Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

iLikeIT. Sistemele de operare care pot fi instalate pe masini. Unul dintre ele a fost realizat de doi tineri romani

Embed:

Tehnologia moderna intra incet, dar sigur, si in automobile.Sunt putine masini care nu mai scot deloc fum, dar toate pot deveni destepte cu o noua tehnologie romaneasca.

In ecranele de pe bordul masinilor o sa apara curand meniuri prietenoase, precum cele de pe smartphone. Iar unul dintre aceste sisteme de operare a fost creat de doi romani – doi tineri developeri, de 17 si 20 de ani. In doua zile au realizat acest sistem simplu si eficient, care iti pune pe bord un sistem exact cum este cel de pe telefon, incluzand un appstore.

Un astfel de sistem ar putea fi instalat curand pe orice masina. Iar aplicatiile sunt dintre cele mai variate – de la cele de muzica la una de condus economic.

61741421iLikeIT. Sistemele de operare care pot fi instalate pe masini. Unul dintre ele a fost realizat de doi tineri romani. Partea 1
61741434iLikeIT. Sistemele de operare care pot fi instalate pe masini. Unul dintre ele a fost realizat de doi tineri romani. Partea 2

Exista deja astfel de platforme dezvoltate de mari developeri: de pilda, QNX, creat de Blackberry, Apple CarPlay – care te obliga insa sa folosesti un iPhone - sau AndroidAuto, care deja este in discutii cu multi producatori cau Audi, Chevrolet sau Citroen.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 16 Noiembrie 2015
Citeste mai multe despre: sistem de operare, QNX, AndroidAuto, QNX, Apple CarPlay, masini,
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed