Ce au găsit reporterii CNN în culisele parcului Disney din Florida. "Numai Mickey are 450 de costume"

Ultimul update: Sambata 30 Decembrie 2017 11:13
Data publicarii: Sambata 30 Decembrie 2017 08:06
Categorie: Entertainment

110 kilometri pătraţi de magie pură. Cu asta se laudă celebrul parc tematic din Florida, fondat de compania lui Walt Disney. Dar, pentru ca magia să prindă viaţă, e nevoie de munca a nu mai puţin de 74.000 de oameni.

Cei mai mulţi sunt actori care le dau viaţă personajelor îndrăgite de pe marele ecran, dar 4.000 lucrează chiar la... întreţinerea magiei. O echipă CNN a primit acces în culise şi iată ce a aflat.

Despre acest parc tematic se spune că e locul unde se concentrează cea mai multă magie din lume. Dar magia n-ar fi posibilă fără decoruri, costume, lumini, machiaj şi o armată de ingineri. Unul dintre cele mai importante departamente e cel de costume. În tot parcul, se folosesc 7.000 de costume diferite, care trebuie să păstreze spiritul celor din desenele animate.

"Noi suntem croitorii lui Mickey. Ne ocupăm de Mickey, Minnie şi toată gaşca. Numai Mickey are 450 de costume, iar doamna nu e mai prejos, are şi ea 410 costume diferite."

Totul funcţionează ca uns în uriaşul parc datorită atelierului de întreţinere. Caruselele sunt folosite anual de 20 de milioane de oameni, aşa că au nevoie adesea de reparaţii şi lucrări de restaurare.

Războiul Stelelor împlinește 40 de ani. Cadoul aniversar oferit de Disney

"Noi suntem responsabili de întreţinerea magiei. Avem maşinişti, sudori, mecanici. John pictează manual căluţii de la caruselul lui Făt-Frumos dintr-o lume fantastică. Căluţii au o sută de ani, dar aş spune că arată mai bine decât în ziua când au fost făcuţi."

După o zi de distracţie, oaspeţii trebuie hrăniţi, iar bucătarii nu se mulţumesc să ofere mâncăruri clasice: meniurile conţin preparate... din basme. "Provocarea e să adaptăm meniul restaurantelor la povestea în care te afli. Noi completăm povestea până la cel mai mic detaliu. Prin asta ne diferenţiem."

Mai există un loc din parc pe care doar câţiva vizitatori ajung să-l vadă: apartamentul din Castelul Cenuşăreşei, unde nimeni nu stă mai mult de o noapte. "Cei care stau în apartamentul din castel sunt cei care câştigă concursuri, tombole sau promoţii. Întotdeauna e un dar."

Totul e gândit în cel mai mic detaliu ca să te fac să te simţi ca într-un basm: mobilier din mahon, un birou vechi de 300 de ani, faianţă cu aplicaţii din aur de 14 carate şi un tavan prin care pot fi privite stelele. Şi, desigur, pantoful din sticlă al Cenuşăresei.

Atenţia pentru detalii e fără egal. Iar totul face parte din magie.

Disney cumpără Fox pentru 52 de miliarde de dolari

Disney cumpără Fox pentru 52 de miliarde de dolari

Alain Delon

Alain Delon îşi "organizează" funeraliile şi vrea să fie înhumat lângă câinii lui

Predicator islamist turc, acuzat că a adus cu forţa două tinere în emisiunea sa

Iulia Vântur a lansat o nouă piesă. Românca, în tandrețuri cu un star indian. VIDEO

Expoziție dedicată formației Pink Floyd, la Roma. Roger Waters: A fost ca o călătorie emoționantă

Kim Kardashian și Kanye West, părinți pentru a treia oară

Moda viitorului: haine făcute din treninguri vechi și genți din frunze de ananas

regizorul hugh wilson

Regizorul Hugh Wilson, creatorul seriei "Academia de Poliţie", a murit la 74 de ani

Săptămâna Modei de la Milano. Ținute pentru miliardari, purtate de copiii vedetelor

Ultimul mesaj transmis de Dolores O'Riordan, solista trupei The Cranberries

Un moldovean a transformat "Luceafărul" lui Eminescu în animaţie 3D

Marile case de modă și-au prezentat colecțiile toamnă-iarnă 2018, la Milano

Meryl Streep și Tom Hanks apără libertatea presei, într-un film despre „Washington Post”