Omul de afaceri din Cluj care a plimbat cu limuzina 20 de tineri: au avut 15 min sa-l convinga sa investeasca in ideea lor

Ultimul update: Vineri 23 Iunie 2017 07:16
Data publicarii: Marti 20 Iunie 2017 19:23
Categorie: Smart things

Zeci de lideri mondiali, din industria IT, dar si tineri antreprenori, sunt in aceste zile la Cluj, la unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din Europa de Est.

Astfel, cei care au idei indraznete, au ocazia acum sa isi gasesca investitori. De pilda, directorul unei firme locale i-a invitat la o plimbare cu o limuzina electrica si i-a ascultat pe rand.

20 de tineri din cei 70 inscrisi au avut 15 minute la dispozitie ca sa il convinga pe omul de afaceri ca merita sa investeasca in ideea lor. Suma pusa la bataie trece de 3 miloane de euro.

Investitorul este Voicu Oprean. Are 46 de ani si conduce una dintre cele mai importante companii de IT din Romania cu peste 600 de angajati. La sfarsitul lui 2016 afacerea sa era evaluata la 23 de milioane de euro.

Voicu Oprean, CEO Companie IT: "Tot ce vreau este sa lansam acesti antreprenori sa faca primii pasi in afacere si sa aiba alaturi de cineva care sa ii poata ajuta."

Aplicatiile care va ajuta sa selectati cele mai spectaculoase poze din vacanta, pentru a le posta pe retelele de socializare

Cititi aici: Cine este Voicu Oprean

La Techsylvania a avut loc si un maraton in care 16 echipe au avut la dispozitie 24 de ore sa isi puna in practica ideile. De exemplu, patru tineri au facut un dispozitiv care il atentioneaza pe utilizator daca sta intr-o pozitie gresita pe scaun.

Inventia lor s-a clasat pe locul al 3-lea. Pe primele locuri au fost dispozitivul care transforma casa intr-una inteligenta si bastonul cu senzori pentru nevazatori.

 

iLikeIT. Versiunea 2.0 a aplicatiei DSU vine cu harti, sfaturi si alerte, in caz de cutremure, inundatii si accidente

iLikeIT. Versiunea 2.0 a aplicatiei DSU vine cu harti, sfaturi si alerte, in caz de cutremure, inundatii si accidente

fitness

iLikeIT. Fitness în faţa calculatorului. Platforma online creată de doi campioni români

Germania interzice smartwatch-urile pentru copii şi sfătuieşte părinţii să le distrugă

A apărut site-ul statulparalel.ro. ”Sunt cei care îsi bat joc de tine”

iLikeIT. Cele mai bune mașini electrice. Renault Zoe are o autonomie de 400 de km

iLikeIT. Jocul săptămânii este Football Manager 2018 de la SEGA

iLikeIT: Cele mai bune recomandări de biciclete și trotinete electrice

robot

iLikeIT. Unde se organizeaza expoziții cu roboți pentru educația copiilor, dar și ateliere gratuite de robotică