Inventatorii europeni de gadgeturi sunt in Paris, la CES, targul de IT. Ce fac robotii casnici si bratarile inteligente

Ultimul update: Luni 27 Octombrie 2014 07:06
Data publicarii: Vineri 24 Octombrie 2014 08:29
Categorie: Smart things

Inventatorii europeni de gadgeturi s-au adunat la Paris pentru o versiune mini a celebrului targ de tehnologie CES. Pe langa computere si telefoane inteligente, au fost prezentate si o multime de gadgeturi utile omului modern.

Despre ce este vorba? De la roboti casnici pana la bratari inteligente sau aparate care au grija ca utilizatorul sa aiba un somn odihnitor. Keecker, de exemplu, este un robot care transforma orice suprafata intr-un ecran virtual, cu ajutorul unui proiector. Aparatul se ocupa de orice, de la monitorizarea temperaturii in casa, pana la supravegherea video si audio a locuintei in lipsa proprietarului. Keecker va fi comercializat pentru inceput la pretul de 4.000 de euro, dar producatorii spera sa poata reduce pretul la jumatate.

Pentru omul modern, vesnic obosit, exista "Aura" - un gadget care monitorizeaza somnul, masurand pulsul si respiratia, si chiar il influenteaza, ca sa se asigure ca utilizatorul se va trezi odihnit.

Christelle Dexet, reprezentant companie: "Te ajuta sa te trezesti la momentul potrivit dimineata. Daca esti in somn profund, te ajuta sa treci in somn superficial, prin intermediul unui program de lumina si sunete."

Bratara inteligenta este destinata unui schimb de mesaje discret, in situatii in care comunicarea verbala sau vizuala este dificila sau periculoasa. Ea a atras deja atentia politiei franceze si a catorva firme private de securitate.

iLikeIT. S-a lansat Wabbit, aplicatia care ii ajuta pe tinerii timizi din Romania sa se cunoasca intre ei

Thibaud Severini, reprezentant companie: "Setezi dinainte mesajele pe care vrei sa le schimbi cu oamenii, apoi le trimiti cu o simpla apasare de buton. Mesajele primite constau intr-o serie de vibratii in jurul incheieturii."

Un alt gadget, care s-a bucurat de mare popularitate la targul de la Paris, a fost aceasta camera de filmat panoramica, ce poate sa si transmita imaginile in timp real pe internet.

iLikeIT. Tehnologia revolutionara din filmul Avatar se dezvolta la Cluj. Interviu cu Daniela Florescu,

iLikeIT. Tehnologia revolutionara din filmul Avatar se dezvolta la Cluj. Interviu cu Daniela Florescu, "mama" internetului

detectare telefoane interferente

Telefoanele interzise în România. Amenzi uriaşe pentru cei care le folosesc

Un copil de doar 6 ani câștigă milioane de dolari pe Youtube făcând ce îi place cel mai mult

iLikeIT. Delta Eco, boxa care emite sunetul în 360 de grade

Gadgeturile care țin locul profesorului de muzică sau care se transformă într-un aparat foto vechi

Cel mai bogat Youtuber din lume. A câștigat 14 milioane de euro în 2017, făcând ceva foarte simplu

iLikeIT. Jocul săptămânii: Grid Autosport

televizor urias Cotroceni

iLikeIT. Gadgeturi extreme: televizorul cu diagonala de 2,8 metri de la Cotroceni