ELECTRIC CASTLE 2015. Legendara trupa The Prodigy vine la festivalul de la Cluj

Prodigy

Cea de-a treia editie a festivalului Electric Castle confirma joi prezenta pe scena principala a evenimentului a legendarei trupei THE PRODIGY. Britanicilor li se alatura: A.Skills & Krafty Kuts, Woralks, Sattelite, Tesco Disco si Silent Strike.

THE PRODIGY sunt unul dintre cele mai importante nume din industria muzicala care au ajuns in Romania, in ultimii ani. Considerati parintii rave-ului, cariera lor de peste 25 de ani s-a bazat doar pe „muzica fara compromisuri”, trupa sfidand inca de la inceput, orice regula, schimband perceptii si reusind sa intre definitiv in istoria muzicii moderne.

„The Day is My Enemy”cel mai recent album, lansat oficial in urma cu 3 zile, dupa 6 ani de asteptare, gaseste Prodigy in formula Liam Howlett (fondatorul trupei), Keith Flint si Maxim, celor trei alaturandu-se in showurile live (cum va fi si cel de la Electric Castle) si alti muzicieni. Fanii si criticii considera ca este unul dintre cele mai bune albume din intreaga lor cariera, iar Liam Howlett declara in urma cu putin timp ca prin acest album doresc sa zguduie industria muzicala actuala deoarece aceasta este “plana si fara personalitate. in jurul acestui nou album va fi construit si show-ul pe care Prodigy il va sustine la EC 2015.

Pana cand „They Day is My Enemy” isi va confirma succesul si in vanzari, Prodigy are peste 25 de milioane de albume vandute in intreaga lume. Chiar si fara a fi un fan al muzicii electronice, oricine poate recunoaste usor hit-uri precum „Firestarter”, „Smack My Bitch Up”, „Out of Space” sau „Breathe”. E un semn ca, in ciuda tuturor controverselor pe care le-au creat de-a lungul timpului, Prodigy au devenit „clasici” si au marcat istoria muzicala pentru totdeauna, reusind sa aduca muzica electronica in mainstream.

Orice festival din lume ii doreste pe cei de la Prodigy ca headliner, de aceea negocierile cu trupa au durat cateva luni. Faptul ca am reusit sa-i convingem ca Electric Castle este o locatie de neratat in turneul lor european este confirmarea ca evenimentul nostru devine o scena importanta pentru toate numele mari din muzica”, spune Teo Negrea, directorul artistic al Electric Castle.

Citește și
Electric Castle
ELECTRIC CASTLE 2015. Noi nume pe afisul festivalului: The Glitch Mob, Maya Jane Coles, Apparat, Cassy, Breach, Monophonics
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

A.Skills & Krafty Kuts sunt doi DJ britanici care au inceput sa mixeze impreuna din 2004, fara a renunta la aparitiile solo. Asa cum recunosc si ei, impreuna fac cea mai buna formula de a-si promova productiile, un amestec percutant de hip hop, funk, dubstep si drum and base pe care l-au prezentat pe scenele unor festivaluri majore, precum Glastonbury, Pacha sau Homelands.

Woralks, pe numele sau Kevin Rodrigues este un DJ francez din Paris. A inceput sa studieze muzica la 3 ani, cand a inceput sa ia lectii de piana. Muzica electronica a inceput sa il fascineze la 18 ani. O intalnire cu faimosul Eric Prydz l-a facut pe Woralks sa inteleaga muzica electronica ca ceva foarte elaborat. Cativa ani mai tarziu si intrerupt studiile pentru a se dedica complet muzicii. in prezent este considerat unul dintre cele mai promitatoare nume de pe scena techno.

2015 inseamna un nou inceput de drum si pentru producatorul american Eskmo, care si-a lansat, de curand, cel de-al doilea album, „Sol”. Este o productie pe care a gandit-o de la inceput ca o incercare de a reproduce „sunetul soarelui” – ceva stralucitor, ce creeaza in public o puternica emotie. O intreaga planeta se regaseste pe acest album in care Eskmo a inclus sunetele marii inregistrare in Egipt, sunete de foc si zapada inregistrate in Aspen, sunetul oceanului in California. Cat din acest experiment s-a transformat in succes, vor putea vedea cei ce il vor aculta la Boiler Stage pe Eskmo.

Tesco Disco este un proiect nascut in unul dintre cele mai importante centre universitare din Ungaria, Pecs. Ceea ce initial a fost doar un party de vineri seara s-a transformat treptat intr-o platforma dedicata promovarii trupelor indie din tara vecina. DJ-ul care coordoneaza intregul proiect, Kecske, reuseste de fiecare data sa faca un show de zile mari, in care mixeaza de la trupe rock clasice pana la cele mai recente hit-uri de pe piata.

ElectricCastle 2015 are o oferta bogata de prezente romanesti, iar Silent Strike va fi, cu siguranta, prin favoritii publicului. Ioan Titu aka Silent Strike a colaborat de-a lungul timpului cu artisti romani din zone muzicale foarte diverse, de la jazz la rock sau hiphop, iar mai nou a imbratisat muzica clasica drept zona de inpiratie.

De multe ori ne batem de celebra si aclamata afirmatie "less is more" - iar cand Cosmin Hosz (ex SCHLITZ) si Dorin Marcu (DIAMONDS ARE FOREVER) striga "We come alive!" totul se subliniaza prin - Doua instrumente, doua background-uri muzicale diferite, doua abordari diferite - toate contopite intr-un singur sound – SATELLITES.

Incepand de astazi, biletele de la festival costa 289 de lei si pot fi achizitionate de pe electriccastle.ro, prin aplicatia EC (iOS & Android), din Reteaua Eventim sau de pe eventim.ro. Detalii pe http://electriccastle.ro/ro/tickets.
 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
ELECTRIC CASTLE 2015 anunta noi nume pe afisul oficial al festivalului si castigatorii concursului „Own the stage”
ELECTRIC CASTLE 2015 anunta noi nume pe afisul oficial al festivalului si castigatorii concursului „Own the stage”

Faimosi sau in cautarea succesului, toti isi vor gasi un loc pe una dintre cele 6 scene cu care Electric Castle. Festivalul confirma, astazi prezenta pe afisul oficial a The Glitch Mob, Maya Jane Coles, APPARAT, CASSY, BREACH, MONOPHONICS.

ELECTRIC CASTLE 2015. Noi nume pe afisul festivalului: The Glitch Mob, Maya Jane Coles, Apparat, Cassy, Breach, Monophonics
ELECTRIC CASTLE 2015. Noi nume pe afisul festivalului: The Glitch Mob, Maya Jane Coles, Apparat, Cassy, Breach, Monophonics

Faimosi sau in cautarea succesului, toti isi vor gasi un loc pe una dintre cele 6 scene cu care Electric Castle isi asteapta publicul, intre 25-28 iunie a.c., la Castelul Banffy.

RUDIMENTAL vine la ELECTRIC CASTLE 2015. Prezenta este deja confirmata
RUDIMENTAL vine la ELECTRIC CASTLE 2015. Prezenta este deja confirmata

RUDIMENTAL, asa cum ii stim cu totii din prezentele lor la marile festivaluri din lume, vor umple, la propriu, scena Electric Castle 2015. Festivalul confirma oficial, o noua premiera pentru Romania, in editia ce se va derula intre 25-28 iunie.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.