iPhone 5S si iPhone 5C au fost lansate. Ce specificatii au telefoanele si cand ajung in Romania

×
Codul embed a fost copiat

iPhone 5S si 5C au fost lansate, in cadrul unui eveniment transmis LIVE pe ProTv News. Unul e de plastic si vine in 5 nuante, iar celalalt este de-acum si... auriu!

IPHONE 5S - citeste aici toate informatiile si zvonurile aparute in ultimele luni despre noul telefon de la Apple. 

Apple a prezentat marti si iOS 7, noua versiune a sistemului de operare instalat pe iPhone-uri, iPad-uri si alte produse. 

Dupa ani in care a vandut telefoane premium, care au fost considerate un standard al elegantei si calitatii in domeniu, Apple se intoarce catre plastic. Motivul declarat: pentru culoare, dar mai ales pentru a ajunge la mai multi clienti. Americanii stiu ca sute de milioane de oameni viseaza la un astfel telefon, dar nu si-au permis sa-l cumpere.

Jon Ive: "E atat de frumos incat nu trebuie sa te scuzi ca e din plastic."

Citește și
iphone
Wall Street Journal: Urmatorul iPhone ar putea avea un ecran de 6 inch
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Cei care isi doresc un iPhone verde, albastru, galben, rosu sau alb vor plati pentru un 5C cu 100 euro mai putin decat pentru un iPhone 5 actual, la abonare. In afara de carcasa, este identic.

iPhone 5S repeta cu bune si cu rele istoria lui 4S, cand l-a inlocuit pe iPhone 4. Arata identic cu predecesorul, dar mai puternic si spera sa bata aceleasi recorduri de vanzari. Va exista si modelul auriu, dar asul lui din maneca este cititorul de amprente. Nu este o noutate. Tehnologia folosita deja fara succes pe milioane de laptopuri si chiar unele modele de telefoane, are acum o sansa reala sa prinda cu ajutorul Apple. Deblocarea ecranului, plata cu cardul sau accesul la e-mail se vor face intr-o secunda. Apesi cu degetul noul buton care scaneaza si iti recunoaste amprenta.

Atat 5S, cat si 5C, dispun de camera foto/video iSight de 8MP si ecran de 4 inch. Compania a imbunatatit camera foto/video pentru iPhone 5S, care are un senzor cu 15% mai mare decat cel de pe iPhone 5.

Atunci cand utilizatorii fac o fotografie, iPhone 5S realizeaza de fapt mai multe poze şi o alege pe cea mai buna. Apple sustine ca fotografiile realizate de noul model sunt comparabile cu cele realizate cu aparatele SLR. Totodata, camera iPhone 5S va avea o funcţie de stabilizare automata a imaginilor. In plus, iPhone 5S va putea realiza clipuri in slow-motion, cu 120 de frame-uri pe secunda.

Flash-ul a fost regandit si el, pentru a imbunatati culorile fotografiilor.

IPhone 5S va fi disponibil in culorile negru, argintiu si sampanie, o nuanta de auriu. Carcasa telefonului este din aluminiu, spre deosebire de iPhone 5C, unde s-a optat pentru plastic.

5S va dispune de un procesor A7 de 64 de biti, asigurand astfel o viteza imbunatatita de procesare.

iOS 7 poate rula pe sisteme de operare pe 64 de biti, la fel ca toate aplicatiile pentru iPhone, a anuntat Apple, potrivit Engadget. Alaturi de procesorul A7 va functiona si un coprocesor de miscare, M7, care va masura continuu date pentru a permite o noua generatie de aplicatii legate de fitness si sanatate.

Bateria va putea sustine zece ore de convorbire in retele 3G, 250 de ore in stand-by, zece ore de browsing folosind retea LTE sau 40 de ore de ascultat muzica.

iPhone 5S dispune si de o tehnologie Touch ID de recunoastere a amprentei, permitand astfel deblocarea telefonului doar prin atingere.

iPhone 5S va putea fi cumparat de la preturi, cu abonament in Statele Unite, de 199 de dolari pentru modelul cu 16 GB, 299 pentru cel de 32 de GB si 399 de GB pentru versiunea cu 64GB. Carcasele diferite disponibile pentru 5S costa 49 de dolari fiecare.

IPhone 5C va avea un ecran de 4 inci, un cip de tipul A6 şi o camera posterioara, la fel ca iPhone 5. Apple a imbunatatit insa camera anterioara, pentru apeluri FaceTime HD. Varianta de iPhone 5C 16 GB va costa 99 de dolari cu abonament in Statele Unite, cu 100 de dolari mai putin decat o varianta similara de iPhone 5.

iPhone 5C echipat cu memorie de 32 de GB va avea un pret de 199 de dolari cu abonament pe perioda de doi ani in SUA.

Telefonul iPhone 5C va fi in culorile verde, galben, albastru, alb si rosu şi va avea o carcasa de policarbonat. Totodata, Apple va lansa şi huse de silicon pentru acest telefon. Carcasele pentru 5C au preturi de 29 de dolari fiecare.

Apple va primi precomenzi pentru iPhone 5C incepand cu 13 septembrie, urmand ca din 20 septembrie 5C si 5S sa fie disponibile si in magazine.

Telefonul va fi lansat initial in SUA, Australia, Canada, Franta, Germania, Japonia, Singapore, Marea Britanie si China, iar pana in decembrie va fi disponibil in peste 100 de tari. China este inclusa pentru prima data pe lista tarilor in care Apple lanseaza produse in prima etapa.

Noua versiune de soft iOS7 a fost prezentata de directorul de proiectare software Craig Federighi, care a spus ca lansarea pe piaţa va avea loc pe 18 septembrie.

In total, iOS 7 va avea 200 de noi functii, iar intre noutaţi se numara si noi tonuri de apelare. "Ai putea rata un apel pentru ca dansezi. Ii poti cere lui Siri sa iţi spuna cand Lady Gaga posteaza pe Twitter", a glumit Federighi.

El a aratat, spre amuzamentul audienţei, ca programul include noi funcţii de reamintire, precum "cumpara sampon si balsam". Federighi obisnuieste sa faca adeseori glume legate de par, iar la Game Center are numele de cont "Hair Force One".

Federighi a mai notat faptul ca iOS7 iti poate spune unde trebuie sa mergi, datorita calendarului, precum şi durata deplasarii.

Compania se asteapta ca in octombrie sa livreze produsul cu sistem iOS cu numarul 700 de milioane, din care peste 380 de milioane au fost iPhone-uri, potrivit sefului Apple.

iOS 7 va putea fi descarcat incepand cu 18 septembrie pentru iPhone 4+, iPad 2+, iPad mini si a cincea generatie iPod.

Lansarea celor doua modele reprezinta pentru Apple o sansa de a pune capat unui an dificil, fara produse noi si marcat de declinul cotatiei actiunilor si intensificarea concurentei, noteaza Bloomberg. Evenimentul reprezinta prima prezentare a unui produs important de catre companie incepand din octombrie anul trecut, cand a fost introdus iPad mini.

Apple se asteapta ca smartphone-urile prezentate marti sa atraga clienti si sa permita companiei sa-si reia cresterea.

Directorul general al Apple, Tim Cook, se afla sub presiune din partea actionarilor sa inverseze declinul profitului, cauzat de concurenta dura din partea Samsung si a altor producatori.

Grupul sud-coreean Samsung s-a impus ca cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel mondial prin lansarea unei game diversificate de produse, cu marimi si preturi variate.

 

21:25 Evenimentul Apple a luat sfarsit.

21:15 Reactia Nokia UK la lansarea celor de la Apple :)

21:08 Precomenzile incep de pe 13 septembrie. In unele tari vor ajunge pe 20, in timp ce in celelalte va ajunge in decembrie.

21:06 Iata si o comparatie intre preturile ultimelor iPhone-uri:

21:04 Au fost afisate si preturile. 199 de dolari versiunea de 16 GB, 299 de dolari cea de 32 GB, iar cea de 64 GB va costa 399 de dolari. In magazine va fi lansat pe 20 septembrie.

21:00 iPhone 5S va avea cititor de amprenta. "Avem multe informatii personale pe smartphone pe care trebuie sa le protejam", anunta Apple.

20:55 Camera poate filma HD la 720p si poate realiza clipuri in slow-motion, cu 120 de cadre pe secunda.

20:52 Camera: Diafragma F/2.2. Senzor cu 15% mai mare. Blitz cu doua leduri. Poate face 20 de poze in 2 secunde.

20:45 Bateria tine 250 de ore in stand by!

20:40 "Noul iPhone 5S va fi extrem de rapid", anunta Apple. "Este primul si singurul smartphone din lume cu cip pe 64 de biti".

20:35 iPhone 5S s-a lansat! Vor fi trei modele: auriu, argintiu si "gri spatial". Apple va lansa si huse de silicon pentru acest model.

20:30 Jony Ive anunta ca iPhone 5C este facut dintr-o singura bucata de policarbonat. Are un ecran de 4 inci, un cip de tipul A6 si o camera posterioara

20:27 In SUA, cea mai ieftina varianta a iPhone 5C, de 16 GB, va costa 99 de dolari, in timp ce cea mai scumpa, de 32 GB, va fi 199 de dolari.

20:25 Iata si specificatiile iPhone 5C:

20:20 Tim Cook a anuntat ca iPhone 5 va fi inlocuit anul acesta de DOUA dispozitive. Astfel, iPhone 5C a fost confirmat. Iata cum va arata:

20:15 iOS 7 va fi lansat pe 18 septembrie si Yoda.ro anunta ca va merge pe urmatoarele:

20:05 Craig Federigh, vicepresedintele Apple, a urcat pe scena si prezinta noul iOS 7, care va include 200 de functii noi. "Va fi cel mai popular sistem de operare din lume", a anuntat Tim Cook.

 

20:02 Tim Cook vorbeste despre Festivalul iTunes, ajuns in al 7-lea an de existenta. Festivalul e la Londra si inseamna 30 de nopti de muzica live. Poate fi urmarit online de oameni din peste 100 de tari.

iPhone 5S a fost lansat oficial intr-un eveniment transmis in direct pe ProTv News si www.yoda.ro. Aici ati putut afla specificatiile tehnice, pretul si cand va ajunge in Romania.

Lansarea noului iPhone 5S a fost comentata de Dan Dragomir, Radu Ursache, Andreea Burlacu, George Buhnici, realizator iLikeIT, si Marian Andrei, corespondent ProTv.

Deja iPhone 5S se vinde pe Internet. Iar iPhone 5C a aparut in imagini.

iphone 5S
Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Noi imagini ajunse online arata mult asteptatul iPhone 5S cu un buton Home diferit
Noi imagini ajunse online arata mult asteptatul iPhone 5S cu un buton Home diferit

O serie de bloguri Apple au publicat imagini care par sa prezinte varianta impachetata a mult asteptatului iPhone 5S.

Wall Street Journal: Urmatorul iPhone ar putea avea un ecran de 6 inch
Wall Street Journal: Urmatorul iPhone ar putea avea un ecran de 6 inch

Jurnalistii americani spun ca Apple ia in considerare ecrane cu diagonala de pana la 6 inch pentru viitoarele sale telefoane.

Buy-back pentru iPhone. Apple primeste telefoane vechi, in schimbul celor mai noi modele
Buy-back pentru iPhone. Apple primeste telefoane vechi, in schimbul celor mai noi modele

Apple a confirmat lansarea programului pentru MarketWatch,  chiar inainte de lansarea ultimului sau model de iPhone.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.