982, inregistrarea video a unui spectacol al ei i-a adus titlul de cea mai amuzanta femeie din America. In 1986, Ellen Degeneres a aparut in "The Tonight Show" si a devenit prima femeie-artist de comedie invitata de Johnny Carson in acea emisiune.

In urma cu 15 ani - cu putin timp inainte de infiintarea premiului Mark Twain -, Ellen DeGeneres a anuntat ca este lesbiana, pozand pe coperta revistei Time si in direct, in sitcomul ei "Ellen", in fata a peste 46 de milioane de telespectatori. Popularul show TV a inceput sa piarda din audienta si a fost anulat un an mai tarziu. DeGeneres a spus, in acea vreme, ca televiziunea ABC s-a lasat cuprinsa de frica si a abandonat emisiunea. Vedetei americane i s-a reprosat faptul ca era "prea gay" si ca si-a construit cariera prin impunerea unei "agende gay" in programul emisiunii sale.

Anularea sitcom-ului si sentimentul de respingere sociala au determinat-o pe DeGeneres sa dezvolte o depresie profunda.

Sitcom-ul "Ellen" a deschis insa calea pentru alte emisiuni care au reusit sa depaseasca tabuurile referitoare la personajele gay. Astfel au aparut "Will and Grace", "Glee", "Modern Family" si multe altele.

Ellen DeGeneres a revenit insa in actualitate cu roluri in filme si s-a remarcat in animatia "In cautarea lui Nemo/ Finding Nemo", in care a asigurat vocea pentru unul dintre personajele principale. Ea a devenit apoi realizatoarea si prezentatoarea propriului show TV - "The Ellen DeGeneres Show" -, a scris carti care au ajuns bestseller si a facut parte din juriul emisiunii "American Idol", care se bucura de o mare audienta.


 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
"Fara bere timp de 6 luni". Actorul Chris Pratt a ajuns de nerecunoscut pentru fani

Actorul american Chris Pratt si-a uimit fanii cu modul in care a slabit in doar cateva luni.

Pierce Brosnan, devastat de moartea fiicei sale Charlotte:
Pierce Brosnan, devastat de moartea fiicei sale Charlotte: "Suntem indurerati"

Actorul irlandez Pierce Brosnan trece prin momente de durere: fiica sa Charlotte, in varsta de 42 de ani a murit dupa o lunga lupta cu cancerul ovarian.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat sunt victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat sunt victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor
Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.