Vlad Cosma NU s-a prezentat la audieri în cazul reclamațiilor împotriva DNA, depuse chiar de el

×
Codul embed a fost copiat

Vlad Cosma trebuia să fie audiat marți de procurorii parchetului general în urma plângerilor pe care le-a depus împotriva a patru procurori DNA Ploieşti.

Doar ca fostul deputat nu s-a prezentat şi i-a anunţat pe anchetatori că este prea obosit să depună mărturie, după procesul maraton de luni.

A stat mai bine de 7 ore la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a avut ultimul termen în procesul în care a fost condamnat - în prima instanţă - pentru corupţie.

Ca să se apere, în sala de judecată, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova a încercat să explice într-o manieră aparte ce l-a făcut să semneze în 2012, fără licitație, contracte cu mai multe firme pentru deszăpezirea din județ.

"Dumnezeu mi-a dat dreptate, tornada de zăpadă din 2012 m-a prins pregătit."

Citește și
Andreea Cosma, Vlad Cosma
Sentința în procesul familiei Cosma, pe 5 martie. Vlad a cerut înjumătățirea pedepsei
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Acest argument l-a făcut pe judecător să remarce ironic: "Știm, e vorba de zăpezile din Kilimanjaro care au venit în Prahova" .

Înainte de acest ultim termen, Cosma i-a acuzat pe anchetatori de abuzuri și a declanșat atacul la adresa DNĂ, numit de şefa Direcţiei... un "festival disperat al inculpaților".

Cosma le-a cerut judecătorilor să-i înjumătățească pedeapsa de 5 ani de închisoare, dacă va fi condamnat definitiv.  Fostul deputat spune că unul dintre denunțurile făcute de el la DNA s-ar fi concretizat cu un dosar de anvergură.

Cererea vine după ce fostul parlamentar i-a acuzat pe anchetatori de abuzuri și a declanșat atacul la adresa DNA, numit de şefa Direcţiei un "festival al inculpaților".

În jurul orei 21:00, fostul deputat Vlad Cosma a plecat de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fără să facă prea multe comentarii.

Vlad Cosma, fost deputat, inculpat: "Am spus tot ce era nevoie să spun în vederea apărării mele. Şi foarte importat că ultimul martor al acuzării a avut curaj să spună cu subiect şi predicat adevărul, faptul că nu ne-a dat bani, ceea ce noi am susţinut timp de 4 ani."

Alături de el, a fost şi sora lui, deputata Andreea Cosma.

Andreea Cosma: ”Am plâns în sală pentru că au suferit patru ani din cauza procurorului Negulescu, procurorului Onea şi procuroarei Diaconu care au făcut acest dosar. Este o poveste foarte tristă.”

Vlad Cosma a apărut luni la procesul în care este acuzat alături de tatăl său de fapte de corupţie, ca să arate că nu a fugit din ţară, aşa cum l-au suspectat unii.

Vlad Cosma: ”Va cântări doar adevărul.

Vlad Cosma părăsise România acum câteva săptămâni şi, din straintate, a făcut publice o serie de înregistrări în care s-ar auzi vocile unor procurori de la DNA Ploieşti, despre care susţine că ar fi falsificat probe.

În procesul care a avut ieri ultimul termen, Vlad Cosma se consideră nevinovat de trafic de influenţa - acuzaţie pentru care, în primă instanţă, a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

Vlad Cosma"Nu-mi este teamă de nimic, din acest considerent mă aflu aici."

Al doilea inculpat din dosar este Mircea Cosma, fostul preşedinte al consiliului judeţean Prahova, tatăl lui Vlad. Şi el a fost condamnat de prima instanţă la 8 ani de închisoare şi se consideră nevinovat. Pentru cei doi, tată şi fiu, a vorbit în faţa presei Andreea Cosma.

Andreea Cosma: "Eu sunt sora lui Vlad Cosma şi fiica lui Mircea Cosma, deci e normal să fiu alături de famiia mea. În al doilea rând, sunt deputat ales de Prahova, iar eu ca deputat, pe lângă că îmi apăr familia, apar drepturile şi libertăţile cetăţenilor din România."

Deputata Andreea Cosma nu are nicio calitate în acest proces, dar este judecată într-o altă cauză, pentru mai multe acuzaţii de corupţie. Referitor la dosarul ei, Andreea a susţinut că procurorul care o anchetă i-a făcut avansuri.

Andreea Cosma: ”Aveam două variante, să mă duc la puşcărie sau să-i răspund lui Mircea Negulescu. Dvs. ce aţi fi făcut? Am încercat să am o relaţie cu un om care era inuman ca să poată să fie atât de uman ca să nu mă arunce în puşcărie pe nedrept."

În ceea ce priveşte scandalul provocat de fratele ei, Vlad Cosma, care îi acuză pe procurorii DNA Ploieşti că au falsificat probe în dosarul lui Sebastian Ghiţă, Andreea a avut o explicaţie halucinantă.

Andreea Cosma: "Păi, dacă dvs aţi avea o soră şi ar vrea să o bage la puşcărie nişte procurori, dumneavoastră ce aţi face? E simplu."

De altfel, Vlad Cosma este martor în 12 dosare la DNA Ploieşti şi, în unele dintre ele, a făcut şi denunţuri.

Vlad Cosma le-a cerut judecătorilor Instanţei Supreme chiar inainte ca tatăl sau să dea ultima declaraţie în acest proces să îi ia în calcul că el a făcut denunţuri ce au fost valorificate în dosare penale de răsunet şi că vrea să beneficieze de pe urma lor. Ceea ce ar însemna o reducere a pedepsei - în cazul în care va fi condamnat - la jumătate.

Şi nu doar atât: Vlad Cosma a pus la dispoziţia instanţei un stick pe care s-ar afla înregistrarea unei discuţii pe care a purtat-o cu unul dintre procurorii de caz. Vrea să demonstreze că au fost de rea credinţă şi nu ar exista motive să fie condamnat definitiv. Verdictul în acest scandal de corupţie va fi dat în 5 martie.

Articol recomandat de sport.ro
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
Citește și...
Ponta susţine că Vlad Cosma a fost pus să dea o declaraţie falsă împotriva lui
Ponta susţine că Vlad Cosma a fost pus să dea o declaraţie falsă împotriva lui

Acuzaţii grave ale fostului premier.

Sentința în procesul familiei Cosma, pe 5 martie. Vlad a cerut înjumătățirea pedepsei
Sentința în procesul familiei Cosma, pe 5 martie. Vlad a cerut înjumătățirea pedepsei

Fostul deputat Vlad Cosma le-a cerut luni judecătorilor să-i înjumătățească pedeapsa de cinci ani dată de prima instanță, dacă îl vor condamna definitiv.

Kovesi, despre cum a reușit Vlad Cosma să înregistreze în sediul DNA Ploiești
Kovesi, despre cum a reușit Vlad Cosma să înregistreze în sediul DNA Ploiești

Procurorul-şef al DNA a declarat miercuri că fostului deputat Vlad Cosma, martor cu identitate protejată într-o cauză, i s-a ridicat protecţia în cursul zilei de luni, pentru că şi-a devoalat singur faptele pe care le-a dat în declarații.

Recomandări
Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare
Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci ani de detenţie pentru luare de mită.  

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.