Proiectul Mars One. Cine este romanca aflata pe lista celor 100 de candidati selectionati pentru o misiune pe Marte. VIDEO

mars one

Andreea, o romanca in varsta de 34 de ani care locuieste in Canada, a fost inclusa pe lista celor 100 de candidati pentru misiunea spatiala Mars One, ce vizeaza trimiterea in anul 2024 a unui echipaj de astronauti pentru a coloniza planeta rosie.

Mars One, un proiect privat care vizeaza trimiterea primilor oameni pe Marte, a anuntat numele celor 100 de candidati care s-au calificat mai departe dupa cea de-a treia runda de selectie din acest proiect. Doar 40 dintre ei vor intra in programul de antrenament pentru o calatorie pe Marte, finantata prin intermediul unei emisiuni TV de tip reality-show.
Andrea, in varsta de 34 de ani, s-a nascut in Romania, in prezent locuieste in Canada si detine dubla cetatenie romano-canadiana. Ea spune ca este pasionata de tot ce are legatura cu stiinta, in special cu aviatia si explorarea spatiala.

In prezent, ea urmeaza un curs pentru a obtine licenta de pilot autorizat si lucreaza ca analist in industria IT din Canada. Spune ca are un simt al umorului foarte sarcastic si ca adora provocarile. "As vrea sa plec pe Marte pentru ca vreau sa iau parte, in acelasi timp, la istoria si viitorul omenirii. Mi-ar placea sa fac parte din echipa care va construi fundatia unei noi civilizatii pe o noua planeta. E doar o chestiune de timp pana cand omenirea va trebui sa isi gaseasca un nou habitat, pe o noua planeta, iar aceasta misiune reprezinta o oportunitate perfecta", a spus Andreea.

"Cred ca sunt un candidat potrivit pentru aceasta misiune, pentru ca sunt independenta, iubesc provocarile si sunt suficient de incapatanata pentru a nu renunta niciodata in fata problemelor, imi place aventura, imi place sa-mi asum riscuri, sunt curioasa din fire si sunt demna de incredere", a adaugat ea. Ea se declara interesata de pilotarea avioanelor, salturile cu parasuta, calatorii si explorarea planetei, jocul de sah si abordarea problemelor comune intr-o lumina noua. De asemenea, adora desenele animate si tot ce are legatura cu Cosmosul.

Citește și
Robot Marte
NASA va aniversa 11 ani de la aterizarea robotului Opportunity pe Marte. Recordul stabilit de acesta
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali


Cei 100 de candidati ramasi in cursa vor trece de acum inainte prin alte cateva runde de selectie care "se vor concentra pe alcatuirea de candidati care pot sa suporte toate greutatile generate de o asezare umana permanenta pe Marte", au spus coordonatorii proiectului Mars One. Candidatii vor fi antrenati intr-o replica a viitoarei resedinte martiene, in care le vor fi testate aptitudinile si capacitatea de a lucra in echipa.

In final, 40 de candidati vor fi alesi pentru a urma un curs de antrenament specific pentru misiunea propriu-zisa. Ei vor urma un program de pregatire ce are o durata de opt ani, inainte ca telespectatorii acelui reality show de televiziune sa voteze si sa decida componenta finala a echipajului, care va fi alcatuit din patru persoane.
Încasarile ce vor fi generate de aceasta emisiune TV vor contribui la finantarea misiunii spatiale spre Marte, al carei cost estimativ este de 6 miliarde de dolari.

"Aceasta reducere a numarului de candidati reprezinta un pas important in identificarea acelora care detin calitatile necesare pentru a pleca pe Marte", a declarat Bas Lansdorp, cofondator si CEO al proiectului Mars One. "Acesti «martieni» aspiranti ofera lumii intregi cateva detalii despre felul in care vor arata exploratorii timpurilor moderne", a adaugat el. Administratorii proiectului Mars One au publicat pe site-ul initiativei lista intreaga cu numele si profilurile tuturor celor 100 de candidati ramasi in cursa. Ei sunt 50 de barbati si 50 de femei, care au trecut cu succes de a treia runda de selectie - depasind etapa interviurilor cu medicul sef al misiunii.

Cei 100 de candidati au fost selectionati dintr-un numar total de 202.586 de persoane care s-au inscris in acest proiect. Dupa doua runde de selectie, in urma carora au fost selectati 660 de candidati, medicul-sef al misiunii, Norbert Kraft, a redus numarul acestora la 100. Aceasta lista de 100 de candidati este alcatuita din 39 de persoane din cele doua Americi, 31 din Europa, 16 din Asia, sapte din Africa si sapte din Oceania.

Candidatii care nu au fost selectati in aceasta etapa vor putea sa aplice din nou pentru proiectul Mars One in 2015. Mars One este un proiect lansat de olandezul Bas Lansdorp, cofondator si presedinte al companiei care are ca scop trimiterea, in 2024, a unui echipaj de patru voluntari pentru colonizarea planetei Marte, fara posibilitatea de a reveni pe Terra, dupa o calatorie care va dura sapte luni. Calatoria spre Marte, care se afla la o distanta de circa 64,3 milioane de kilometri de Terra, in functie de pozitionarea pe orbita, dureaza aproximativ 200 de zile.

Bugetul misiunii, de 6 miliarde de dolari, este mult mai mare decat suma de 1,8 miliarde de dolari cheltuita de NASA pentru roverul Curiosity, cel mai avansat robot trimis de pamanteni pe Marte. Mars One vrea sa finanteze proiectul prin intermediul unui reality-show TV, in cadrul caruia vor fi alesi cei 24 participanti si care va prezenta pregatirea acestora.  Potrivit site-ului oficial al misiunii, echipaje de patru astronauti vor fi lansate spre Marte din doi in doi ani, incepand din 2024.

Peste 200.000 de persoane din 140 de tari s-au oferit voluntare pentru a face parte din proiect, care este privit de foarte multi oameni cu scepticism, dar care, totusi, beneficiaza de suportul laureatului olandez al premiului Nobel pentru fizica din 1999 Gerard't Hooft. Mars One a semnat un acord cu compania de televiziune Endemol, care produce multe emisiuni de tip reality show, pentru realizarea unei productii de acest tip in timpul selectiei si antrenarii voluntarilor care vor pleca pe Marte.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
NASA, banuita ca ascunde
NASA, banuita ca ascunde "ofiteri non-terestri" pe Marte. Poza de la care a pornit totul

Este o intrebare care a creat intrigi printre oamenii de stiinta si i-a obsedat pe fanii teoriilor conspiratiilor ani de-a randul. Iar cei care cred fara nicio urma de indoiala ca exista viata pe Marte spun acum ca au si dovezi.

NASA va aniversa 11 ani de la aterizarea robotului Opportunity pe Marte. Recordul stabilit de acesta
NASA va aniversa 11 ani de la aterizarea robotului Opportunity pe Marte. Recordul stabilit de acesta

NASA aniverseaza, duminica, 11 ani de cand robotul Opportunity a ajuns pe Marte.

Descoperirea facuta pe Marte. Dupa 10 ani, agentia spatiala britanica nu mai spera sa il mai gaseasca
Descoperirea facuta pe Marte. Dupa 10 ani, agentia spatiala britanica nu mai spera sa il mai gaseasca

Agentia spatiala britanica a anuntat, vineri, ca a descoperit pe suprafata lui Marte locul in care a coborat modulul martian al sondei Beagle 2, declarat definitiv pierdut in urma cu peste 10 ani.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.