Sting si-a adus hiturile la Bucuresti, in turneul "Back to Bass"

Sting

Cantaretul britanic Sting a incheiat, miercuri seara, la Bucuresti, turneul "Back to Bass", sub un "cer cu nori, dar fara ploaie", asa cum o spune unul din cantecele sale.

In show-ul de doua ore, de la Romexpo, Sting a aratat ca te poti distra pe muzica si cu zeci de ani si zeci de hituri in spate, scrie Mediafax, intr-un articol semnat de Oana Ghita.

Imbracat in pantaloni de piele mulati si cu un tricou de un alb impecabil, Sting a aparut pe scena la 20.45, cu 15 minute inainte de ora asteptata instinctiv de fani.

Show-ul a inceput cu o precizie de ceas elvetian, cu "If I Ever Lose My Faith in You", si a continuat cu hituri precum "Every Little Thing She Does is Magic", "Fields of Gold" si "Shape of My Heart".

Aflat deja a patra oara la Bucuresti, Sting i-a obisnuit pe fani cu multele sale fatete de artist. Dupa ce in 2009 a venit in Capitala cu un proiect pe care numai un veteran al muzicii il poate aduce - muzica elisabetana -, iar in 2011 a venit in Piata Constitutiei insotit de o orchestra simfonica, de data aceasta, Sting a venit cu un bass si cu un grup de instrumentisti exceptionali, care au demonstrat ca hiturile pe care milioane de oameni le fredoneaza pot fi atat calde pentru public, cat si ofertante pentru artisti, chiar daca este pentru a "n"-a oara cand le canta.

Citește și
Sting
"Orice ar face, e magie pura". Sting i-a cucerit pe romani cu un show senzational
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Doar Sting si ai sai instrumentisti ar fi putut trece atat de firesc de la amuzantul hit The Police, "De Do Do Do, De Da Da Da", la improvizatii ample cu pian si vioara electrica, la senzualul "Roxanne" - care nu a ramas pe piedestalul sau de megahit si a fost, din nou, tema de improvizatie in fata a cateva mii de fani -, precum si la una din melodiile care au lasat din nou spectatorii fara suflare - "Every Breath You Take".

Ca de obicei, Sir Sting nu s-a ferit sa fie "casual". A vorbit in limba romana, a strigat fanilor de jos "mai tare!", a intrebat "ce faceti?" si a facut in asa fel incat la concertul sau sa fie "Heavy Cloud No Rain" ("Innorat, dar fara ploaie", n.r. ). Ploaia pe care chemat-o de atatea ori in versurile cantecelor sale a venit fix dupa ultima melodie de bis - "Fragile".

Pe "Fragile", Sting a facut ce a facut de altfel in cele doua ore de concert - a aratat ca sa fii pe locul 1 in toate topurile muzicale nu inseamna sa iti pierzi "baza" si prospetimea.

A inceput ultima melodie din concert cu un "1-2-3", ca in prima zi de inregistrari din cariera, asa cum a tratat si piesele mari, ca pe niste jam session-uri dintr-un mic club.

Astfel "Shape of My Heart", "Englishman in New York", "Desert Rose", "Message in a Bottle" au devenit - asemenea suratelor lor din panteonul "Cantecele lui Sting pe care le recunoaste oricine", pentru un timp, in mijlocul cladirilor de beton din Bucuresti - noi si unice.

Concertul de la Bucuresti a incheiat turneul "Back to Bass", pe care Sting l-a inceput pe 30 mai, in Statele Unite ale Americii, si care a continuat in Elvetia, Olanda, Rusia si Italia.
In deschiderea concertului lui Sting au cantat Mike & The Mechanics si James Walsh.

Compozitor, interpret, autor, actor, activist - Sting s-a nascut in orasul englez Newcastle, iar in 1977 s-a mutat la Londra pentru a forma trupa The Police, alaturi de Stewart Copeland si Andy Summers.

Formatia a lansat cinci albume, a castigat sase premii Grammy, iar in 2003 a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame.
Din 1985, Sting a lansat 13 albume solo. Pentru a marca implinirea a 25 de ani de cariera, Sting a lansat "25 Years", un box set de colectie, si albumul "The Best Of 25 Years".

"Sting 25", aplicatia gratuita pentru iPad, premiata la categoria "Best Design/Aestetic" la Cannes Lions International Festival of Creativity, este disponibila prin iTunes si ofera acces la imagini din concertul care a marcat cea de-a 60-a aniversare a artistului, plus interviuri, fotografii, videoclipuri si multe altele.

Sting a vandut aproape 100 de milioane de albume, solo si alaturi de grupul The Police. Ca artist solo a castigat 10 premii Grammy, un Glob de Aur, un Emmy si a fost de trei ori nominalizat la Oscar.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Interviu exclusiv cu STING inainte de concertul cu numarul 4 in Romania. 10.000 de oameni la Romexpo
Interviu exclusiv cu STING inainte de concertul cu numarul 4 in Romania. 10.000 de oameni la Romexpo

10 mii de oameni freamata de nerabdare in asteptarea idolului lor: Sting, care va canta miercuri, pentru a patra oara, la Bucuresti.

"Orice ar face, e magie pura". Sting i-a cucerit pe romani cu un show senzational

"Ma bucur sa fiu din nou la Bucuresti", si-a salutat Sting publicul inainte sa inceapa un concert senzational. Timp de doua ore si jumatate, Gordon, pe numele sau adevarat, a interpretat 23 de melodii, acompaniat de orchestra filamonicii din Sofia.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.