Farfarello, trupa lui Mani Neumann, fost violonist la Phoenix, sustine 2 concerte consecutive in Bucuresti

Ultimul update: Joi 23 Februarie 2017 07:04
Data publicarii: Luni 20 Februarie 2017 16:12
Categorie: Concerte
Farfarello

Mani Neumann, fost violonist al legendarei trupe Phoenix, va sustine 2 concerte la Clubul Taranului din Bucuresti: sambata, 25 februarie, de la ora 22.00, si duminica, 26 februarie, de la ora 21:00.

Mani Neumann - neamtul cu „suflet de roman“ - il va avea alaturi pe scena pe chitaristul Ulli Brand, partenerul sau muzical de peste 37 de ani si Ulli Hedeilberg la brass.

Nemtii vor fi acompaniati si de doi muzicienii romani: Eugen Amarandei (bass) si Gabriel Balasa (percutie).

Membrii fondatori ai trupei Farfarello, Mani Neumann (vioara, blockflöte) si Ulli Brand (chitara), isi invita fanii sambata si duminca intr-o “calatorie muzicala prin propria lor istorie”.

Ethno, jazz, rock si clasica sunt stilurile care pot reda putin din culoarea muzicala farfarello. Ei vor interpreta melodii de pe noul lor album "ZeitZone", lansat in 2016 in Germania, dar si lucrari aparute pe discurile mai vechi.

Grupul combina folclorul est‐european cu jazzul, rockul si muzica clasica, pe ritmuri moderne cu acorduri de vioara si chitara. Cu 20 albume la activ si peste 4.000 de concerte in intreaga lume, trupa germana si-a castigat fani oriunde a concertat.

Concertele grupului german Farfarello din Clubul Taranului Roman inchid turneul sustinut in Romania.

Un bilet la concertul Farfarello costa 30 de lei, disponibil la intrare, in seara evenimentului cat si in avans la Clubul Taranului Roman.

Mani Neumann, supranumit in Germania Der Teufelsgeiger („Violonistul Diavolului“), este un maestru al viorii si blockflöte.

Este cunoscut in Romania si ca urmare a activitatii sale de violonist in legendara formatie Phoenix (din 1978 pana in 2008), pentru care a fost recompensat de Presedintele Romaniei cu ordinul „Meritul cultural“ in grad de Cavaler. Din 1982 si pana astazi canta impreuna cu Ulli Brand in formatia Farfarello.

Ulli Brand este considerat unul dintre cei mai buni chitaristi din Europa, fiind recunoscut pentru stilul sau unic in care interpreteaza muzica la chitara acustica cu 6 si 12 corzi.

Specialitatea lui este chitara acustica, pe care o combina cu “diferite efecte de ecou polifonice”. Ulli face ca sunetul Farfarello sa fie unic, reusind cu o singura chitara acustica, sa “tina” atat armonia, cat si bassul.

Ulli Brand mai evolueaza si in trupa Aerotones, un cvartet de muzicute, unde, pe langa chitara, canta la muzicuta si voce.

@CristianMatei

Farfarello Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

The Chick Corea Elektric Band, in premiera in Romania, pe scena JazzTm. Accesul la festivalul din Timisoara este gratuit

The Chick Corea Elektric Band, in premiera in Romania, pe scena JazzTm. Accesul la festivalul din Timisoara este gratuit

David Garret

David Garrett, iubit în România. "Violonistul diavolului” va reveni la București în iunie 2018

Trupa românească de folk-metal AN THEOS își lansează al 3-lea album: ”Spre cer”

Concert acustic Phoenix și expoziție cu fotografii nepublicate din arhiva personală a lui Nicu Covaci

Trupa Kreator va concerta în ianuarie 2018 la Bucureşti, în turneul ”Gods of Violence”

Un concert care nu trebuie ratat de fanii stoner/psychedelic rock: Sinoptik, în București

Trupa Am Fost La Munte și Mi-a Plăcut își lansează primul album, printr-o serie de concerte

Black Sabbath

Două filme-concert ajung în România: David Gilmour "Live at Pompeii" și Black Sabbath "The End of the end"

Trupa Therion va concerta la București în 2018

Festival de rock alternativ organizat la malul mării. Vița de Vie şi Moonlight Breakfast, printre artiști

Lacuna Coil şi Cellar Darling, trupă formată din foştii membri Eluveitie, concertează la Bucureşti

Posada Rock 2017, cel mai important festival concurs pentru underground-ul românesc. LIVE: Soen, Evergrey, Dirkschneider

UNTOLD a luat sfârșit. Tânăr: „E un fel de Crăciun în august"