Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

iLikeIT. Solutiile simple pentru a scapa de birocratie. Exemple din Marea Britanie si SUA

Embed:

 Birocratia este la ea acasa in Romania, dar o comisie de taiat hartii promite sa schimbe asta. Vor fi analizate mii de documente care acum sunt cerute de pomana de functionari.

 Solutia simpla si la indemana ramane insă internetul. Dar ghiseele electronice sunt la fel de rare ca un functionar care zambeste.

Pe maisimplu.gov.ro oricine poate propune Guvernului ce hartii sa dispara, bineinteles argumentand de ce ar trebui sa se intample asta. Site-ul este facut in wordpress si este foarte usor de folosit. De asemenea, la aceasta adresa puteti vedea si propunerile facute de alte persoane.

61780015iLikeIT. Solutiile simple pentru a scapa de birocratie. Exemple din Marea Britanie si SUA
61780057iLikeIT. Solutiile simple pentru a scapa de birocratie

Site-ul edu.ro este cel mai accesat din Romania in perioada examenelor nationale. Cu toate astea, iti ia probabil jumatate de ora doar ca sa il parcurgi. Iata cum arata insa site-ul Departamentului de Educatie din Marea Britanie. O diferenta uriasa. Si in Romania avem programatori, insa doar site-urile comerciale arata bine, cele ale statului au ramas blocate in timp.

Un site foarte util care ar trebui sa existe in Romania este cel de prezentare al bugetului. Unde se duc banii nostri? In SUA, exista un site in care prezinta cum cheltuie statul fiecare ban. In Romania avem OpenBudget.ro, insa este doar o imagine de ansamblu, iar toate informatiile nu sunt disponibile.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 1 Martie 2016
Citeste mai multe despre: ilikeit, birocratie, ghiseu,
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed