iLikeIT. Site-urile care va transforma in programatori cu experienta fara sa platiti nimic pe cursuri

Ultimul update: Vineri 07 Iulie 2017 07:50
Data publicarii: Marti 30 Mai 2017 10:35
Categorie: Smart things

Urmeaza mini-vacanta numai buna de pus burta pe... tastatura. E o perioada numai buna in care va puteti initia in tainele programarii, caci pe internet sunt o multime de site-uri interactive care va pot initia in lumea limbajului digital.

Code Avengers este un site interactiv care va initiaza in lumea programarii, fie ca vorbim de limbaj HTML sau Java Script. Nu incarca incepatorul cu prea multe informatii dintr-o data ci, va lasa sa va jucati cu codurile de comanda ca sa vedeti in timp real modificarile. E ideal si daca vreti sa invatati sa va construiti un site de la zero. Fiecare program e impartit in mai multe cursuri, ca sa va faca sa va simtiti ca la scoala.

Codeschool este o alta platforma populara, cu si mai multe lectii, chiar si pentru limbaje de programare mai exotice, precum Ruby. Lectiile sunt interactive, explicate excelent si foarte usor de inteles, chiar si daca nu aveti experienta. O lectie de Ruby, poate oricand sa inlocuiasca o runda-n Candy Crush Saga.

Treehouse este alternativa profesionista. Foarte populara prin companii, pentru ca-i ajuta pe programatorii cu ceva experienta sa-si imbunatateasca cunostiintele.Au chiar si cursuri pentru crearea lumilor din Realitate Virtuala, sau de securitate, un punct tot mai sensibil zilele acestea. TreeHouse nu este gratuit, precum cele de mai devreme si asta pentru ca oricum tinteste la programatorii care fac deja cariera in domeniu.

Codeacademy este poate cea mai cunoscuta platforma cu lectii despre limbajele de programare, chiar si printre elevi. Lectiile sunt foarte bine explicate, iar unele tin chiar si 6-7 ore. Pe acest site puteti invata bazele HTML ori cum sa va construiti un site, simplu, de la zero.

Aplicatia pentru pompieri, ideea unor romani, in finala concursului NASA "Space Apps Challenge"

iLikeIT. Ce face SafeFromFire, una dintre aplicatiile castigatoare a unei competitii de programare initiata de NASA

iLikeIT. Ce face SafeFromFire, una dintre aplicatiile castigatoare a unei competitii de programare initiata de NASA

jocul Inside

iLikeIT. Jocuri pentru weekend, recomandate de George Buhnici

CNN: ”Internetul așa cum îl știm a murit”

Soluția inedită a unui designer pentru ca prietenii să nu mai abuzeze de telefoane la întâlniri

iLikeIT. Gadget ”made in România”. De ce este ”specială” lampa multifuncțională Roll

iLikeIT. Cursuri distractive pentru a învăța GRATUIT bazele programării

Telefoanele interzise în România. Amenzi uriaşe pentru cei care le folosesc

Ryan

Un copil de doar 6 ani câștigă milioane de dolari pe Youtube făcând ce îi place cel mai mult