Procurorii DNA au trimis în judecată societatea Tel Drum și reprezentanți ai firmei

Ultimul update: Miercuri 27 Decembrie 2017 19:47
Data publicarii: Miercuri 27 Decembrie 2017 14:55
Categorie: Justitie

Aproape de final de an, Direcția Națională Anticorupție face un ”cadou” neașteptat firmei Tel Drum, despre care procurorii cred că este controlată din umbră de Liviu Dragnea.

Dosarul în care compania este acuzată de fraudă cu fonduri europene a fost trimis în judecată, iar anchetatorii spun că 3 reprezentanți ai Tel Drum ar fi păgubit bugetul Uniunii Europene cu aproape un milion de euro.

Anchetatorii spun că, în 2015, șefii companiei TEL DRUM din Alexandria ar fi obținut fonduri europene nerambursabile, ilegal, pentru cumpărarea unei stații mobile de mixturi asfaltice.

Ca să primească banii, susțin procurorii, cei trei suspecți ar fi trucat licitația prin care trebuia cumpărat utilajul, astfel încât câștigătoare să iasă o anumită firma.

DNA: "Au simulat procedura de atribuire, reprezentanții Tel Drum SA fiind în realitate cei care au negociat prețul și condițiile achiziției utilajului de la firma furnizoare, în timp ce WFA Impex SRL a fost doar un interpus scriptic în procedură;"

Fostul prefect de Teleorman Teodor Niţulescu, la DNA

După ce firma a câștigat, Tel Drum a plătit mai multe servicii care nu erau necesare. Procurorii dau ca exemplu serviciile de amenjare a terenului pe care trebuia montat utilajul. S-au plătit 200.000 de lei, cu toate că locul respectiv era deja betonat.

În plus, Tel Drum ar fi achitat către aceeași societate "suma de 560.000 lei pentru montaj asistență (deși acesta se făcea sub îndrumarea furnizorului principal și cu muncitorii de la Tel Drum SĂ) și suma de 871.840 lei pentru cheltuieli diverse și neprevăzute."

Practic, susțin procurorii, TEL DRUM ar fi majorat artificial prețul uilajului achiziționat prin licitația trucată, pentru a obține mai mulți bani de la uniunea europeană.

Procurorii anticorupție au pus și sechestru pe conturile firmei Tel Drum pentru recuperarea prejudiciului de aproape un milion de euro și au cerut instanței către care au trimis dosarul, să mențină sechestrul.

TEL DRUM consideră acțiunea DNA ca rău voitoare și precizează că ”TEL DRUM SA a devenit o firma integrată în spațiul Uniunii Europene și a plătit până în prezent taxe și impozite în valoare de peste 50 de milioane de euro, iar ușurința cu care se decide falimentarea acestei societăți pentru o presupusă neregulă de mai puțin de 1 milion de euro, este o dovadă în plus de gravă neglijență și rea credință din partea procurorului de caz."
 

Procurorii au blocat conturile Teldrum în primul dosar penal ce vizează compania din Teleorman

Procurorii au blocat conturile Teldrum în primul dosar penal ce vizează compania din Teleorman

Dan Radu Rusanu

Fostul președinte al ASF Dan Radu Rușanu dă statul român în judecată pentru 6,5 milioane de lei

Familia poliţistului Gigină s-a plâns că ancheta durează prea mult. Reacţia DNA

Liderul PSD Neamț, Ionel Arsene, sub control judiciar. Olguța Vasilescu: ”Un nou abuz DNA. Câte mai tolerăm?”

Legile Justiției din România, discutate în Parlamentul European

CCR: Probele obținute în mod nelegal și declarate nule trebuie înlăturare din dosare

Dinu Pescariu şi Claudiu Florică, citaţi la DNA într-un nou dosar

daune, magazin, punga, rupta, picior rupt, judecata

Pățania unei românce care a dat în judecată magazinul unde a suferit un accident din cauza unei pungi

Președintele PSD Neamț a fost reținut de DNA. Este acuzat că ar fi primit 100.000 euro

CSM a avizat negativ imunitatea aleşilor la acuzaţii de corupţie

Deputatul PNL Roberta Anastase a fost audiată la DNA în calitate de martor

Decizie finală în dosarul ginerelui lui Băsescu, avocatul Radu Pricop

România, condamnată din nou la CEDO. Trebuie să plătească 12.000 de euro unei familii