Celebrul chitarist Al Di Meola va concerta la Bucuresti, in 2017. Fanii vor asculta piese "Piazzolla & Lennon-McCartney"

Al Di Meola

Compozitorul si chitaristul de jazz-fusion - Al Di Meola - va concerta pe data de 20 mai 2017, la Sala Palatului din Bucuresti, incepand cu ora 20.00.

Respectabilul artist american (de origine italiana), va interpreta compozitii noi si, mai cu seama, piese celebre marca Piazzolla & Lennon-McCartney.

AL DI MEOLA este pionierul unui nou stil de muzica instrumentala, o combinatie inedita de sonoritati jazz si tonuri fusion cu elemente latino.

O adevarata oaza de inspiratie, o cariera impresionanta de peste 40 de ani, Al Di Meola a fost si ramane un nume celebru in jazz-ul mondial.

"Cel mai nou albumul “Elysium” (2015) este rezultatul suferintelor si bucuriilor mele", a declarat Al Di Meola.

Citește și
Gregory Porter
Jazz Night Out, editie speciala. Gregory Porter, vocea jazz-ului mondial, vine pentru prima data in Romania
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

"Acest nou material nu se aseamana deloc cu niciunul si nici nu este in ton cu ce ati fost obisnuiti din partea mea", mai completeza chitaristul.

“Elysium” este esenta tuturor albumelor lansate pana acum de chitaristul american!

AL DI MEOLA, printre chitaristii ce au revolutionat stilul interepretativ, i-a influentat pe: Yngwie Malmsteen (alaturi de care a aparut pe albumul solo al claparului Derek Sherinian, “Black Utopia”, din 2003), pe Richie Sambora (ex - chitaristul Bon Jovi) si cu viteza sa pe John Petrucci de la Dream Theater.

A colaborat cu: Chick Corea, Paco de Lucia, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder, violonistul Jean Luc Ponty, Luciano Pavarotti, Paul Simon, Phil Collins, Santana, Larrv Coryell, Steve Winwood, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Gonzalo Rubalcaba, Jaco Pastorius, Les Paul, Steve Vai, Frank Zappa, Milton Naciemento, Egberto Gismonti, Jimmy Page, Tony Williams, Stanley Clarke, Stevie Wonder si multi multi altii. 

Biletele se gasesc pe eventim.ro la urmatoarele categorii de preturi:

· VIP – 629 LEI * doar pe eventim.ro!

· Categoria 1 - 299 lei

· Categoria 2 - 199 lei

· Categoria 3 - 159 lei

· Categoria 4 - 99 lei

· Categoria 5 - 59 lei

IMPORTANT!! Primele 300 de bilete beneficiaza de o reducere de 10 %, mai putin biletul VIP, care nu poate fi supus acestei campanii din motive contractuale, astfel:

• Categoria 1 - 233 lei

• Categoria 2 - 179 lei

• Categoria 3 - 143 lei

• Categoria 4 - 89 lei

• Categoria 5 - 53 lei

*Categoria de pret VIP include urmatoarele:

· meet & greet package;

· prezenta la soundcheck;

· intalnire cu Al Di Meola;

· poza cu artistul;

· CD cu autograf

Aceasta categorie se va gasi in randul 2 din sectorul A , 29 de locuri. 

DESPRE AL DI MEOLA

Al Di Meola (pe numele real Al Laurence Dimeola), nascut pe data de 22 iulie 1954, in New Jersey, SUA, este un chitarist de jazz, jazz-rock, jazz-fusion american, de origine italiana.

Unul dintre marii tehnicieni ai chitarei, comparabil cu John McLaughlin, ca tehnica si cu Carlos Santana, ca izvor de inspiratie. "Este singurul artist care a putut sa depaseasca limitele chitarei si sa ajunga mai departe, cu o stapanire incredibila si o indemanare pur si simplu uimitoare", a declarat istoricul in arta chitarei Robert Lynch.

A cantat alaturi de formatia lui Chick Corea, Return to Forever, in anii de studentie la Berklee Colege of Music, Boston (1974-1976). A cantat, de asemenea, in orchestra cu Stanley Clark, Ian Hammer, Paul Simon, John McLaughlin si Paco de Lucia.

Cateva dintre albumele sale reprezinta culmi neintrecute intre stilul foarte elegant, extrem de tehnic, de sorginte latino-americana si spaniola: "Elegant Gipsy" (1971), "Casino" (1978), "Splendido Hotel" (1980).

La inceputul anilor ‘80, Di Meola este nevoit sa renunte treptat la chitara electrica, din cauza unor probleme de sanatate (tinitus), auzul sau fiind totodata extrem de sensibil la sunetele inalte si puternice. Abia in 2006, Al Di Meola s-a reintors la chitara electrica, a redescoperit-o!

In 1996, Al Di Meola formeaza un nou trio impreuna cu Jean-Luc Ponty si Stanley Clarke, numit “The Rite Of Strings”. Aceasta colaborare este imediat urmata de proiectul “Al Di Meola New World Sinfonia″ alaturi de muzicieni celebri din Argentina, Cuba si Israel.

Talentul si contributia sa adusa muzicii si culturii internationale i-au oferit chitaristului american cu sange latin una dintre cele mai prestigioase distinctii acordate de Guitar Player Magazine, Al Di Meola clasandu-se de patru ori pe primul loc in topul celor mai buni chitaristi de jazz ai tuturor timpurilor, o performanta de necontestat nici pana in acest moment.

@CristianMatei

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Cea mai buna trupa romaneasca de stoner rock, RoadKillSoda, lanseaza un album acustic. Concert de lansare
Cea mai buna trupa romaneasca de stoner rock, RoadKillSoda, lanseaza un album acustic. Concert de lansare "Space Echo & Time"

Pe 22 decembrie 2016, in clubul J'Ai Bistro din Bucuresti, fanii trupei romanesti (care suna ca afara) RoadKillSoda - si nu numai - sunt invitati la un concert deosebit, cu invitatii intr-un numar limitat.

Jazz Night Out, editie speciala. Gregory Porter, vocea jazz-ului mondial, vine pentru prima data in Romania
Jazz Night Out, editie speciala. Gregory Porter, vocea jazz-ului mondial, vine pentru prima data in Romania

"Gregory Porter are tot ceea ce ti-ai dori in jazz-ul masculin si poate un lucru sau doua despre care nu stiai ca ti le doresti" - a scris New York Times despre marele muzician.

Interviu exclusiv cu David Gahan de la Depeche Mode. Piesa pe care cu greu poate canta in concerte din cauza emotiilor
Interviu exclusiv cu David Gahan de la Depeche Mode. Piesa pe care cu greu poate canta in concerte din cauza emotiilor

Depeche Mode vine la Cluj-Napoca pe 23 iulie anul viitor. Concertul din cadrul turneului Global Spirit se va tine pe Cluj Arena, dar pana atunci prezentatorul Stirilor Pro TV Cristian Leonte s-a intalnit cu vocalistul David Gahan, la Milano.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.