Acesta a fost cel mai vizionat film in Romania in anul 2014. Pelicula a avut incasari de peste 5,3 milioane de lei

the wolf of wall street

Cel mai vizionat film din Romania in 2014 ii apartine regizorului Martin Scorsese, inregistrand aproape 300.000 de spectatori in acest an.

Este vorba despre "Lupul de pe Wall Street / The Wolf of Wall Street", care s-a clasat pe primul loc in preferintele romanilor. Pelicula, care a avut premiera in Romania pe 10 ianuarie si a rulat timp de 12 saptamani, a avut incasari totale de 5.353.093 de lei.

Locul al doilea ii revine lui "Interstellar", de Christopher Nolan, cu peste 290.000 de spectatori - un film cu Matthew McConaughey si Anne Hathaway in rolurile principale, care ii poarta pe spectatori intr-o spectaculoasa calatorie in spatiu, ce depaseste limitele imaginabilului si le ofera o experinta unica, interstelara. Lungmetrajul a avut premiera pe 7 noiembrie si a realizat incasari de 5.454.167 de lei.

Astfel, potrivit Mediafax, care citeaza box office-ul realizat de cinemagia.ro pe anul 2014,  filmul "300: Ascensiunea unui imperiu/ 300: Rise of an Empire", care continua actiunea din "300 - Eroii de la Termopile", s-a clasat pe locul al treilea. Astfel, continuarea in forta a consolidarii puterii imperiului persan de catre regele Xerxes a fost urmarita in cinematografe de 274.444 de spectatori. Acest lungmetraj a avut premiera pe 7 martie si a rulat timp 22 de saptamani, avand, la final, incasari de 5.538.340 de lei.

Romanii au apreciat si filmul "Noe/ Noah", cu Russell Crowe, regizat de Darren Aronofsky, care s-a pozitionat pe locul al patrulea, potrivit clasamentului citat. Filmul, inspirat de povestea biblica a Arcei lui Noe si care spune povestea unui barbat - Noe - care primeste misiunea de a salva lumea de un potop nimicitor, a fost vizionat de 225.306 de spectatori. "Noe" a avut premiera in cinematografele din Romania pe 28 martie, iar in cele 12 saptamani cat timp a rulat in cinematografe, a realizat incasari de 4.543.946 de lei.

Citește și
martin scorsese
Martin Scorsese, despre povestea unui Caligula modern. De ce a fost inteles gresit ultimul sau film
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Thrillerul "Lucy", cu Scarlett Johansson si Morgan Freeman in distributie, ce spune povestea unei femei, prinsa accidental intr-o afacere necurata, care isi schimba destinul actionand impotriva rapitorilor ei si care devine o luptatoare nemiloasa, s-a clasat pe locul al cincilea. Astfel, lungmetrajul regizat de Luc Besson a inregistrat, de la premiera sa din 1 august, un numar de 223.863 de spectatori, iar in cele 15 saptamani, cat a rulat in cinematografele din Romania, a realizat incasari de 3.934.745 de lei.

Topul 10 al filmelor preferate de romani in 2014 continua cu "Dracula: Povestea nespusa/ Dracula Untold", de Gary Shore, care ocupa locul al saselea, cu 206.859 de spectatori. Filmul, care a fost proiectat pe marile ecrane timp de 10 saptamani, a avut premiera pe 3 octombrie si a avut incasari de 3.730.341 de lei.

Filmul SF "Gardienii galaxiei/ Guardians of the Galaxy" s-a situat pe locul al saptelea, cu 185.776 de spectatori. Lungmetrajul SF, in care abunda efectele speciale si in care rolurile principale sunt interpretate de Chris Pratt, Zoe Saldana, Benicio Del Toro, Bradley Cooper si Vin Diesel si care prezinta povestea unui aventurier care se aliaza cu patru extraterestri pentru a salva galaxia, a avut premiera pe 8 august si a inregistrat incasari de 3.704.646 de lei.

Pelicula "Maleficent", care reprezinta o ecranizare a celebrului basm "Frumoasa din padurea adormita", prezentata din punctul de vedere al personajului negativ, interpretat de Angelina Jolie, s-a pozitionat pe locul al optulea, cu 180.637 de spectatori in salile de cinema. Cu o prezenta in cinematografele din Romania de 23 de saptamani, premiera in Romania fiind pe 30 mai, lungmetrajul a avut incasari de 3.575.496 de lei.

Ultimele doua locuri sunt ocupate de "Pompeii 3D" si "Godzilla 3D". Filmul "Pompeii 3D", de Paul W.S. Anderson, a carui actiune se petrece in anul 79 i.e.n. si spune povestea lui Milo (Kit Harington), un sclav care devine gladiator invincibil in lupta, din dorinta de a castiga inima femeii iubite, a atras in cinematografe 178.602 spectatori, din data de 21 februarie, atunci cand a avut premiera in Romania. Lungmetrajul a inregistrat incasari de 3.556.257 de lei, ruland in cinematografe timp de 11 saptamani.

Topul 10 al celor mai vizionate filme in salile de cinema din Romania se incheie cu "Godzilla 3D", in care regizorul Gareth Edwards prezinta o poveste impresionanta despre curaj si armistitiu in fata fortei coplesitoare a naturii, in care Godzilla restituie echilibrul, in timp ce omenirea este neputincioasa. Pelicula a inregistrat, incepand din data de 16 mai, un numar de 172.676 de spectatori. De asemenea, acest film de actiune a avut incasari de 3.456.766 de lei si a rulat timp de 12 saptamani.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Adevaratul Jordan Belfort, despre The Wolf of Wall Street:
Adevaratul Jordan Belfort, despre The Wolf of Wall Street: "Am facut lucruri si mai rele decat in film"

Jordan Belfort, brokerul care a zguduit Wall-Street-ul in anii '90 si a stat 22 de luni in inchisoare pentru frauda, a recunoscut ca The Wolf of wall Street reflecta gesturile si actiunile pe care le-a facut si nu a exagerat stilul sau de viata.

Martin Scorsese, despre povestea unui Caligula modern. De ce a fost inteles gresit ultimul sau film
Martin Scorsese, despre povestea unui Caligula modern. De ce a fost inteles gresit ultimul sau film

Marea reintoarcere a lui Martin Scorsese la stilul anilor '90, productia "The Wolf of Wall-Street" ajunge pe marile ecrane in Romania in acest final de saptamana

Recomandări
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul

Liderii sud-coreean şi român s-au angajat să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă să se impună ca al patrulea exportator de armament din lume.

Prima reacție a lui Iohannis, după retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu: „Nu este un mare succes al coaliţiei”
Prima reacție a lui Iohannis, după retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu: „Nu este un mare succes al coaliţiei”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în Coreea de Sud, că decizia de a retrage candidatura lui Cătălin Cîrstoiu şi a veni cu caniddaţi separaţi la Primăria Capitalei nu este, în mod cert, un mare succes al coaliţiei.  

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.