Interviu cu ”Panda Elixir” de la RoadKillSoda, despre noul LP "Mephobia": ”E un album electric"

Mihnea Ferezan
Facebook.com

Cea mai bună trupă de stoner rock românească, RoadKillSoda, își invită fanii la Expirat Halele Carol pe 14 noiembrie, la lansarea albumului ”Mephobia”. Cu această ocazie, chitaristul Mihnea ”Panda Elixir” a stat de vorbă cu Mumu despre noul disc.

Pentru cei care nu au mai ascultat până acum, muzica RoadKillSoda înseamnă o colecție de solo-uri uluitoare de chitară susținute de niște tobe zdrobitoare, dar și un bas greu ”ca o piatră”, condimentat de o voce aspră, gravă și pătrunzătoare.

Mai pe scurt, RoadKillSoda este o combinație de rock'n'roll al anilor '70 cu un aer de grunge american prăfuit și ars de soare.

Cristian Matei ”Mumu”: Well, hello, Panda Elixir! De fapt … hai că o să-ți zic Mihnea, n-are rost să mă prefac că-mi sună bine treaba asta cu elixirul. Mi-e destul de greu să îți spun așa. Și oricum, nu prea arăți nici a Panda :) Apropo, de unde nickname-ul asta? Are vreun story sau e doar o nebunie de moment de a ta?

Citește și
Dan, Between Colors
Interviu cu Dan de la Between Colors, despre noul E.P. ”Simulacrum”: ”Nu suntem sănătoși la cap”
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Mihnea ”Panda Elixir”: Yup. La un moment dat am început să îmi pierd din pigmentul de pe față și mi-a mai rămas doar în jurul ochilor. De unde .. arăt că un panda. Completarea cu Elixir, a venit de la un amic chitarist, o fi o treaba cu prea multe solouri. :))

Cristian Matei ”Mumu”: Hai că mai e puțin și am terminat și cu 2017. Îl trecem la "ani buni" sau la din aia nasoi? Cum a fost anul asta pentru tine și pentru RoadKillSoda?

MihneaA fost un an important pentru RkS, pentru că am avut ocazia să finalizăm albumul nr 5, ”Mephobia”. E un album electric, primul în formula asta, un album de care personal sunt foarte mulțumit. Am reușit să înregistrăm exact ce și cum ne-am dorit. Am avut în ianuarie un turneu de 21 de zile în Grecia și am avut parte de niște concerte foarte faine de-a lungul anului, atât în țară cât și în afară ei. Mi-aș fi dorit să avem mai multe concerte, dar asta îmi voi dori întotdeauna. Sunt dependent de cântatul live.

Cristian Matei ”Mumu”: Poți să îmi spui care a fost cel mai mișto lucru care ți s-a întâmplat anul acesta, ca muzician? Nu știu, poate o cântare, poate un anumit moment cu fanii….sau vreo piesă mai specială.

MihneaCel mai mișto moment a fost clar întâlnirea cu Brant Bjork, un muzician din scena noastră, a cărui sunt fan, și pe care îmi doream să îl cunosc. Am avut ocazia asta la cântarea din Grecia din august, de la festivalul Los Almiros, unde și RkS și Brant Bjork au cântat. Good times, good vibes.

Cristian Matei ”Mumu”: Însă discuția noastră are, de fapt, un motiv foarte important: lansarea albumului "Mephobia", într-un concert care va avea loc la București pe 14 noiembrie. Hai să povestim puțin despre acest disc - pentru că da, va fi și în format vinyl, pentru colecționari. Cum crezi că este acest album față de "Oven sun", să zicem, de acum 4 ani.

Mihnea: Mult mai matur. Cred că acești 4 ani nu au trecut degeaba. Am avut o groază de concerte, înregistrări și timp să vedem ce merge, ce nu merge, să cizelăm sunetul, să mai încercăm/achiziționăm o groază de scule vintage, iar la final să atingem în sfârșit sound-ul pe care îl aveam în cap de la început. Din punct de vedere compozițional, cred că este albumul electric cu sound-ul cel mai coeziv din ce am înregistrat până acum. Am avut plăcerea de a înregistra și colabora cu Adrian Despot și Sorin Tănase de la Vița de Vie și asta a ajutat foarte mult. Sunt niște muzicieni extraordinari care au înțeles exact ce ne doream să scoatem din acest album.

Colaborarea, ca și în trecut cu Universal, ne-a dat libertatea și ne-a permis să scoatem acest album așa cum trebuie, și pe format vinil, necomprimat aiurea, astfel încât deși e un album cu playtime de 55 de minute, va fi dublu vinil. Îmi permit să spun că nu s-au făcut nici un fel de compromisuri cu acest album și sper sincer că acest lucru se va vedea, dar cel mai important se va auzi atunci când iese.

Cristian Matei ”Mumu”: Aveți 11 piese pe album, cu nume scurte, că niște palme peste față: Prometheus, Bipolar, Consequences, Easy, Casualty, Legless, Order, Dip, Backhander, Tonight și Trust. V-a supărat cineva? Așa parcă îmi pare cu titlurile astea. Sper că aveți și o "baladă" printre titlurile astea..

MihneaEste într-adevăr un album în forță. Nu prea ai timp să respiri când îl asculți. Numele și versurile pieselor sunt date în urma experiențelor noastre de până acum. Supărări nu sunt direcționate către cineva anume, cât cred că cel mai important e faptul că resimțim cât de multe lucruri vrem să facem cu RkS, unde vrem să ajungem, faptul că în linii mari depinde doar de noi, și cel mai mult de răbdarea noastră, și în vremurile în care trăim cât de dificil este să îți menții capul sus, după diverse dezamăgiri. Dar din fericire, reacția noastră la asemenea situații este să ne îmbărbătăm și să ieșim de 10 ori mai puternici peste orice întâmplare nefericită.

Cristian Matei ”Mumu”: Până la urmă, ce înseamnă "Mephobia"? Și cine este fata aia aproape dezbrăcată de pe coperta albumului? De ce ați pedepsit-o așa?

Mihnea: Mephobia înseamnă și citez din urban dictionary: “Frica de a deveni atât de bun, încât întreagă lume nu îi poate face față și sucombă.” Fata de pe copertă este un model. Povestea din spatele coperții e mai amplă decât prima interpretarea peiorativă/trivială. Pentru noi, ea este muza, ea este muzica pe care o facem. Și este o luptă constantă cu ea. Nu vrei să îți scape din mâini inspirația, nu?

Cristian Matei ”Mumu”: Am și eu o curiozitate, dacă nu te superi. În general, noi ăștia, ascultătorii și presa, punem etichete trupelor, ca să știm în ce oală le băgăm din punct de vedere muzical, să ne fie nouă mai ușor să le deosebim. În cazul RoadKillSoda, de cele mai multe ori s-a spus că e "stoner rock" ori "stoner metal". Tu cum vezi treaba asta? Te deranjează etichetele astea? Crezi că s-ar potrivi alt "tag" în cazul RKS?

Mihnea: Cred sincer că stoner-ul este o influență mare pentru noi. Dar în același timp și grunge-ul este, și în egală măsură și rock’n’roll-ul. Este un amalgam de influențe pe care le redăm în stilul nostru. Și e fain să te joci cu influențele tale. Cred că cel mai ușor pentru un public larg, suntem o trupa de rock’n’roll și good vibe.

Cristian Matei ”Mumu”: La final, spune-mi te rog ce fel de show vom avea parte pe 14 noiembrie la Halele Expirat Carol din București? Cumva …. "ragged T-shirts, tattoos, beards, booze & naked chicks"?? Că așa scrie pe pagină voastră de Facebook, la descrierea trupei.

Mihnea: Exact asta ar fi definiția. Vom cânta integral albumul nou, după care vom avea un setlist de piese deja cunoscute. Va fi un show complet, incluzând și vizual pe lângă partea de sunet. Va fi un bal rock’n’roll ca în vremurile bune. Cred că pe dată de 14 trebuie să veniți cu mintea deschisă, cu urechile odihnite și cu chef de petrecere. Pentru că va fi o petrecere nebună.

Cristian Matei ”Mumu”: Mulțumesc pentru că ți-ai rupt din timpul tău că să răspunzi la aceste întrebări. Dacă vrei să mai spui ceva, te rog …

Mihnea: Mulțumesc foarte mult pentru interesul acordat. Sper să ne vedem în număr cât mai mare la lansare. E o muncă de un an, care se materializează într-o singură seară. E cadoul nostru adus fanilor și ne dorim foarte mult să ne bucurăm de această reușită alături de ei. So…. Ne vedem pe 14 noiembrie în club Expirat, la lansarea RoadkillSoda - ”Mephobia”. 

Mai multe detalii despre evenimentul de lansare sunt disponibile pe pagina de Facebook a evenimentului.

ROADKILLSODA online:

- Facebook

- Youtube

- Vevo

RoadKillSoda înseamnă:

- Mircea Petrescu "Hotshot Eagle" - voce
- Mihnea Ferezan "Panda Elixir" - chitări
- Victor "Vava" Ferezan - bas
- Mihai Nicolau "Baby Jesus" - tobe

@CristianMatei

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
RoadkillSoda a lansat videoclipul “Prometheus”. Concert de lansare a noului album pe 14 noiembrie
RoadkillSoda a lansat videoclipul “Prometheus”. Concert de lansare a noului album pe 14 noiembrie

Trupa RoadkillSoda a lansat un nou single. "Prometheus" este primul extras de pe noul album, intitulat "Mephobia", care va fi lansat pe 14 noiembrie în Expirat Halele Carol.

Interviu cu Dan de la Between Colors, despre noul E.P. ”Simulacrum”: ”Nu suntem sănătoși la cap”
Interviu cu Dan de la Between Colors, despre noul E.P. ”Simulacrum”: ”Nu suntem sănătoși la cap”

Una dintre trupele românești din ”noul val” al scenei metal, BETWEEN COLORS, are un eveniment foarte important sâmbătă, 11 noiembrie, în clubul Quantic din București.

SoundArt Festival 2018. Somali Yacht Club și Need vin la cel mai mare eveniment de stoner rock din România
SoundArt Festival 2018. Somali Yacht Club și Need vin la cel mai mare eveniment de stoner rock din România

Somali Yacht Club (stoner, UA) și NEED (prog, GR) confirmă prezența la SoundArt Festival 2018 alături de Klimt 1918, Koneskin și Methadone Skies. 

White Walls concertează alături de Breathelast, W3 4R3 NUM83R5, COD și Adi Tăbăcaru
White Walls concertează alături de Breathelast, W3 4R3 NUM83R5, COD și Adi Tăbăcaru

După un an 2017 plin de turnee, trupa constănțeană WHITE WALLS încheie seria concertelor cu un eveniment ca între prieteni – „One Night With Friends For A While”, pe 25 noiembrie, în club Fabrica din București.

Trupa RoadKillSoda lansează albumul “Mephobia” pe 14 noiembrie, la Expirat Halele Carol
Trupa RoadKillSoda lansează albumul “Mephobia” pe 14 noiembrie, la Expirat Halele Carol

Cea mai bună trupă de stoner rock din România, RoadKillSoda, a dezvăluit coperta noului album, intitulat "Mephobia", și a dat detalii despre evenimentul de lansare a noului material discografic.

Recomandări
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul

Liderii sud-coreean şi român s-au angajat să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă să se impună ca al patrulea exportator de armament din lume.

Prima reacție a lui Iohannis, după retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu: „Nu este un mare succes al coaliţiei”
Prima reacție a lui Iohannis, după retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu: „Nu este un mare succes al coaliţiei”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în Coreea de Sud, că decizia de a retrage candidatura lui Cătălin Cîrstoiu şi a veni cu caniddaţi separaţi la Primăria Capitalei nu este, în mod cert, un mare succes al coaliţiei.  

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.