Inteligența artificială, subiectul principal al târgului de tehnologie de la Lisabona

Ultimul update: Miercuri 08 Noiembrie 2017 10:15
Data publicarii: Miercuri 08 Noiembrie 2017 08:16
Categorie: Smart things

Inteligenţa artificială şi multiplele ei aplicaţii este subiectul fierbinte de la târgul de tehnologie Web Summit, de la Lisabona.

Companiile au demonstrat că inteligenţa artificială pătrunde încet în vieţile noastre, prin intermediul gadgeturilor de tot felul. 

Faceţi cunoştinţă cu Sofia, un robot inteligent, care a primit recent titlul de cetăţean al Arabiei Saudite. Decizia fără precedent e dovadă că lumea începe să se pregătească pentru momentul în care inteligenţa artificială se va instala ireversibil în vieţile noastre.

Ben Goertzel, director Singularity: „Umanitatea face un salt într-un necunoscut întunecos. Nu e pentru prima dată. Oamenii explorează necunoscutul de când au părăsit savana africană şi au dat naştere civilizaţiei. Ce e diferit acum e că procesul e tot mai accelerat."

Tehnologia a fost dezvoltată de specialiştii de la SingularityNET. Aceştia au creat o platformă unde experţi din domeniul inteligenţei artificiale pot face schimb de idei. Aşa că, pe viitor, Sofia va fi tot mai deşteaptă.

Ce crede Putin despre inteligența artificială: ”Cine devine lider aici va conduce lumea”

O companie cu sediul la Lisabona a dezvoltat tehnologie care analizează mişcările şi mimica oamenilor. Informaţiile pot fi utile companiilor care vor să ştie cum folosesc angajaţii spaţiul clădirilor în care lucrează.

Ricardo Santos, director Heptasense: „Oferă informaţii despre cum se deplasează oamenii într-un anumit spaţiu. Dă detalii despre înfăţişare, vârstă, gen. Dar şi despre comportamentul oamenilor, despre ce fac într-un anumit loc."

Un joc ce poate stabili care este stadiul bolilor de ochi foloseşte tot inteligenţa artificială.

Edouard Gasser, director Tilak Healthcare:E un joc prescris de doctor, îl descarci acasă, se conectează la telefonul medicului tău. Tu joci şi jocul trimite date medicale despre starea ochilor tăi."

Tehnologia promite să schimbe şi felul în care interacţionăm cu animalele de companie. Acest câine-robot se joacă cu patrupedul cât timp stăpânul e la serviciu.

Thomas Samtmann, reprezentant CamToy: „Robotul e capabil să-şi adapteze mişcările la comportamentul câinelui. Dacă e un câine jucăuş, atunci robotul se va mişca mai mult."

60.000 de companii şi specialişti din toată lumea au participat la târgul Web Summit, care îşi închide porţile joi.

iLikeIT: Acesta este primul robot care poate conduce o ședință de meditație

iLikeIT: Acesta este primul robot care poate conduce o ședință de meditație

detectare telefoane interferente

Telefoanele interzise în România. Amenzi uriaşe pentru cei care le folosesc

Un copil de doar 6 ani câștigă milioane de dolari pe Youtube făcând ce îi place cel mai mult

iLikeIT. Delta Eco, boxa care emite sunetul în 360 de grade

Gadgeturile care țin locul profesorului de muzică sau care se transformă într-un aparat foto vechi

Cel mai bogat Youtuber din lume. A câștigat 14 milioane de euro în 2017, făcând ceva foarte simplu

iLikeIT. Jocul săptămânii: Grid Autosport

televizor urias Cotroceni

iLikeIT. Gadgeturi extreme: televizorul cu diagonala de 2,8 metri de la Cotroceni