SoundArt Festival 2018. Somali Yacht Club și Need vin la cel mai mare eveniment de stoner rock din România

SoundArt Festival 2018
Pro TV

Somali Yacht Club (stoner, UA) și NEED (prog, GR) confirmă prezența la SoundArt Festival 2018 alături de Klimt 1918, Koneskin și Methadone Skies. 

Noua ediție SoundArt 2018 propune publicului amator de stoner și progresiv un format excentric: trei zile de festival în trei cluburi din București - Quantic, Fabrica și Control - între 11 și 13 mai 2018.

Abonamentele și biletele pentru eveniment pot fi achiziționate la preț promoțional, începând de astăzi, de pe iabilet.ro.

SoundArt Festival 2018 vine cu un plan aparte pentru a două ediție, invitând toți iubitorii de stoner și progresiv la un weekend de concerte și activități culturale împărțite între trei cluburi.

Quantic Club, gazda primei ediții, păstrează scenă principala a evenimentului, dar publicul va avea ocazia să participle la două concerte speciale în Fabrica Club, vineri, și în Control Club, sâmbătă. Pentru a-i mulțumi și pe cei mai selectivi, organizatorii pun la dispoziția publicului multiple variante de abonamente și bilete.

Citește și
RoadKillSoda 2017
Trupa RoadKillSoda lansează albumul “Mephobia” pe 14 noiembrie, la Expirat Halele Carol
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Programul întregului festival este gândit astfel încât să existe posibilitatea de a urmări toate trupele și de a schimbă în timp util locațiile pentru următorul concert. Momentele de pauză în Quantic Club vor fi completate de numeroase activități ale căror detalii vor fi anunțate de-a lungul perioadei de pregatire.

Trupe recent anunțate:

Somali Yacht Club (psychedelic stoner/shoegaze/post-metal) - Ucraina

Somali Yacht Club, una dintre cele mai importante titulaturi stoner din Ucraina, confirmă prezența la SoundArt 2018 și garantează o tranșă live în cheie psihedelic stoner rock, asezonat cu influențe shoegaze și post-metal.

Trio-ul și-a început activitatea în 2010, după un jam session la care au participat mai multe trupe, proiectul devenind în scurt timp trupa principala pentru toți membrii săi. Tot în 2010, demo-ul “Sandsongs” a fost lansat, urmat de participarea trupei la numeroase festivaluri din Europa precum Desertfest, Sonicblast Moledo, Metronome Festival, Inne Brzmienia, Žiežmariai, Respublica.

Albumul de debut Somali Yacht Club, “The Sun” a fost lansat în 2014 și a fost urmat de un turneu de promovare alături de Etherial Riffian. 

NEED - Grecia (Prog Rock/Metal) 

Calatoria NEED a început în 2004, când formula originală a trupei coagulate în jurul chitaristului Ravaya a înregistrat primul material intitulat "avoidinme".

După câteva modificări de componență, în 2006, trupa a ajuns la formula din prezent. La scurt timp după ce NEED a semnat cu Burning Star Records, grupul a lansat albumul de debut "The Wisdom Machine" în noiembrie 2006, material primit cu entuziasm în presa de specialitate.

Odată cu turneul de promovare, NEED a avut ocazia să împartă scenă cu CANDLEMASS, JON OLIVA's PAIN, THRESHOLD și DEADSOUL TRIBE, printre altele.

În 2011, NEED au urcat pe scenă Sonispehere Festival alături de IRON MAIDEN, SLIPKNOT & MASTODON. Trupa se poate lauda și cu prezența la ProgPower, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate stilului din Statele Unite ale Americii.

Recent, trupa a lansat al patrulea album, intitulat "Hegaiamas: A Song for Freedom" și s-a întors dintr-un turneu alături de Evergrey.

Confirmarile anterioare sunt Klimt 1918 (shoegaze/rock/new Wave), Koneskin (progressive/experimental/post-rock) și Methadone Skies (psychedelic/progressive/stoner/metal).

Noi trupe vor fi anunțate în curând.

Variante de acces la Sound Festival 2018:

Full Pass - abonament care oferă experiență completă SoundArt 2018, mai exact - accesul la toate concertele festivalului din Quantic Club, Control Club și Fabrică Club. Numărul acestui tip de abonament este limitat la 100. Prețuri - 105 lei (early bird), 120 lei (normal), 150 lei (la intrare).

Quantic Pass - abonament ce asigura prezența la toate concertele festivalului SoundArt 2018 din Quantic Club. Prețuri - 75 lei (early bird), 90 lei (normal), 120 lei (la intrare).

Control Pass - bilet care permite accesul la concertul SoundArt 2018 din Control Club. Prețuri - 45 lei (early bird), 60 lei (normal), 75 lei (la intrare).

Fabrica Pass - bilet care permite accesul la concertul SoundArt 2018 din Fabrică Club. Prețuri - 15 lei (early bird), 20 lei (normal), 25 lei (la intrare).

Perioada Early Bird se desfășoară până pe dată de 7 decembrie, urmând că apoi toate pass-urile - disponibile, de altfel, până la începerea festivalului - săîntreîn perioada de prețuri normale. Prețul biletelor se va modifică ulterior în timpul evenimentului la intrarea în cluburi.

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro șiîn rețeaua fizică iabilet.ro/rețea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 lângă casă de bilete Metrorex, Magazinul Muzică, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (în intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Agențiile Perfect Tour, Magazinele Uman și pe terminalele self-service ZebraPay din toată țară.

@CristianMatei

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
White Walls concertează alături de Breathelast, W3 4R3 NUM83R5, COD și Adi Tăbăcaru
White Walls concertează alături de Breathelast, W3 4R3 NUM83R5, COD și Adi Tăbăcaru

După un an 2017 plin de turnee, trupa constănțeană WHITE WALLS încheie seria concertelor cu un eveniment ca între prieteni – „One Night With Friends For A While”, pe 25 noiembrie, în club Fabrica din București.

Trupa RoadKillSoda lansează albumul “Mephobia” pe 14 noiembrie, la Expirat Halele Carol
Trupa RoadKillSoda lansează albumul “Mephobia” pe 14 noiembrie, la Expirat Halele Carol

Cea mai bună trupă de stoner rock din România, RoadKillSoda, a dezvăluit coperta noului album, intitulat "Mephobia", și a dat detalii despre evenimentul de lansare a noului material discografic.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.