Targul de iahturi din Dubai. Cum arata ambarcatiunea de 20 de mili. de euro cu cinematograf la interior si piscina exterioara

Ultimul update: Sambata 05 Martie 2016 07:01
Data publicarii: Miercuri 02 Martie 2016 08:44
Categorie: Internaţional

Pretul petrolului a luat-o la vale, dar asta nu inseamna mai putin rasfat in Emiratele Arabe Unite. Targul de iahturi care si-a deschis recent portile in Dubai ofera chiar o demonstratie in acest sens.

Producatori din 55 de tari au prezentat publicului peste 450 de modele de ambarcatiuni, siguri ca vor avea cui sa le vanda. Asta desi pretul unui iaht de lux rar scade sub... 10 milioane de euro!

O companie olandeza le prezinta seicilor din Emirate cel mai mare iaht de la targ. Asya are 47 de metri lungime si doua motoare puternice. De designul interior s-a ocupat o firma de renume din Londra.

Sara Gioanola, reprezentant Hessen: "Clientii din Orientul Mijlociu vor ambarcatiuni cu spatiu generos. Anul viitor vom scoate pe piata o ambarcatiune cu o lungime de peste 80 de metri."

Un constructor italian a adus in Emirate iahtul Aratuga. Ambarcatiunea are 42 de metri lungime, un cinematograf la interior si o piscina exterioara. Nu este de mirare asadar ca pretul trece de 20 de milioane de euro. Compania este convinsa insa ca va gasi usor un cumparator. Iar organizatorii evenimentului ii dau dreptate.

Cel mai mare iaht din lume a fost construit in Germania pentru un miliardar rus. Cum arata "super-iahtul" cu 8 etaje

Saeed Hareb, organizator: "A fost inaugurat un nou canal in Dubai, iar asta va creste cererea pentru ambarcatiuni. Este in proiect si un nou port ce va putea primi 400 de vase."

Estimarile arata ca piata ambarcatiunilor de lux din Orientul Mijlociu a crescut in fiecare dintre ultimii 6 ani, cu aproape sase procente.

Erwin Bamps, reprezentantul companiei Gulf Craft: "In special in Emirate, exista o comunitate foarte mare de persoane care adora sa navigheze. Nu fac asta doar pentru a se afisa cu cea mai noua achizitie. Pentru acesti oameni este un mod placut de a-si petrece timpul liber."

Din oferta nu lipsesc, bineinteles, iahturile care au inclus in pret un submarin. Dar, cei care au deja o ambarcatiune isi pot cumpara separat un asemenea vehicul. Acesta, de pilda, costa doua milioane si jumatate de euro si poate cobori pana la o adancime de 300 de metri. Producatorul spune ca, anul trecut, a vandut 7 bucati unor clienti care il folosesc in activitati de agrement.

Un weekend cu iahtul pe Marea Neagra, alternativa pentru Valea Prahovei. Cat te costa o plimbare pana in Delta Dunarii

Un weekend cu iahtul pe Marea Neagra, alternativa pentru Valea Prahovei. Cat te costa o plimbare pana in Delta Dunarii

Transplant rinich refuzat

Un spital a amânat transplantul de rinichi al unui copil, după ce tatăl a încălcat eliberarea condiționată

O școală catolică din Londra le-a cerut copiilor să se costumeze în sclavi

Donald Trump, cu 600 de milioane de dolari mai sărac

Turiști români, blocați în Egipt, după ce Omnia Turism nu le-a plătit cazarea

George Soros a făcut o donație impresionantă fundației sale

Directorul MI5: Marea Britanie se confruntă cu o amenințare teroristă cum n-a mai văzut

Theresa May

Theresa May: Marea Britanie nu va recunoaște independența Cataloniei

Trump susține că victoria coaliției asupra grupării Stat Islamic i se datorează

Casa Albă: Americanii vor implora ca Trump să fie președinte pentru încă patru ani

Comunitățile de români din Marea Britanie, afectate de Uraganul Ophelia

Preşedintele pro-rus Moldovei riscă suspendarea fiindcă refuză să numească un ministru

Oraş acoperit de spumă, după uraganul Ophelia. Care este explicaţia