Angelina Jolie si-a extirpat ovarele, dupa ce medicii au detectat o forma de cancer: "Sunt in continuare predispusa la boala"

×
Codul embed a fost copiat

Actrita americana Angelina Jolie a suportat recent o interventie chirurgicala de extirpare a ovarelor, dupa ce medicii au detectat in organismul ei posibili markeri biologici ai unei forme incipiente de cancer, informeaza people.com.

"A fost telefonul pe care orice femeie spera sa nu-l primeasca niciodata", afirma autorii acestui articol publicat pe site-ul revistei People, potrivit Mediafax.

Dupa ce a suportat si o dubla mastectomie preventiva in urma cu doi ani, pentru a-si reduce riscul de a se imbolnavi de cancer, actrita Angelina Jolie - care si-a pierdut mama, bunica materna si o matusa din cauza acestei boli - a primit un apel telefonic din partea medicului ei, in urma cu doua saptamani, care i-a comunicat rezultatele unui test sangvin.

Potrivit declaratiilor vedetei hollywoodiene, publicate intr-un editorial aparut marti in The New York Times, medicul i-a spus actritei ca testul in cauza a dezvaluit prezenta in organismul ei a unor markeri biologici care ar putea fi interpretati ca semnale ale unui cancer aflat intr-un stadiu incipient.

"Am trecut prin ceea ce imi imaginez ca au trecut si au simtit mii de alte femei", spune in acel articol Angelina Jolie, in varsta de 39 de ani. "Mi-am spus mie insami sa raman calma, sa fiu puternica, si ca nu am niciun motiv sa cred ca nu voi trai suficient de mult pentru a-mi vedea copiii crescand si pentru a-mi cunoaste nepotii". La putin timp dupa aflarea acelei vesti, Angelina Jolie l-a contactat telefonic pe sotul ei, actorul american Brad Pitt.

Citește și
jolie
Angelina Jolie a vizitat o tabara a refugiatilor sirieni din nordul Irakului. Mesajul pe care l-a transmis mamelor
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

"Partea frumoasa a unor astfel de momente de viata consta in faptul ca, atunci, exista atat de multa claritate. Constientizezi imediat pentru ceea ce traiesti si care sunt lucrurile care conteaza. E un factor catalizator si te ajuta sa iti mentii calmul", scrie vedeta americana, care are sase copii. In aceeasi zi, Angelina Jolie a mers sa discute cu medicul care a tratat-o si pe mama ei, Marcheline, care a murit in 2007 din cauza unui cancer ovarian.

"Ea (doctorita, n.r.) a fost devastata cand m-a vazut. Mi-a spus: «Arati exact ca ea»", scrie actrita americana in acelasi articol. "Asta m-a terminat", a adaugat ea. Vedeta hollywoodiana a asteptat alte cinci zile pentru sosirea rezultatelor unor teste suplimentare, efectuate pentru a vedea daca in corpul ei exista deja tumori canceroase. "Am petrecut acele cinci zile ca si cum ma aflam intr-o ceata densa, dar am participat la meciul de fotbal al copiilor mei si am facut tot ce am putut pentru a ramane calma si concentrata", a dezvaluit Angelina Jolie.

In cele din urma, rezultatele au sosit, iar actrita a aflat ca testul de depistare a eventualelor tumori a iesit negativ. "Eram extrem de fericita, desi, din cauza acelui test radioactiv, nu puteam sa imi imbratisez copiii. Exista in continuare riscul unui cancer in stadiu incipient, dar acel risc era minor in comparatie cu riscul generat de situatia in care as fi avut deja o tumoare. Spre usurarea mea, dispuneam in continuare de optiunea indepartarii pe cale chirurgicala a ovarelor si a trompelor uterine si am ales sa fac acest lucru", a adaugat vedeta americana. Nu a fost insa o decizie usoara, deoarece extirparea ovarelor o va "impinge" pe actrita intr-o menopauza fortata.

Angelina Jolie, purtatoare a genei BRCA1, care predispune la cancer si care a determinat-o sa suporte o dubla mastectomie in 2013, spune ca decizia de a suporta o noua operatie este una personala, care nu trebuie sa fie luata de toate femeile aflate in situatia ei. "Cel mai important lucru este sa aflati care sunt optiunile pe care le aveti si sa alegeti cea mai buna solutie pentru persoana voastra", a adaugat actrita.

Angelina Jolie spune de asemenea ca planuise deja sa faca aceasta operatie intr-un anumit moment din viitor, deoarece medicii i-au recomandat ca acea interventie cu rol preventiv sa fie executata cu un deceniu inainte de varstele pe care le aveau rudele ei de sex feminin in momentul diagnosticarii lor cu cancer. "Cancerul ovarian al mamei mele a fost diagnosticat atunci cand ea avea 49 de ani. Eu am acum 39 de ani", spune actrita.

Vedeta americana a facut aceasta interventie chirurgicala in urma cu o saptamana. Dupa efectuarea ei, medicii au gasit o mica tumoare benigna intr-unul dintre ovare, dar niciun semn de cancer in celelalte tesuturi. Actrita a optat pentru pastrarea uterului, deoarece in familia ei nu a existat niciun caz de cancer uterin.

Vedeta poarta de acum inainte asupra sa o pompa de mici dimensiuni care ii administreaza estrogen, iar medicii i-au amplasat in uter un mic dispozitiv care ii administreaza progesteron si care o ajuta sa isi mentina astfel echilibrul hormonal.

"Indiferent de hormonii inlocuitori pe care ii iau, acum am intrat deja la menopauza", a spus vedeta americana. "Nu voi mai putea sa am alti copii si ma astept la anumite schimbari fizice. Insa ma simt linistita in legatura cu tot ce va veni, nu doar pentru ca sunt puternica, ci si pentru faptul ca imi dau seama ca acesta a fost un moment care face parte din viata. Nu e nimic de care sa te temi", a adaugat ea.

Angelina Jolie spune ca noua interventie chirurgicala nu a eliminat insa toate riscurile medicale. "Realitatea este ca eu sunt in continuare predispusa la cancer", a continuat actrita. Angelina Jolie spune ca va cauta de acum inainte o serie de metode naturale de intarire a sistemului ei imunitar.

"Ma simt in continuare feminina si mandra de alegerile pe care le-am facut pentru mine si familia mea. Stiu ca fiii si fiicele mele nu vor fi niciodata nevoiti sa spuna: «Mama a murit de cancer ovarian»", a adaugat vedeta americana.

Angelina Jolie a anuntat in mod public in mai 2013, intr-un editorial aparut in The New York Times, ca a suportat o dubla mastectomie, dupa ce a aflat ca este purtatoarea unei gene care creste cu 87% riscul de a dezvolta cancer mamar si cu 50% riscul de a dezvolta un cancer ovarian.

Actrita americana a spus ca a luat acea decizie de dragul celor sase copii ai ei, dupa ce mama ei, Marcheline Bertrand, a murit dupa o lupta de sase ani cu cancerul mamar.

Angelina Jolie a apelat intre timp la o procedura de reconstructie mamara. Mama ei, Marcheline Bertrand, a murit de cancer ovarian in 2007, la varsta de 56 de ani. Aceeasi boala a rapus-o si pe bunica actritei, Lois Bertrand, la varsta de 45 de ani, dar si pe strabunica vedetei, Virginia Gouwens, la varsta de 53 de ani.

Debbie Martin - sora lui Marcheline, matusa actritei Angelina Jolie - a murit de cancer mamar in mai 2013, la varsta de 61 de ani.
Mai putin de 1% dintre femei poarta gena BRCA1 - pe care o are si Angelina Jolie - sau gena BRCA2, care se aseamana foarte mult cu prima. Aceste gene cresc riscul de a dezvolta cancer mamar cu un procent cuprins intre 40% si 90% si sunt, totodata, asociate cu cancerul ovarian.

Angelina Jolie are o relatie de aproape zece ani cu Brad Pitt, pe care l-a cunoscut pe platoul de filmare al peliculei "Domnul si doamna Smith/ Mr. & Mrs. Smith", unde interpreteaza un cuplu de asasini profesionisti. Atractia dintre cele doua staruri, atat de palpabila pe marele ecran, s-a transpus in scurt timp si in viata reala. Brad Pitt a divortat de actrita Jennifer Aniston in 2005, dupa patru ani si jumatate de casnicie, pentru a fi impreuna cu Jolie.

Cei doi actori, botezati de presa de la Hollywood "Brangelina", s-au casatorit in vara anului 2014 si au sase copii: trei adoptati - Maddox, nascut in august 2001, in Cambodgia, Zahara, nascuta in ianuarie 2005, in Etiopia, si Pax, nascut in noiembrie 2003, in Vietnam - si trei biologici, Shiloh, nascuta in mai 2006, si gemenii Knox si Vivienne, nascuti in iulie 2008.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Angelina Jolie, desemnata cea mai admirata femeie din lume, in urma unui sondaj la care au raspuns 25.000 de oameni
Angelina Jolie, desemnata cea mai admirata femeie din lume, in urma unui sondaj la care au raspuns 25.000 de oameni

Angelina Jolie este cea mai admirata femeie din lume. La 39 de ani, Angelina este actrita, regizoare, activist pentru drepturile omului, mama a sase copii si sotia lui Brad Pitt.

Angelina Jolie a vizitat o tabara a refugiatilor sirieni din nordul Irakului. Mesajul pe care l-a transmis mamelor
Angelina Jolie a vizitat o tabara a refugiatilor sirieni din nordul Irakului. Mesajul pe care l-a transmis mamelor

Angelina Jolie le-a dus un mesaj de speranta refugiatilor sirieni din nordul Irakului.

Angelina Jolie si-a eclipsat colegele de breasla la gala Critics Choice Movie Awards. Cum a aparut Jennifer Aniston. FOTO
Angelina Jolie si-a eclipsat colegele de breasla la gala Critics Choice Movie Awards. Cum a aparut Jennifer Aniston. FOTO

Angelina Jolie a captat atentia tuturor, eclipsandu-si colegele de breasla intr-o rochie creata de Versace, la gala Critics Choice Movie Awards.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.