Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

iLikeIT. Site-urile care va transforma in programatori cu experienta fara sa platiti nimic pe cursuri

Embed:

Urmeaza mini-vacanta numai buna de pus burta pe... tastatura. E o perioada numai buna in care va puteti initia in tainele programarii, caci pe internet sunt o multime de site-uri interactive care va pot initia in lumea limbajului digital.

Code Avengers este un site interactiv care va initiaza in lumea programarii, fie ca vorbim de limbaj HTML sau Java Script. Nu incarca incepatorul cu prea multe informatii dintr-o data ci, va lasa sa va jucati cu codurile de comanda ca sa vedeti in timp real modificarile. E ideal si daca vreti sa invatati sa va construiti un site de la zero. Fiecare program e impartit in mai multe cursuri, ca sa va faca sa va simtiti ca la scoala.

Codeschool este o alta platforma populara, cu si mai multe lectii, chiar si pentru limbaje de programare mai exotice, precum Ruby. Lectiile sunt interactive, explicate excelent si foarte usor de inteles, chiar si daca nu aveti experienta. O lectie de Ruby, poate oricand sa inlocuiasca o runda-n Candy Crush Saga.

Treehouse este alternativa profesionista. Foarte populara prin companii, pentru ca-i ajuta pe programatorii cu ceva experienta sa-si imbunatateasca cunostiintele.Au chiar si cursuri pentru crearea lumilor din Realitate Virtuala, sau de securitate, un punct tot mai sensibil zilele acestea. TreeHouse nu este gratuit, precum cele de mai devreme si asta pentru ca oricum tinteste la programatorii care fac deja cariera in domeniu.

Codeacademy este poate cea mai cunoscuta platforma cu lectii despre limbajele de programare, chiar si printre elevi. Lectiile sunt foarte bine explicate, iar unele tin chiar si 6-7 ore. Pe acest site puteti invata bazele HTML ori cum sa va construiti un site, simplu, de la zero.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 30 Mai 2017
Citeste mai multe despre: programare, it, calculatoare, cod,
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed