Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Alan Vega, pionier al muzicii punk si lider al trupei Suicide, a murit la varsta de 78 de ani

Alan Vega

Alan Vega, pionier al muzicii punk si lider al trupei Suicide, a murit sambata, la varsta de 78 de ani, vestea fiind confirmata de actorul si interpretul Henry Rollins, a anuntat consequencesofsound.net.

“Alan nu a fost numai un creator, a scris muzica si a pictat pana la final, a fost unic", a spus Henry Rollins.

"Alaturi de Martin Rev, in anii 1970, au format impreuna trupa avangardista cunoscuta sub numele de Suicide. Aproape imediat, muzica lor incredibila si de necatalogat a militat impotriva oricarei structuri. Primul lor album, numit «Suicide», este unul dintre cele mai ambitioase si remarcabile creatii ale muzicii americane", a adaugat Henry Rollins.

Alan Vega, al carui nume real a fost Boruch Alan Bermowitz, a lansat cinci albume in calitate de membru al trupei Suicide. Muzica lui a fost considerata o influenta majora pentru Trent Reznor, Bruce Springsteen, LCD Soundsystem si Neon Indian.

Trupa Suicide a fost un duo american, activ din 1970, format din vocalistul Alan Vega si instrumentistul Martin Rev. Grupul s-a folosit in muzica lor de sintetizatoare si instrumente primitive de care imitau sunetul tobelor, iar show-urile live ale trupei se incheiau de fiecare data violent.

Suicide a fost una dintre primele trupe din lume care au folosit expresia ”muzica punk”, utilizand-o intr-o reclama pentru unul dintre concertele sale, in 1970.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 17 Iulie 2016
Citeste mai multe despre: Suicide, Alan Vega,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed