Romanii de la BREATHELAST lanseaza videoclipul piesei "Monstrul". Concert in Club Control din Bucuresti, pe 1 februarie

BREATHELAST

Trupa romaneasca de alternative metal/posthardcore/metalcore BREATHELAST va sustine un concert pe 1 februarie, in Club Control din Bucuresti, cu ocazia lansarii videoclipului piesei "Monstrul".

De altfel, pe 25 ianuarie, talentatii baieti de la Breathelast au lansat un nou single, „Monstrul”.

Piesa poate fi ascultata in exclusivitate pe Deezer

Lansarea oficiala a videoclipului are loc pe 1 februare 2017 in Club Control. Mai multe detalii puteti gasi si pe Facebook.

Citește și
Hocico
Concert la Bucuresti cu trupa mexicana de electro-industrial HOCICO
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

"Cum stii ca o cale aleasa este "buna"?

Iata ce spun baietii de la BREATHELAST despre faptul ca au inceput sa foloseasca in piesele lor si versuri in limba romana:

"Trebuie experienta, frustrare asumata si explicata, amintiri de toate felurile si neaparat o directie clara pentru care sacrifici timp si resurse, dar atentie, fara regrete.

Asa a aparut directia de a aborda cantecele Breathelast SI in limba romana. In momentul in care am simtit ca ne permitem extravaganta de a fi noi insine, fiecare in preajma celuilalt, am inceput sa simtim cu totul altfel posibilitatea de a reda in limba romana aceleasi sentimente pe care le aplicam si pe posthardcore / metalcore, in varianta "english, my love".

Desi nu ne vedem renuntand la ceea ce ne-a purtat pe dorul de a canta, si anume influentele "din afara", ne regasim in cifrul alfabetului local, in asa fel incat ne ordoneaza si ne face sa fim mult mai atenti la ce graim, cum graim si in ce grai muzical sa fie asezata inspiratia, incat sa razbata cu intensitatea Breathelast, dar cu punch-ul mesajului focalizat de versurile actuale, in limba romana.

Cu pretentia de a suna un pic mai matur, credem ca exercitiul serios de a aborda piesele in RO ne transforma in o echipa mai buna si mai atenta la detalii si se va revarsa si in celalalat proces de scriere si compunere a pieselor, in engleza.

Ideea ce sta in spatele piesei "MONSTRU" este una simpla: suntem o trupa ce activeaza pe propriile puteri, dar viata incepe sa prinda radacini in jurul nostru, intr-o societate care nu permite dezvoltarea artistica sau promovarea eforturilor, deoarece, sincer, are cu totul alte probleme de evolutie.

In timpul zilei facem parte din cultul imaculat al rigorilor impuse, ascundem demonii nemultumirii prin gesturi de politete si recunostinta fortata sau investita, fata de oameni care nu pretuiesc omul si nici pozitia, doar reflexia in oglinda.

Odata cu venirea noptii, nervii incep sa se destinda si sa reintre in alta lume, lumea ascunsa de cea reala (atat de putin promovata si de mediatizata, incat pare ascunsa), in care noi ne ocupam cu ruperea lantului format de catre rutina prin ceea ce punem in muzica: monstrul din fiecare dintre noi. Acel personaj care e nevoit sa parcurga o cale ce nu pare sa fie scrisa pentru el, doar pentru ca trebuie, realizand sacrificiul cu fiecare simt care recunoaste prezenta Monstrului.

Alb sau negru, inchis sau deschis, rutina sau explozie de traire, toate sunt monede la schimb pentru trecerea dintr-o lume in alta. Si ciclul se va repeta la nesfarsit, pana cand Omul sau Monstrul va castiga. Dar care este unul si care este celalalt? Fiecare dintre noi va trebui sa aleaga pentru el." 

Contact Breathelast:

- Facebook

- website 

"Cu ajutorul Universal Music Romania, ce ne-au ramas aproape, vom lansa MONSTRUL deoarece este una din piesele in care am investit atat o varianta de drum nou, cat si foarte multa incredere si simtamant ca aceasta este inca o cale buna pentru noi, ca formatie.

Multumim tuturor celor implicati si celor care vad ceva bun si interesant in alegerile noastre muzicale, ne bucuram sa existam prin prelungirea acestei trairi artistice, pana la simturile voastre. Va dorim sa hraniti MONSTRUL, sa aveti puterea si determinarea de a-l tine aproape, dar sa va gasiti si pe voi insiva, cand ziua pica si noaptea se lasa peste podul dintre dorintele voastre." - mai spun cei de la BREATHELAST.

@CristianMatei

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Concerte de thrash metal si crossover la Targoviste, cu trupele romanesti Bulletproof si Deathrattle
Concerte de thrash metal si crossover la Targoviste, cu trupele romanesti Bulletproof si Deathrattle

Trupele romanesti de thrash si crossover metal Deathrattle si Bulletproof sustin un concert in Targoviste, la Casa Tineretului, pe 25 februarie.

Concert la Bucuresti cu trupa mexicana de electro-industrial HOCICO
Concert la Bucuresti cu trupa mexicana de electro-industrial HOCICO

Trupa mexicana de electro-industrial HOCICO se va afla pentru a 2-a oara in Romania, pe 25 martie, intr-un show care va fi organizat pe 25 martie 2017 in clubul JamStage din Bucuresti.

Concert Destruction la Bucuresti, pentru promovarea noului album
Concert Destruction la Bucuresti, pentru promovarea noului album "Under attack". In deschidere, Nervosa si Rezet

Pentru amatorii de thrash metal si nu numai, trupa Destruction revine in Romania, in data de 31.01.2017, la Club Fabrica din Bucuresti.

Recomandări
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”

Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian, informează marţi E

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie a fost inaugurată. Primul pacient a intrat într-un salon nou
Noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie a fost inaugurată. Primul pacient a intrat într-un salon nou

În urmă cu puțin timp a fost inaugurată noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie.