"Minunea" iPhone si succesul Apple. Cu doar 14,5% din vanzari, compania americana obtine 94% din profitul global

Ultimul update: Vineri 20 Noiembrie 2015 00:42
Data publicarii: Marti 17 Noiembrie 2015 15:16
Categorie: Smart things
iPhone 6S - AGERPRES

Telefoanele produse de Apple acopera doar 14,5% din volumul total de smartphone-uri vandute, insa profitul obtinut din acestea e cu adevarat impresionant.

Cu doar 14,5% din vanzari, iphone aduce pentru Apple 94% din profitul global. Aceasta diferenta uriasa vine din marginea mare de profit pe care Apple reuseste sa o obtina din telefoanele sale.

Pretul mediu al unui iPhone este de 670 de dolari, cu o marja operationala de 37%. Samsung vinde in medie un telefon cu 180 de dolari. Si asta pentru ca desi varfurile de gama se "bat" la preturi si la profit cu iPhone-ul, Samsung vinde si foarte multe telefoane ieftine, unde profitul e mai mic. Astfel, desi in volum Samsung se poate lauda cu vanzari mult mai mari, cand se trage linie si se ia in calcul profitul, Apple este cea care domina piata.

In plus, analistii mai pun cresterea Apple si pe esecul suferit de companii precum HTC, Blackberry Sony si Lenovo. Acestea au esuat in a se impune pe piata telefoanelor de peste 400 de dolari.

Chiar daca unii analisti, citati de Apple Insider, avertizeaza ca Apple nu mai poate urca dincolo de aceste cifre, Tim Cook a anuntat nu cu mult timp in urma ca cererea pentru noile versiune ale iPhone-ului a depasit productia, o situatie cu care putine companii se pot lauda. In luna octombrie, Cook anuntase ca procesul de productie va fi adus la nivelul cererii de pe piata.

iPhone 6S - AGERPRES Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

iLikeIT. HTC A9, telefonul Android care seamana enorm cu un iPhone, si Huawei Watch, primul ceas complet cu Android Wear

iLikeIT. HTC A9, telefonul Android care seamana enorm cu un iPhone, si Huawei Watch, primul ceas complet cu Android Wear

masina electrica la incarcat

iLikeIT. Care e cea mai bună maşină electrică a momentului

iLikeIT. Jocul săptămânii: Formula One 2017

iLikeIT. Ce televizor merită să vă cumpăraţi la ora actuală

iLikeIT. Telefoanele care fac concurenţă iPhone X, dar sunt aproape imposibil de găsit

iLikeIT a testat FIFA 18 înainte de lansarea care va avea loc săptămâna viitoare

iLikeIT. Cum trebuie să arate electrocasnicele în 2017: ecrane touchscreen și internet

telefon

iLikeIT. Ce telefoane bune s-au lansat la IFA Berlin, ca alternative la noile iPhone