Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Scoala Centrala din Bucuresti, in pericol de prabusire!

Embed:

Mai multi elevi si profesori sunt gata sa organzeze un miting in speranta ca autoritatile vor intelege cat de grava este situatia la Scoala Centrala din Bucuresti.


Starea de degradare in care se afla cladirea, dar si vecinii care vor sa ridice cladiri turn, ameninta edificiul ce nu a fost consolidat in 160 de ani.

Elevi si profesori, dar si reprezentanti ai societatii civile, cu totii incearca sa apere Scoala Centrala, monument istoric de interes national. Sunt gata sa iasa in strada pentru ca imobilul sa ramana intreg.

Ne este teama pentru cladirea noastra. Uitati- va ca de la gardul scolii nu sunt nici 10 -12 metri pana unde vor sa cosntruiasca.Maria Lef, director Scoala Centrala

Scandalul a pornit printre altele si din cauza faptului ca la mica distanta se ridica o constructie cu 12 etaje. Legea spune ca in cazul monumentelor istorice ar trebui sa existe o zona de protectie de 100 de metri. Surprinzator, insa, reprezentantii Ministerului Culturii sunt de parere ca protectie nu inseamna neaparat sa nu ridici blocuri.

Reprezentantii Primariei Sectorului 2 sustin contrariul.

Directorul firmei care ridica aceasta cladire noua spune ca a oprit lucrarile pana in martie din ratiuni financiare, dar ca are toate aprobarile.

Pe de alta parte, profesorii de la Scoala Centrala se plang si ca din 1856 incoace imobilul nu a fost consolidat niciodata. Banii exista, doar ca Primaria Capitalei nu ar fi organizat o licitatie.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 10 Decembrie 2008
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed