(P) "De meseriile noastre, mereu va fi nevoie". Mesajul prin care Bucegi cere sprijin si respect pentru scolile de meserii

meserii, Romania

Ca urmare a celui mai recent studiu despre statutul meseriilor din Romania, berea Bucegi lanseaza programul "Meserii pentru Romania", prin care isi propune sa sustina scolile postliceale.

Peste 53% dintre tinerii cu varste intre 18 si 24 de ani ar alege un "guler albastru" in cariera. Tinerii au inteles insa si ca o meserie se invata cel mai bine in scoli, iar "Meserii pentru Romania" sustine exact aceasta latura atat de importanta pentru dezvoltarea tarii.

In timp ce peste 60.000 de tineri se lupta pentru o diploma de BAC in sesiunea de toamna, iar multi dintre cei care l-au picat deja s-au inscris pentru ajutorul de somaj, pe piata locurilor de munca sunt peste 15.000 de slujbe ce se adreseaza celor cu studii medii si profesionale.

Cea mai mare problema insa este cea a muncitorilor necalificati, a treia cea mai frecventa ocupatie, dupa agricultori si vanzatori. Diferenta intre muncitor necalificat si un muncitor cu o scoala profesionala inseamna prestigiu, conditii mai bune si un salariu mai mare.

"Prin proiectul «Meserii pentru Romania», reamintim romanilor importanta pe care meseriile si meseriasii buni o au pentru dezvoltarea societatii. Vrem sa ii incurajam si sustinem pe tinerii de astazi care s-ar orienta catre o meserie, chiar daca asa-zisa categorie a «gulerelor albastre» nu intra in topul profesiilor respectate de romani", a declarat Narcis Horhoianu, Director de Marketing HEINEKEN Romania, compania care are in portofoliu berea Bucegi.

Citește și
bani, meserii, it, calculator
"Cartea si partea" in confictul dintre generatii. De ce parintii si copiii lor vad viitorul diferit
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

In perioada 22 septembrie – 17 octombrie, pe platforma www.meseriipentruromania.jaromania.org pot fi inscrise unul sau chiar mai multe proiecte care pot creste calitatea actului educational. Cei trei castigatori vor fi anuntati in intervalul 27-31 octombrie, dupa ce un juriu va evalua aplicatiile cu o saptamana inainte. Proiectele vor fi apoi implementate in scoli. Regulamentul concursului si alte detalii legate de acest proiect pot fi consultate pe site-ul: www.meseriipentruromania.ro.

Programul este implementat in colaborare cu organizatia non-guvernamentala Junior Achievement si se adreseaza claselor cu tineri peste 18 ani. Trei dintre aceste scoli vor primi, in urma unui concurs de proiecte, finantare din partea Bucegi in valoare de 97.500 de lei, pentru fiecare dintre proiectele castigatoare.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
De ce scoala face ca meseria sa fie cu adevarat o bratara de aur. Solutia pentru problema
De ce scoala face ca meseria sa fie cu adevarat o bratara de aur. Solutia pentru problema "muncitorilor necalificati"

In 2014, nu mai traim intr-o lume in care meseriile se pot practica "dupa ureche". 2 din 3 romani inteleg asta si cred ca o meserie se invata "la scoala", se arata in studiul "Meserii pentru Romania", realizat de D&D Research impreuna cu berea Bucegi.

"Cartea si partea" in confictul dintre generatii. De ce parintii si copiii lor vad viitorul diferit

Cata parte iti mai aduce cartea in zilele noastre? Aceasta este intrebarea care ii imparte pe romani in doua, potrivit unui studiu realizat de D&D Research impreuna cu berea Bucegi.

Mirajul diplomei de la facultate pe care trebuie sa o
Mirajul diplomei de la facultate pe care trebuie sa o "bifezi" in viata. Cum te poti descurca insa si fara ea

“Fara diploma, nu esti bagat in seama”. Cel putin pentru 37,7% dintre romani, acesta pare sa fie motto-ul dupa care isi ghideaza viata, potrivit studiului “Meserii pentru Romania”, realizat de D&D Research impreuna cu berea Bucegi.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.