Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

"V to V", sistemul care ar reduce considerabil numarul accidentelor in trafic. Inventia, obligatorie in SUA

Embed:

Autoritatile americane au dat unda verde unui proiect menit sa reduca numarul accidentelor din trafic. Elementul central e un sistem ce le permite masinilor sa comunice intre ele. Anumite vehicule au fost dotate deja cu aceasta tehnologie.

Tehnologia "V to V" le permite masinilor sa comunice intre ele pe timpul deplasarii si sa il avertizeze pe sofer in legatura cu riscul unei coliziuni. Iar asta cu mult inainte ca omul de la volan sa isi dea seama de pericol.

ANTHONY FOXX, secretarul transporturilor: "Vrem ca aceasta tehnologie sa fie implementata cat mai repede posibil."

Cu ajutorul sistemului "V to V", vehiculele au posibilitatea de a face schimb de informatii - precum viteza si directia - de mai multe ori intr-o secunda. Gratie acestui trafic accelerat de date, masina il poate anunta pe sofer daca poate schimba in siguranta benzile.

In plus, poate detecta eventuale obstacole, moment in care activeaza franarea de urgenta.

Vehiculele dotate cu aceasta tehnologie pot sa comunice si cu semafoarele, asa ca soferul va afla in cat timp se va schimba culoarea. Sistemul ar urma sa devina obligatoriu in Statele Unite, in etape, in urmatorii ani. Inainte de asta, proiectul va ajunge insa in dezbatere publica. Exista temeri ca tehnologia este vulnerabila in fata unor atacuri cibernetice si incalca viata privata.

Indistria auto va fi cea care va suporta costurile acestei schimbari, iar primele estimari vorbesc de 100 de dolari in plus, pentru fiecare vehicul.

Rezultatul va merita fiecare banut, spun oficialii americani, care estimeaza ca tehnologia va preveni aproape 80% din accidentele rutiere din Statele Unite.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 12 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: sistem auto, inventie, tehnologie, V to V,
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed