Magazinele din Romania testeaza plata prin aplicatie. Clientii vor putea scana cu telefonul codurile de bare ale produselor

Ultimul update: Miercuri 21 Septembrie 2016 07:00
Data publicarii: Miercuri 17 August 2016 18:33
Categorie: Smart things

Cei care nu fac cumparaturi pe internet trebuie sa stie ca magazinele clasice lanseaza aplicatii care sa reduca timpul petrecut la casa de marcat.

Scanati cu telefonul codurile de bare ale produselor si platiti la o casa speciala, pe baza listei de pe telefon, fara sa le mai scoateti din cos. Tot ca sa reduca timpul, unele supermarketuri au adoptat plata cu portofelul electronic.

Aplicatia care scaneaza coduri de bare trebuie sa fie conectata la reteaua wireless a magazinului. Pentru legumele care nu se cantaresc, se scaneaza codul de bare de langa pret. Pentru 12 cutii de bulion de exemplu, citim un singur cod si adaugam pana la 12.

Cumparator: "Foarte simplu. Aparatul foto, de fapt camera, focalizeaza singura codul de bare, nu a trebuit sa ma chinui sa centrez."

Un avantaj ar fi ca stim in permanenta cat costa ce avem in cos. Iar surpriza cea mai mare e la casa de marcat. Clientii se duc la o casa unde nu exista banda pentru produse, pentru ca vor da doar telefonul casierei, aceasta il scaneaza, apoi se face plata. Si gata cumparaturile.

Asa ca timpul petrecut la casa scade de la 5-10 minute sau o ora, cand e aglomerat, la 30 de secunde. Cum sunt identificati eventualii hoti sau uituci?

Bogdan Alexe: "Clientului i se va cere, oricum, aleatoriu, sa scaneze anumite produse din cos. Cu cat va avea scanari corecte, cu atat ii va cere din ce in ce mai rar sa rescaneze."

Alte doua supermarketuri din Romania accepta plata cu portofele electronice - adica aplicatii de telefon care gestioneaza unul sau mai multe carduri bancare si care fac plati pe baza aprobarii prin coduri QR.

Iar un magazin are chiar promotii pentru cei care au aplicatia deschisa si bluetooth-ul activat.

Romanilor le place sa cumpere de pe internet. Piata de moda online a depasit anul trecut 100 de milioane de euro

Romanilor le place sa cumpere de pe internet. Piata de moda online a depasit anul trecut 100 de milioane de euro

Nokia 8

Nokia revine în forță. Cum arată și cât costă noul smartphone al finlandezilor

Robotul care muncește cot la cot cu angajații unui hotel

Instagram se transformă tot mai mult în Facebook. Ce opțiune nouă apare

Samsung Galaxy S8

Forbes: Galaxy Note 8 va fi cel mai puternic dispozitiv mobil Samsung de până acum

Proiect de lege pentru construirea staţiilor de alimentare cu energie pentru maşinile electrice

Facebook se schimbă radical. Anunțul surpriză făcut de Mark Zuckerberg