"Dinozaurii" rock'n'roll nu se predau. Rolling Stones aniverseaza 50 de ani

logo Rolling Stones

Timpul este inca de partea lor. Dupa o jumatate de secol, trupa Rolling Stones ramane o forta in cultura pop, ceea ce nu se poate spune la fel, de exemplu, despre casetele audio sau serialul The Jetsons, care s-au lansat in aceeasi perioada, 1962. 

Exact acum 50 de ani, in aceeasi luna noiembrie, o trupa noua, britanica, pornea in turneu, fiind pusa la coada afisului, dupa Everly Brothers si Bo Diddley - scriu cei de la USA Today. Nu dupa mult timp, ei spargeau topurile, punand in pericol faima Beatles-ilor in topurile mondiale.

Acum, Rolling Stones isi marcheaza aniversarea de aur cu concerte sold-out, o carte, un documentar, o compilatie si un posibil turneu in 2013. Nimeni nu este mai surprins de longevitatea trupei decat Mick Jagger, care, la 30 de ani spunea ca mai degraba va fi mort decat sa cante la 40 de ani "(I can't get no) Satisfaction". Acum are 69 de ani.

"As fi fost naiv daca as fi crezut ca toasta chestia asta va dura in timp. Tot ce se intampla in jurul nostru era o nebunie. Esti batut de vanturile salbaticiei ale vietii prin care ai trecut... Bineinteles, nu stiu care e secretul longevitatii noastre. Dar unul dintre cele mai importante lucruri este ca avem niste fani atat de extraordinari. Daca ei nu ar fi existat ca sa ne tina la suprafata, Rolling Stones n-ar mai fi existat acum.", a declarat Mick Jagger prin telefon, dintr-o sala de repetitii din Paris.

La randul sau, chitaristul Keith Richards, in varsta de 68 de ani, spune: "Nu cred ca i-a trecut cuiva prin minte ca vom rezista. Cand a fost lansat primul nostru album si a ocupat niste pozitii modeste in topurile britanice ne-am gandit ca in maxim doi ani vom fi terminati. Asta e viata. Dupa asta...am continuat la fel ca toti ceilalti."

Citește și
Barack Obama
VIDEO. Barack Obama canta blues cu Mick Jagger, in timpul unui concert la Casa Alba
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

In prezent, fanii s-au inghesuit sa puna mana pe biletele puse in vanzare pentru cateva show-uri intitulate "The Stones - 50 de ani si numaratoarea merge in continuare", chiar daca unele tichete depaseau suma de 800 de dolari. Rolling Stones va concerta pe 25 si 29 noiembrie pe Arena O2 din Londra, iar pe 13 si 15 decembrie in Prudential Center Newark. Concertul final va fi transmis live in sistem pay-per-view de catre televiziunile prin cablu si satelit.

"Ne cerem scuze ca v-am facut pe toti sa asteptati atat de mult timp, dar acum asteptarea a luat sfarsit", a declarat Keith Richards, referindu-se la speculatiile care au circulat in ultimele luni despre un turneu aniversar al celebrei trupe britanice.

"Intotdeauna am spus ca cel mai bun loc pentru a face rock and roll este scena, iar acest lucru este valabil si pentru The Rolling Stones. Sunt aici cu Mick, Charlie si Ronnie si totul este minunat. Ne vom vedea in curand!", a adaugat Keith Richards.

Chitaristul Keith Richards, basistul Ronnie Wood, solistul Mick Jagger si tobosarul Charlie Watts vor sustine aceste show-uri pe o scena ce va avea forma logoului emblematic al trupei, iar organizatorii au spus ca acele concerte vor reprezenta o experienta high-tech deosebita.

Cele patru show-uri reprezinta primele concerte pe care The Rolling Stones le va sustine dupa incheierea turneului mondial "A Bigger Bang" din 2007.

 Totodata, marti, 13 noiembrie, se va lansa compilatia "GRRR! Greatest Hits", care va cuprinde si doua piese noi, "Doom and Gloom" si "One More Shot". Albumul "GRRR!" va fi lansat in mai multe formate, inclusiv intr-un pachet de trei CD-uri cu 50 de piese, un pachet Super-Deluxe de patru CD-uri cu 80 de piese, dar si un pachet special cu discuri de vinil, au anuntat reprezentantii trupei britanice intr-un comunicat de presa.

Pe langa primul single lansat de The Rolling Stones, "Come On", un cover dupa Chuck Berry lansat in iunie 1963, si multe dintre hiturile formatiei britanice precum "Satisfaction", "Jumping Jack Flash" si "Brown Sugar", noul material va include insa si doua piese noi, compuse recent de rockerii britanici intr-un studio de inregistrari din Paris.

"Aceste intregistrari noi reprezinta primele piese noi pe care Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts si Ronnie Wood le-au inregistrat impreuna, dupa ce au finalizat inregistrarile pentru albumul «A Bigger Band» din 2005", se afirma in comunicat.
Toate formatele albumului "GRRR!" vor avea pe coperta o pictura realizata de artistul american Walton Ford, un vechi colaborator al trupei britanice.

 De asemenea, se lanseaza cartea The Rolling Stones 50 (60 de dolari), scrisa pe baza povestirilor membrilor trupei, in care fanii vor gasi 1.100 de fotografii si postere. Tot marti are loc lansarea filmului-documentar de 111 minute, "Crossfire Hurricane", regizat de Brett Morgen, la Ziegfeld Theatre din New York.

The Rolling Stones s-a format la Londra, in 1962, si este una dintre cele mai renumite trupe rock din lume. The Rolling Stones a vandut peste 200 de milioane de albume in lumea intreaga si a sustinut mii de concerte cu casa inchisa.

In 2007, formatia The Rolling Stones a concertat si in Romania, la Bucuresti.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Dupa o jumatate de secol de cariera, trupa The Rolling Stones se retrage in 2013
Dupa o jumatate de secol de cariera, trupa The Rolling Stones se retrage in 2013

Se spune ca nu aduce anul ce aduce ceasul, insa pentru legendara trupa "The Rolling Stones" 2013 ar putea fi ultimul, dupa o jumatate de secol de cariera.

VIDEO. Barack Obama canta blues cu Mick Jagger, in timpul unui concert la Casa Alba
VIDEO. Barack Obama canta blues cu Mick Jagger, in timpul unui concert la Casa Alba

Mick Jagger a avut nevoie marti seara de toata puterea sa de convingere pentru a-l determina pe presedintele Statelor Unite, Barack Obama, sa ia microfonul si sa cante un blues, la o luna dupa ce a facut senzatie intonand o melodie soul.

Sex, drugs and rock’n'roll! 26 de copii si nepoti marca Rolling Stones
Sex, drugs and rock’n'roll! 26 de copii si nepoti marca Rolling Stones

Au impreuna vreo 263 de ani si o cariera muzicala de 38 de ani, in care au ajuns sa fie o legenda a rock and roll-ului mondial. Postura de baieti rai in care au pozat, opusa imaginii celor de la The Beatles li s-a potrivit perfect.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.