Inventatorii europeni de gadgeturi sunt in Paris, la CES, targul de IT. Ce fac robotii casnici si bratarile inteligente

Ultimul update: Luni 27 Octombrie 2014 07:06
Data publicarii: Vineri 24 Octombrie 2014 08:29
Categorie: Smart things

Inventatorii europeni de gadgeturi s-au adunat la Paris pentru o versiune mini a celebrului targ de tehnologie CES. Pe langa computere si telefoane inteligente, au fost prezentate si o multime de gadgeturi utile omului modern.

Despre ce este vorba? De la roboti casnici pana la bratari inteligente sau aparate care au grija ca utilizatorul sa aiba un somn odihnitor. Keecker, de exemplu, este un robot care transforma orice suprafata intr-un ecran virtual, cu ajutorul unui proiector. Aparatul se ocupa de orice, de la monitorizarea temperaturii in casa, pana la supravegherea video si audio a locuintei in lipsa proprietarului. Keecker va fi comercializat pentru inceput la pretul de 4.000 de euro, dar producatorii spera sa poata reduce pretul la jumatate.

Pentru omul modern, vesnic obosit, exista "Aura" - un gadget care monitorizeaza somnul, masurand pulsul si respiratia, si chiar il influenteaza, ca sa se asigure ca utilizatorul se va trezi odihnit.

Christelle Dexet, reprezentant companie: "Te ajuta sa te trezesti la momentul potrivit dimineata. Daca esti in somn profund, te ajuta sa treci in somn superficial, prin intermediul unui program de lumina si sunete."

Bratara inteligenta este destinata unui schimb de mesaje discret, in situatii in care comunicarea verbala sau vizuala este dificila sau periculoasa. Ea a atras deja atentia politiei franceze si a catorva firme private de securitate.

Thibaud Severini, reprezentant companie: "Setezi dinainte mesajele pe care vrei sa le schimbi cu oamenii, apoi le trimiti cu o simpla apasare de buton. Mesajele primite constau intr-o serie de vibratii in jurul incheieturii."

Un alt gadget, care s-a bucurat de mare popularitate la targul de la Paris, a fost aceasta camera de filmat panoramica, ce poate sa si transmita imaginile in timp real pe internet.

iLikeIT. Tehnologia revolutionara din filmul Avatar se dezvolta la Cluj. Interviu cu Daniela Florescu,

iLikeIT. Tehnologia revolutionara din filmul Avatar se dezvolta la Cluj. Interviu cu Daniela Florescu, "mama" internetului

Nokia 8

Nokia revine în forță. Cum arată și cât costă noul smartphone al finlandezilor

Robotul care muncește cot la cot cu angajații unui hotel

Instagram se transformă tot mai mult în Facebook. Ce opțiune nouă apare

Samsung Galaxy S8

Forbes: Galaxy Note 8 va fi cel mai puternic dispozitiv mobil Samsung de până acum

Proiect de lege pentru construirea staţiilor de alimentare cu energie pentru maşinile electrice

Facebook se schimbă radical. Anunțul surpriză făcut de Mark Zuckerberg